Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

prosím o velkou radu na dopojení zpětného zrcátka na Do E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
baworak328i

prosím o velkou radu na dopojení zpětného zrcátka na Do E36

#1 Příspěvek od baworak328i »

Dobrý den, prosím o radu jak dopojit zrcátko na DO automatickým stmíváním nejspíše jsem sehnal s infra přijímačem origo bmw + komplet kabeláž 9 vodičů, mám bmw E36 coupe r.v.1996, už jsem nějaké vodiče dopojil v propojovačích za kastlíkem spolujezdce a červeno zelený pod kobercem u řidiče velký černý konektor, jedná se mi asi o 2 až 3 vodiče na dopojení nevím kam s něma, vozidlo má origo centrál zamykání na klíček já chci dálku.Prosím o radu nevím zda už to tady někdo řešil. nechci žádnou dobastleninu.Děkuji popř za odpovědi stačilo by mi i schéma zapojení to už bych si sám vše zapojil. :P prosím neví někdo něco :?:

Jde o vodiče modro žlutej dlouhý fous nejspíš dopojit někam k řidičovi?
hnědy s červeným pruhem žluté tečky?
bílí s červeným pruhem žluté tečky?

ve vozidle je modul ZVM IV (myslím) na modulu se nachází zepředu vlevo velký konektor černé barvy vedle žlutý konektor a ještě černý konektor malý, samozřejmě zezadu je ještě jeden menší černý konektor.Prosím o radu zda už někdo dodělával origo DO.
icecold
Kontaktovat uživatele:

Re: prosím o velkou radu na dopojení zpětného zrcátka na Do

#2 Příspěvek od icecold »

modrožlutý je signal zpátečkového světla. měl by to být spojovač nad nohama řidiče
hnědočervený se žlutýma tečkama vede do ZKE modulu, konektor x13254 (ten nejvíc vpravo zepředu) pin č.1
bíločervený s žlutýma tečkama vede taky do ZKE, konektor x13253 (vepředu uprostřed) pin číslo 17

jinak ve vozidle máš ZKE, ZVM měly buď auta bez el. oken nebo do roku výroby 9/93
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
baworak328i

#3 Příspěvek od baworak328i »

Aha děkuji moc za pomoc bohužel jsem to nikde nedohledal a s tím modulem jsem si nebyl jist , když už centrál tak jedině origo žádnou dobastleninu. Děkuji mnohokrát za pomoc
baworak328i

#4 Příspěvek od baworak328i »

icecold píše:modrožlutý je signal zpátečkového světla. měl by to být spojovač nad nohama řidiče
hnědočervený se žlutýma tečkama vede do ZKE modulu, konektor x13254 (ten nejvíc vpravo zepředu) pin č.1
bíločervený s žlutýma tečkama vede taky do ZKE, konektor x13253 (vepředu uprostřed) pin číslo 17

jinak ve vozidle máš ZKE, ZVM měly buď auta bez el. oken nebo do roku výroby 9/93

ano děkuji za pomoc, takže jestli tomu správně rozumím tak potřebuju piny origo z bmw do modulu ZKE, jeden na žlutý střední konektor a druhý na pravý malý zelený konektor ,nevíš náhodou jaký piny to jsou abych to mohl objednat v bmw?

A ten modro žlutý nemohu dohledat asi tím protože tam mám modul na světla CM a tam asi bude i ta zpátečka, v porpojovači jsem ho nenašel u řidiče
Naposledy upravil(a) baworak328i dne pon 24.10.2016 19:37, celkem upraveno 1 x.
baworak328i

#5 Příspěvek od baworak328i »

baworak328i píše:
icecold píše:modrožlutý je signal zpátečkového světla. měl by to být spojovač nad nohama řidiče

ano děkuji za pomoc, takže jestli tomu správně rozumím tak potřebuju piny origo z bmw do modulu ZKE, jeden na žlutý střední konektor a druhý na pravý malý zelený konektor ,nevíš náhodou jaký piny to jsou abych to mohl objednat v bmw?

A ten modro žlutý nemohu dohledat asi tím protože tam mám modul na světla LM a tam asi bude i ta zpátečka, v porpojovači jsem ho nenašel u řidiče
,tak jsem to dnes nafotil a mám tam modul GM IV LOW 12V žádný ZKE tam není.
Kani

#6 Příspěvek od Kani »

To je ZKE
icecold
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od icecold »

ty piny jsou stejné jak ostatní piny na jednotce. spíš sežen ty piny z nějakého konektoru z auta na díly (nejlépe taky z jednotky centrálu, ustřihni je s kouskem kablíku a naletuj je na svoji kabeláž, jinak GMIV LOW je jednotka ZKE pro ovládání el. předních oken. Pak byla GMIV - HIGH pro ovládání 4x oken (má konektor navíc) jinak co se tyče signálu zpátečky, tak další spojovač je až v kufu u LZ světla, prostě hledej spojovač se stejnou barvou kabelů, připadně najdí kabel a jdi po něm. ETM mi právě píše že ten spojovač je pod kobercem a pamatuji si, když jsem vytahoval komplet zrcátko na dálku s kabeláží tak jsem to vypinovával přimo u řidiče pod kobercem cca pod sedačkou řidiče, ale může být co auto to originál, těžko říct
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
baworak328i

#8 Příspěvek od baworak328i »

icecold píše:ty piny jsou stejné jak ostatní piny na jednotce. spíš sežen ty piny z nějakého konektoru z auta na díly (nejlépe taky z jednotky centrálu, ustřihni je s kouskem kablíku a naletuj je na svoji kabeláž, jinak GMIV LOW je jednotka ZKE pro ovládání el. předních oken. Pak byla GMIV - HIGH pro ovládání 4x oken (má konektor navíc) jinak co se tyče signálu zpátečky, tak další spojovač je až v kufu u LZ světla, prostě hledej spojovač se stejnou barvou kabelů, připadně najdí kabel a jdi po něm. ETM mi právě píše že ten spojovač je pod kobercem a pamatuji si, když jsem vytahoval komplet zrcátko na dálku s kabeláží tak jsem to vypinovával přimo u řidiče pod kobercem cca pod sedačkou řidiče, ale může být co auto to originál, těžko říct
Jj díky moc kluci jasně já už ten koberec měl venku když se demontovalo origo tažné a vypinovávaly piny z jednotky CM v nejhorším případě napojít až u levého zadního světla, njn ale na jednotce je štítek GM IV:-)
Přílohy
P1410259.JPG
P1410259.JPG (689 KiB) Zobrazeno 2444 x
P1410260.JPG
P1410260.JPG (582 KiB) Zobrazeno 2444 x
Odpovědět