svítí mi na autě kontrolka a chyba Active steering faulty, tak jsem myslel, že je potřeba vymazat chybu nebo zkalibrovat přes diagnostiku. Tak jsem se dnes vydal za kamarádem do Inveltu,ať to napíchne.
JENŽE diagnostika se vůbec nedostala do této řídící jednotky a tak vůbec nic nezjistil.. na protokolu z diagnostiky mu vyjelo: " No message (Active steering, 0x1FC) faulty, receiver KOMBI, transmitter AFS" , "No communication possible with: Active steering" .
Řekl mi k tomu,že se s tím ještě nesetkal (ale zase žádnej mistr to neni) a že může být někde kouslej kabel nebo v háji to aktivní řízení.. Což mi přijde jako nesmysl, protože ten posilovač normálně funguje..
Nenapadá vás někoho souvislost s něčím, s čím už jste se setkali? Myslim,že to, co se tu o aktivnim řízení píše,už jsem asi pročet všechno,ale nic k mýmu problému.. Jinak další závady jen 1 žhavící svíčka,jinak absolutně nic,ani sporadická..
Na zítra ráno už jsem objednanej na další diagnostiku,ale moc na to nesázim a kdyžtak budu volat Snejkovi, ale už z toho začínám bejt malinko vzteklej, tak se ptám ještě veřejně

Jedná se o E61 530D, rok 2005, automat, 160kw, najeto orig. 240tis.