Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Auto pro manželku - jeté nebo nové?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Sweden

Auto pro manželku - jeté nebo nové?

#1 Příspěvek od Sweden »

Ahoj,potřebuji poradit,respektive věřím že si někdo z vás prošel nečím podobným.Potřebuji větší,další,auto do rodiny,coupé ani x5 nechci huntovat,služebák není manželce pokaždý po ruce a její auto díky dcerce a asi i vyšším nárokům přestává být dostačující.Takže sháním buďto něco jetého nebo něco nového/zánovního.Rozpočet je celkem našponovaný a ca.350k je prostě strop,jednak z důvodu že se mi za další auto nechce vyhazovat více peněz jednak z důvodu že se bude jednat o takový auto do nepohody,takže něco odvést šup tam s tím,sjet pro rohlíky,do školky apod.Prostě takový pracant a "otloukánek".Samozřejmě že se budu náležitě starat jako o ostatní auto ale nebude prostě na prvním místě no.

Takže moje volba je ideál e60 530i/e90 v benzínu nebo něco podobného anebo vzít něco předváděcího od korejců Kia,Hyundai,popř.Ford.

Už to řeším všude možně,popravdě srdcem mě to táhne opět k BMW a podstoupit riziko že do toho budu sypat,anebo se vzdát všeho a řídit se rozumem a jít třeba do korejce kde je 7 respektive 5 let záruka.

Auto nájezd tak do 5tis.km / rok,takže taky nic moc a přijde mi celkem nerentabilní jít do nového auto.

Jaký je Váš názor?Řešil jste někdo podobný případ?Máte doma někdo doma novějšího korejce krom Syrupa kterej si Ceeda pochvaluje?

Díky ;)
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
xyron

Re: Auto pro manželku - jeté nebo nové?

#2 Příspěvek od xyron »

Kup nejakou predvadeci korejskou/skoda/etc sracku, protože jak koupis e60/e90 v 3litr benzínu, tak do toho proste budeš sypat, protože to je BMW ... :? (tim myslím že do toho budeš sypat kvůli srdeční záležitosti, kterou se jiste stane i tato)
Sweden

#3 Příspěvek od Sweden »

Jasný ale na druhý straně si říkám jestli nekoupit nějakou e90/91 320i po FL a vyřešit na začátku oleje,filtry a pak už asi jenom užívat a mít se na co těšit když do toho budu muset sendout i já.Ale taky si říkám že za pořizovací cenu po FL 3er mám zcela novýho korejce a nebojim se říct snad i v lepší výbavě.Na další druhou stranu :) si říkám že novej/zánovní korejec poletí s cenou dost dolu a nechat si auto 5 a více let (ikdyž za tu dobu najede sotva 30tis.km)je jaksi mimo moje chápání,ale zase člověk stárne a už na to začíná koukat jinýmá očima,jako láká mě ta záruka,co si budem povídat,něco se někde manželce podělá a já nebudu muset řešit jak se tam dostat,jak to v případě nepojízdnosti dostat domu,kolik bude stát oprava.Trávím dost času mimo republiku takže tuplem budu mít klidnější spaní když budu vědět že rodina do toho sedne a pojede bez nějakýho stresu zda to dojede,což ani u BMW není poslední dobou nic divného.
Ale zase si říkám že jeden korejec může být fajn když k tomu budou v garáži stále dvě BMW s V8.Prostě je tady moc PRO a PROTI anebo to spíš moc hrotím.Jako líbílo by se mi nějaký dvou/tří letý Mondeo,Passat ,ale v benzínu je toho minimum a stojí to ranec a je to prakticky na dnešní výdrž motoru z poloviny odjetý a záruka už nikde. :|
Sweden

#4 Příspěvek od Sweden »

Jako že jsem antiškodovkář tak snad bych i na nějakej kombi slevil a koupil to,ale cena je vysoko,oturbenýmu motůrku v podobě 1.2tsi bych se radši vyhnul a škodovky se dost kradou, a tohle auto bude stát pořád venku,sice za plotem ale i tak bych se nerad jednoho ráno probudil s křikem manželky že nám ukradli auto a že potřebuje jiný a to nutně teď hned :D :D .Korejce si nikdo nevšimne,aspoň teda podle statistik.Teď jsem se jedním kombi i30 s 1.6 atmosférou 99kw vozil,jako je to sterilní až to bolí,ale na to kolik to stojí to celkem jede,uvnitř to nebyla žádná holota,je to pohodlný a místa je tam že bych se dopředu vešel snad 2x :D
xyron

#5 Příspěvek od xyron »

320i se ctyrválcem poletí taky cenou dolu.. .tohle auto se nebude chovat jako 330i nebo 335i v naloži..
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Joshuax »

Tuhle otazku jsem si pokladal uz asi 5x. Vzdycky jsem dosel k tomu, ze kupovat nejakou predvadecku, nebo tak neco jenom uspisi jeji nevyhnutelny termin umrti. Manzelka ma rada vetsi auta, takze jsem zvazoval auta jako XC90, Sorento a podobne. Cesta pres E61 se ukazala jako ne uplne zdarila, tou naftou jsem si fakt nepomohl, auto jezdi kratke trasy po meste... Ted resime v zasade opet prodej a nakup jineho auta pro manzelku. Rozpocet ne nepodobny tvemu. V uzsim vyberu byla treba i Insignia, ale nakonec zrejme skoncime u sedmy.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
Sweden

#7 Příspěvek od Sweden »

U me je to prave ze naopak,cim mensi (auto :) ) tim pro manzelku lepsi.Ale takhle to proste nejde delat do nekonecna,tak jsem rekl nic proste bude neco vetsiho,alespon o trochu.Clovek chce pak s tim chce v marastu nekam jet a z duvodu ze se mu v tom spatne sedi se m do toho nechce ani lest.Jako takova sedma by byla fajn,ale.tam bych to neustal kdyz by musela parkovat venku,kdyz bych s ni musel jet a byla by mokra silnice a ja bych to nechtel uspinit,kdyz by decko koplo do sedacky nebo neco jedlo v aute,na tohle jsem proste magor.A hlavne nevim jestli by bylo idealni mit V8 a jet rano 2km do skolky,tam to zdechnout,to same zpatky,uplne to same odpoledne plus do toho popojizdky po nakupech,to bych asi ja ani auto moc dlouho neskousnul.

Je to boj,doprdele prace,uz na ty autaky cumim vic jak mesic a porad nic,jako ze bych rekl,jooo tak tohle je ono,fakt nevim.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od paveld »

Toho Ceeda má asi rok známý a nestěžuje si, kupoval ho novýho, myslim 1.6 benzin... ale na druhou stranu, on nikdy neměl BMW.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Joshuax »

Tak ji kup staryho Focuse 1.6 benzin. To je tak neco mezi co se velikosti tyce a mam pocit, ze to je nesmrtelne to auto :) Jeden z mala povedenych motoru v posledni dobe. Ma to tchan asi 5 let, zatim dela akorat pravidelny servis. Na otloukanka dobry.

http://www.autorevue.cz/test-ford-focus ... aceliftu_6
ex E53 3.0i
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Já bych pro ženu volil jakoukoliv předokolku s automatem a parkovacíma senzorama kolem celýho auta a to se dá vybrat něco od každé automobilky.
Záleží už jen podle designu, ergonomie a spolehlivosti. Prostě ňákej stylovej nákupní hatchback.. a může tam bejt i něco vostřejšího ;)
Sweden

#11 Příspěvek od Sweden »

Joshuax píše:Tak ji kup staryho Focuse 1.6 benzin. To je tak neco mezi co se velikosti tyce a mam pocit, ze to je nesmrtelne to auto :) Jeden z mala povedenych motoru v posledni dobe. Ma to tchan asi 5 let, zatim dela akorat pravidelny servis. Na otloukanka dobry.
Díky za tip,Focuse mám tady v merku ale jezdím dost po evropě a těch focusů je všude tolik že se mi už vzhledově zprotivil,ale ve výběru tak nějak je,ale spíš v ecoboostu 92kw,chtěl bych spíš klasickou atmosféru ale ten se tuším do faceliftu,posledního modelu s maskou ala Aston Martin :D dával pouze s výbavou Trend (takže holota) a pouze 5st.převodovkou což nechci protože to bude sem tam jezdit i po dálníci a ty převody jsou "prý" šíleně krátký.

Teď mám jednoho fajn předváděčku Focuse ve výbavě na Ořechu,ale je do 24.10. rezervovaný,tak uvidíme jestli si pro něj někdo přijde :|
Sweden

#12 Příspěvek od Sweden »

paveld píše:Toho Ceeda má asi rok známý a nestěžuje si, kupoval ho novýho, myslim 1.6 benzin... ale na druhou stranu, on nikdy neměl BMW.

Kluci Ceeda jsem tak nějak vyřadil ikdyž to byl ze začátku horký kandidát,ale nějak jsem přestal dávat ten klínovitý tvar u verze kombi,když vezmu korejce tak i30 je mi asi malinko sympatičtější a s menší známostí u Hyundaie se dostanu cenově u verze kombi s výbavou weekend kde je všechno vyhřívaný,parkovací asistent a parkovací čidla i s kamerou a nejsilnější atmosférou 99kw v metalíze na cenu polovičně vybaveného Ceeda.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Joshuax »

Tak co resis ? :D
ex E53 3.0i
Sweden

#14 Příspěvek od Sweden »

Totic píše:Já bych pro ženu volil jakoukoliv předokolku s automatem a parkovacíma senzorama kolem celýho auta a to se dá vybrat něco od každé automobilky.
Záleží už jen podle designu, ergonomie a spolehlivosti. Prostě ňákej stylovej nákupní hatchback.. a může tam bejt i něco vostřejšího ;)
Předokolka není priorita,klidně bych sáhnul i pro zadokolce :D ,ale není tak nějak z čeho vybírat,jak jsem psal,chtěl bych něco zánovního v záruce abych měl klidný spaní aspoň u jednoho auta v baráku :D Automat by byl pro ženskou fajn,ale s manuálem je zvyklá a já bych se bál časem oprav na automatu,přeci jenom všichni dneska už víme co ty křápy nový vydržej že?! :| Vzhled manželka nějak moc neřeší,spíš trochu barvu,ale tak je to zase v pohodě,že nemusí takový ty přiteplený barvy co se dnes na auta dávaj.Takže tam bych to viděl na klasiku černou/bílou :? /tmavě šedou/ a klidně i na nějakýho stříbrňáka(aspoň by nebyla tak vidět špína kterou na autech nesnesu).Místo hatchbacka bych si snad radši představil toho kombika,přeci jenom se to celkově takový větší (nepřipadal bych si v tom jak "teplomet" :D ) a do kombajnu se asi budou i líp skládat různé harampádí,sportovní potřeby atp. a hlavně nekupuju to na 2roky ale spíš na co nejdýl a člověk nikdy neví co bude v budoucnu potřeba,místa není nikdy dost,kor když máš v rodině samé BMW uloženky které nesmí za špatného počasí vyjet ven :D
Sweden

#15 Příspěvek od Sweden »

Jinak můj "sen" je asi Mazda 3 s 2.0i.Vím že si protiřečím se vším co jsem tady napsal ale tohle bych bral všemi deseti pokud by se našla nějaká za dobrý peníz,což fakt moc nehrozí no.Menší (malé),nerodinné,většinou za normální cenu nevybavené(holé),hatchback,v přiteplenej nejkrásnější vínové metalíze jakou jsem doposud viděl.Je to krásný,neokoukaný,relativně nenáročný a spolehlivý a pro ženskou která k autům nemá vztah absolutně zbytečný :D
Přílohy
mazda-3-2-0-120k-attraction-2016-nove-14430238.jpg
mazda-3-2-0-120k-attraction-2016-nove-14430238.jpg (141.82 KiB) Zobrazeno 2534 x
Sweden

#16 Příspěvek od Sweden »

Joshuax píše:Tak co resis ? :D
Třeba to že jsou na světě i hezčí auto než i30 sw :D ,třeba viz Mazda 3.

Sice na ní cenově nedosáhnu (respektive nechci) ale čekám že se třeba někdo smiluje za 370 s odpočtem mi jí prodá :D :D :D

Teď je na bazosi fakt jedna fajnová asi roční s 18k na tacho za podobný peníze ale není odpočtová a to je fakt nutnost.

Takže výběr tak nějak zúžen na i30 SW / Focus předváděčka 92KW / a s hodně velkou boží pomocí nějaká ta Mazda3 :D :D :D

Však času ještě dost,do konce roku poměrně daleko,ale vypadá to že sračky z nebes jsou už na spadnutí a já jsem se zařekl že letos svoje veterány do humusu nevytáhnu ;)
Sweden

#17 Příspěvek od Sweden »

Mazda3 vyřazena z výběru,dneska vyzkoušena a místa vzadu pramálo,pro dva ale super auto,moc se mi líbí ale jako rodinný auto nevyužitelný.

Tak nám ten výběr nějak řídne :D :D
xyron

#18 Příspěvek od xyron »

Never ending story LOL :D
Sweden

#19 Příspěvek od Sweden »

Ani bych neřekl,blíží se nám to celkem rychle do korejskýho finále :D
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Včera jsem byl s moji drahou v reichu pro e90 330i, celou cestu se smála a říkala, to je auto, to jede tak krásně :-) kia ani hjundé bych doma nesnesl... Ale sto lidí sto chutí... ta mazda je fajn, ten 2,0i je povedenej.
Odpovědět