Misanek píše:Tak já na e39 už mám taky povešené powerdisc + ate ceramic, najeto cca 40t a zatím teda spokojenost. Resp. takhle - nejsou zvlněnéV prvních okamžicích mne trochu překvapil poněkud "jalový" nástup brzdícího účinku, nicméně po čase se zlepšilo. Nebo jsem si zvykl
Jinak na e39 mi přijdou při prudším brzdění trochu hlučnější než-li konvenční kotouče a i do řízení jdou takové jakoby "mikrovibrace" nebo jak to popsat. Nicméně tuhle vlastnost spíše přisuzuji drážkování v kotouči ve spojení s deskami, jejichž součást je i příměs keramiky, tudíž asi nejspíš i budou o něco tvrdší. A možná i o něco míň práší, nicméně rozdíl neni tak markantní jak jsem čekal.
Zatím téhle kombinaci nemám co vytknout
Zkoušel jsi někdy ostře zabrzdit třeba z 150kmh na 20kmh ? Zajímalo by mě jestli ten zvukový doprovod dělá i jiným, nebo jen mě. Na jiných autech jsem to nezaznamenal. Schválně nepíšu konkrétně, abych neovlivňoval.
Jinak jak jsem psal myslím už dříve, zde. Tam kde běžné brzdy, běžných druhovýrob, vadnou tam tahle kombinace stále brzdí. Prašnost je určitě nižší, ale je tam. Je to jen příměs keramiky. Desky jsou znatelně tvrdší. Běžně jsem dal na jedny kotouče 2-3desky, tady to vypadá že budou jenom jedny. Při přezouvání pneu zdokumentuju stav a hodím to sem. Na E61 nejsou tak účinné jako byly na jiném autě, ale pravda že to jiné třeba mělo 1450kg a nebyl to automat, kterej pořád tak trošku auto tlačí. Na E61 stačí když dobržďuju vyřadit (dát neutrál) a okamžitě účinek brzd roste.