Vůbec ne, pýtám sa ako úplný amatér co se týče mapování jednotek

Jenom se tuhle problematiku neustále snažím pochopit a tohle mi přijde jako jedna z příležitostí, která by mi k pochopení mohla pomoct
takže klidně mi odpověz jako úplnému laikovi, jestli budeš aspoň trochu moct
Nicméně mám další dotazy - u více stupňového přeplňování (zejména u motorů větších objemů například ve stavebních strojích) jsem se vždy setkal s compound plněním a právě mi nikdy nešlo do hlavy, jakým způsobem je ošetřeno to, aby se u menšího turba zabránilo jeho nadměrnému přetáčení v okamžiku, kdy začne plnit to větší. M57N v případě x35D má v podstatě přincip compound plnění tatéž, nicméně je do tohohle uskupení právě přidán onen bypass na sací straně, který se původně v origo 535D ve 3000 ot./min. otevře a velká turbína tlačí přímo do ic. A ty vlastně tento bypass ovládáš pouze na základě otáček, chápu to správně?
Btw myslel jsem, že tenhle bypass nefunguje i v origo x35D pouze na základě otáček, ale mšl jsem za to, že do managmentu této klapky kecá více proměnných, třeba i aktuální hodnota tlaku nebo tak.
Nicméně celý tento bypass na sací straně je tam jenom kvůli tomu, aby se jednak zabránilo nadměrnému přetáčení malého turba a taky zbytečnému dalšímu ohřevu plnicího vzduchu?
Jo a ještě jedna věc - malé turbo ve své podstatě nemá svoji wastegate integrovanou přímo v housingu podobně, jako to má velké turbo (nebo jakékoliv jiné single turba ve variantě s interní wg), nicméně funkci wastegate malého turba plní v podstatě klapka mezi svody a housingem velkého turba? Chci si jenom ověřit, jestli informace, které jsem teď dohledal na netu, chápu správně, jelikož až doteď jsem se tak podrobně o princip plnění na m57N nezajímal...
Co se jednotlivých wg týče, tak neni kontraproduktivní, že jsou obě wg regulace ovládány jedním akčním členem? Teď nad tím tak přemýšlím a snažím si představit různé varianty provozu motoru, ale napadá mě, že se v podstatě můžeš díky regulaci jedním akčním členem obírat o lepší spool up většího turba, ne? I když vlastně všechno jde pak doladit na jednotlivých wg jejich předepnutím, že jo... To musí být dobré sraní naladit jenom ty wg aby na sebe navazovaly a celé to dávalo smysl