Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 olejový separátor
- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Ty hadice jsou OK, ty jsem měnil kdysi a ztvrdlý furt nejsou... ty se co vim tak spíš ucpávaji a odlej pak nemůže odtejkat do vany.
Separátor jsem dával loni, má najeto 40 tis km... ale OK, seženu nový origo.
Ještě se zeptám znovu, tušíte někdo, jestli ten separátor jde nějak vyndaný zkontrolovat a ověřit, že je fakt KO?
Separátor jsem dával loni, má najeto 40 tis km... ale OK, seženu nový origo.
Ještě se zeptám znovu, tušíte někdo, jestli ten separátor jde nějak vyndaný zkontrolovat a ověřit, že je fakt KO?
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Pokud motor propouští spaliny do klikové skříně kolem kroužků ve větším než obvyklém množství, tak výměna separátoru problém nevyřeší.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Při volnoběhu motoru odpoj z ventildeklu hadici k separátoru. Pokud bude foukat z ventideklu, jde přemíra spalin do klikové skříně a nový separátor to nevyřeší.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
separátor se skládá s funkční části s membránou a s takovýho jakoby odtokovýho labyrintu, separátor jde v pohodě rozdělat a zase složit bez toho aby se poškodil, jediná funkční věc která v něm odchází (pokud pominu to že se ti nějak jakkoli ucpe- za to ale on nemůže) je membrána která budto:
1) ztvrdne
2) praskne
3) zasere se sajrajtem
v bodě 3 proto jednoduše vyčistím jak membránu tak celej separátor nějakou sračkou co rozpouští mastnotu a montouju zpět (pozor membrána jde ředidly poměrně rychle rozpustit), samozřejmě v bodě 1 a 2 musíš vymněnit memmbránu. Budto koupit novej origo a nebo stačí druhovýrobu, s ní vyndat membránu a dát ji do původního originálu a je zase jako novej. Hovořím z vlastní zkušenosti a naprostá spokojenost.
POZOR: často je separátor v pořádku ale je ucpané jen odtokové vedení od něj do vany takže když jej pak někdo kontroluje vidí že je plnej sračky a hned ho vyhazuje a montuje novej samozřejmě bez účinku
1) ztvrdne
2) praskne
3) zasere se sajrajtem
v bodě 3 proto jednoduše vyčistím jak membránu tak celej separátor nějakou sračkou co rozpouští mastnotu a montouju zpět (pozor membrána jde ředidly poměrně rychle rozpustit), samozřejmě v bodě 1 a 2 musíš vymněnit memmbránu. Budto koupit novej origo a nebo stačí druhovýrobu, s ní vyndat membránu a dát ji do původního originálu a je zase jako novej. Hovořím z vlastní zkušenosti a naprostá spokojenost.
POZOR: často je separátor v pořádku ale je ucpané jen odtokové vedení od něj do vany takže když jej pak někdo kontroluje vidí že je plnej sračky a hned ho vyhazuje a montuje novej samozřejmě bez účinku
-
-
posílám odkaz na slibovaný fotonávod, dělal jsem to velice stručně a v rychlosti protože je to podle mě banální věc, pokud by měl ale i tak někdo jakýkoli dotaz, nechť se ozve a rád poradím...
https://ulozto.cz/!dAALTYDfV/m52-docx
heslo: jawamaniak22
https://ulozto.cz/!dAALTYDfV/m52-docx
heslo: jawamaniak22
- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Dík moc za návod. Měl jsem ten separátor rozebraný zhruba tak před 7mi lety, tak si to už přesně nevybavim, ale myslim, že právě ten spodek nešel nedestruktivně rozebrat...tak jak píšeš. Každopádně teda to co odchází je teda ta membrána co jde vyndat - jen asi na ní nepoznám, pokud by jen přestala těsnit ale zároveň nebude potrhaná. Škoda, že nejde koupit samostatně...
-