U m4Zlika (RWD) proběhlo razantní zkrácení diffu, jehož výsledkem je - cituju: "30i po zkrácení jede jako ///M3 e46":lovestruck:
Tak mě napadlo podobný "doping" udělat i bramborovi... jenže ten je AWD (xDrive MY2011) a jelikož mám nějaké tušení jak xD "vevnitř" funguje" (a jak je xDrive "citlivý " na rozdílné otáčky předních a zadních kol - třeba gumy musí mít rozdíl obvodu DO 1%!), tak se domnívám, že to nebude až tak jednoduché... imho to asi bude znamenat, že se budou muset - naprosto STEJNÝM POMĚREM - zkrátit OBA diffy - přední i zadní.... nebo se mýlím?
pavproch fčíl na AF.cz píše:Tak. Je to tam, o 15% kratší final gear ratio vepředu i vzadu a hlavně 40% lamela vzadu. Odpoledne pro brambora jedu, už sa neskutečně těším....
Prý to fčíl jede jako (nepoštelovaná) 335i.... uffff, oooaaachhhh....
Jo a pan Plachý temu prý udělal krapet "hravější" geošku, ooooaaaaaach. :ymhug:
Večur sem dám "first driving impressions"
Btw, byl jsem pochválen za naprosto geniální nastavení podvozku (HR+ Koni yellows na 2/3) - ještě jednou díky d1.8t ^:)^
- jede to jak píchlé prase (i proti kopci na pětku či šestku)
- při dálničních 200 to na šestku točí přesně 5000
- svor to na kluzkém při prudší akceleraci na mokrém (typicky rychlé předjíždění na kluzkém asflatu s vyjetýma kolejema) pěkně rovná do přímky, na víc testování sem neměl čas
Kura, já su tak ščastné.... nelituju jediné koruny z té hromady, co to stálo
Mám v autě dif 3.46 který zved otáčky o 12.7% oproti původnímu 3.07 difu. Mám dojem že by to chtělo ještě kratší dif, tak jsem objednal LSD od Turner Motorsports s final drive 3.64 který zvýší otáčky o dalších 5.2% . Myslím že to navýšení otáček bude vyhovovat krátkému sacímu potrubí.
jo, fčíl sem přišel na další "výhodu" kratšího diffu v daily.... courání se po městě předpisovými 53-55 tacho bylo dřív za trest - trojka bylo douhá, čtyřka krátká... fčíl je čtyřka akuráth....
BudVlad píše:Mám v autě dif 3.46 který zved otáčky o 12.7% oproti původnímu 3.07 difu. Mám dojem že by to chtělo ještě kratší dif, tak jsem objednal LSD od Turner Motorsports s final drive 3.64 který zvýší otáčky o dalších 5.2% . Myslím že to navýšení otáček bude vyhovovat krátkému sacímu potrubí.
3,64 mám na 5Q kde je to 1:1 a je to už celkem rychlej převod, ty máš aspoň 6q, kde se s tím bude dát i cestovat zase na druhou stranu k 6q je ideální převod 4,10
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Jo, já se držím toho co vymysleli soudruzi v BMW Motorsport
To se potom dá jít i do poměrů přes 5.0, ale potom už nejsi ani rychlejší, ale kvaltuješ jak debil
Každopádně někdo holky, jiný vdolky
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
on má m4Zlik strašně dlouhou převodovku, takže final gear 5.00 to dovedl k "normálu".... fčíl mi obě auta točí cca stejně - něco okolo 2500 na šestku při tacho 100kmph
Takže malé technické upřesnění, abych někoho neuváděl vomil....
Nové diffy, co tam mám nejsou z x3 (jak mi bylo původně sděleno), ale jsou to diffy z e9x xdrive AUTOMAT.... čili sem zkracoval 3.15->3.64 tj. "jen" o 13.6%....
sem sliboval nějaký field report... tak hned dva...
pavproch v neděli píše: Oftákář II. RS (benzín) z Humenného neska z Bytče směr CZ si neska moh hlavu ukroutit jak mu ta 316i proti kopci ujížděla .... :ymhug:
pavproch neska píše:tak neska prvních cca 200km po sněhu se 40% drechslerem vzadu.... ajtakrajta, to je paráda dyž obě kola hrabou stejně.... :ymhug:
je to fčíl výrazně čitelnější než to bylo s open diffem..... jezdil sem převážně s DSC on, ale pár úseků i "off" (bohužel ale v provozu a s okolím cesty nepříliš vyzývajícím k neplánovaným přistáním... ) .... musím ty lamely ešče někde pořádně p(r)ošuchat na zasněženém parkovišti..... :ymhug:
Jediné co vím, že je to lamela od Drechslera a že je tam 40% svornost. Víc nevím, dal sem na doporučení člověka, kterého motorsport baví tak, že ho i uživí, takže sem po tech. detailech nepátral. Popravdě, doposud ani nevím, jakej wolej (viskozitu) v něm fčíl mám....
V noci lechce syplo (dole 2-3cm, nahoře do 10ti), taxem se neudržel..... 3er ven z garáže, DSC off a hupky šupky přes soláň do karlowitz, potem na kohůtku, dole do VS a nahoru přes dušnou na bystřički, potem na velkou lhotu a dom.... kuwa, fajne, svor je boooooožžžíííííí věc.... na opravdu kluzkém je to přetáčivé, samozřejmě, ale čitelně a předvídatelně.... překvapilo mě to enem raz, po přejetí horizontu a odlehčení zadní nápreavy do zatáčky.... ale enem troche....
EDIT: ale díky xdrive sa s tím dveřma napřed dá jezdit enem v takových rychlostech, na kerý už nemám koule.....