Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Bmw e91 huceni motoru pri nizkych otackach,take huceni serva

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
BiGFather
Klubové ID: 3158

#1 Příspěvek od BiGFather »

Ahoj.
Mam e91 2007, 129tis km. 320i, manual.
Dneska jsem byl na parkovisti zkusit "osmicky", protoze se mi zdalo, ze jde zatacet doprava obtizneji jak doleva. Zkousel jsem i s vypnutym DTC a DSC.

Po cca 5min "osmicek" mi najednou jednorazove vyskocily otacky(ve fazi vypnuteho DTC) a zniceho nic trochu prituhlo rizeni + se objevilo huceni :

- Kdyz stojim na miste a otocim lehce volantem na jakoukoli stranu zacne hodne silne hucet servo, ale fakt hodne hlasite
- dale auto huci pri nizkych otackach (kolem 1000-1800). Kdyz vyradim, i kdyz na volnobeh motor vytocim a pustim plyn tak okolo tech 1800 a min to huci.
Nez vlezu do servisu, mam cekat neco desivyho?

Diky moc.
BiGFather

#2 Příspěvek od BiGFather »

http://sendvid.com/hmnpxid2
http://sendvid.com/fuvjdvz3

Posilam jeste video z telefonu

Edit : Napadlo me dolit olej nez to dam do servisu.

Cca pred 6 mesici mi Pupici delali dovozovou prohlidku a vymenu oleju, dela se standartne i vymena tohoto ? Jinak by mi totiz nedavalo smysl, ze uz po pul roce potrebuji dolit/vymenit olej do posilovace.
BiGFather

#3 Příspěvek od BiGFather »

Tak v servisu je od pondelka a nikdo mi jeste ani nedal vedet, co s autem je. To bude asi zajimave.. Slibili, ze se v ut ozvou. Nekdo neco uklidnujiciho ? Ci tip o co by mohlo jit?
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

mně už v záruce začalo (pouze) v max rejdu hučet servo (docela hlasitě), bylo mi sděleno, že to je sice divné, ale na reklamaci to není.... ve 150tis km sem to servo (preventivně) vyměnil a od té doby je klid...
BiGFather

#5 Příspěvek od BiGFather »

Me taky hucelo v plnem rejdu, ale ne moc, prislo mi to normalka jako u kazdeho auta - vystrazne. Po tech osmickach mi prijde, ze odeslo.
Kolik te stalo nove ?

Krome toho serva mi jde pri volnobehu a male rychlosti huceni take od zadnich kol, nebo i vyssi rychlosti pri razeni/i vyrazeni (poklesu otacek), je to zvuk jak meluzina. Mezi 1300-1800 je to huceni soustavne, nad 1800 zmizi. Bez ohledu na zarazeni a vyrazeni, pouze fixovane na otacky.
Driv jsem nic takoveho neslysel. Tak snad lozisko, doufam, ze ne dif.

Typci se mi stale neozvali. Skoda, ze jsem se s tim bal jet delsi trasu, dal bych to ke klukum do Lanova, s tema mam dobrou zkusenost.
pavproch

#6 Příspěvek od pavproch »

dělali to v autorizáku, z OEM dílů a i při mé VIP slevě byla na faktuře částka přes 50k bez DPH

nejdražší položky byla převodka (28bez DPH) a čerpadlo (12 bez)
BiGFather

#7 Příspěvek od BiGFather »

Ty brdo to me trefi. Auto nemam ani pul roku a najel jsem tak 6k :-/
Snad to bude neco jineho.
BiGFather

#8 Příspěvek od BiGFather »

Tak zatim mam info, ze vymena oleje nepomohla, nejspise je pry v haji servo a mozna i kompresor.. To zjisti dnes. To asi nebude levne, co?
BiGFather

#9 Příspěvek od BiGFather »

Tak mam auto po !peti! Tydnech zpet.. Neopravene, pry cekali na dil a cekaji stale. Tak zavolali, ze bude lepsi, kdyz mi tam vrati to stare a auto tam hodim az bude dil. Dobry no, to jsem to auto mohl mit doma.

Servo pry nejdrive prislo jine a az ted po takove dobe spravne a jeste chybi nejaky filtr. (Z Nemecka).

Bylo tam pres znameho, protoze jsem chtel situaci resit akutne a on mi od druheho dne pokazde odpovedel "zitra to bude, zitra uz urcite" furt dokola. Jak uz to bylo dele jak 14 dnu tak jsem uz chtel pro auto jet a on, uz to urcite bude a takto me viklal 5 tydnu. Uz jsem fakt myslel, ze to musi byt kazdym dnem hotove a jak blb jsem cekal misto abych si ho vzal.. Takze mam prd.

Je mozne, ze se ceka na servo z nemecka takovou dobu? Na trojku, ktera je tak rozsirena?? Vim, ze byly svatky, ale ja to tam daval nejak 6.12. nebo tak..
Me trefi uz :-/
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matiz »

Asi te naseru, ale origo dily pokud jsou k dispozici a objednáš je do 10h rano tak jsou druhy den okolo poledne naskladnene. Pokud nejsou, berou se z jinych skladu po evrope pokud jsou, to trva krapet dyl, dva, tri dny. No a pokud nejsou, tak proste nejsou. Ale to se stava fakt vyjimecne. nekteri by mohli byt hubati a vmest mi do ksichtu ze v nedavne době cekali na dily vecnost. Ano, ale to BMW prechazelo na jiny informacni systém a to bylo dost pruserove, ale nyní to funguje na jednicku.

Pokud ovšem neberes original a beres nejaky bambus rakos druhovyrobu, tam je situace nevyzpytatelna a zalezi jak se kdo ve které firme vyspi. Nicmene ja bych zmenil servis...
BiGFather

#11 Příspěvek od BiGFather »

Pry objednava jedine origo, na nahrazky jsou stiznosti a poruchy. Pry je ale problem s tim, ze mam predface a na ten je dilu malo.
Sice to mam pres znameho ale i tak mam podezreni, ze tu dobu jeho kamosi hodovali na dilech a ted mi to jen vratili a hovno z toho(pro me). Jizdne nepoznam ani prd, vse se zda byt ok, jen vim jiste, ze to neopravili.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Nesmysl, zmen servis, cekal na dil nekde z allegra nebo buhvi odkud...
“Ability is what you're capable of doing.”
Odpovědět