Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Závada elektroniky BMW E91 330xd

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
LuKrE91

#1 Příspěvek od LuKrE91 »

Zdravím všechny. 330xd E91 rok 2005. Prosím o radu. Při zahřátí vozidla začnou ručičky na budících lítat nahoru a dolu, zhasíná obrazovka idrive, rozsvítí se kontrolky 4x4 DTC defekt přestává fungovat stahování oken a blinkry. Na vozidle nedávno měněná autobaterie a jediná signalizovaná závada která nemá spojitost s výše popsanými je servisní interval zadních brzd který vypršel zhruba před týdnem. Neví někdo na co se zaměřit? Děkuji za odpověď.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

Neverim.
mr_nitroz

#3 Příspěvek od mr_nitroz »

on asi nemyslel zavadu na diagnostice, ale zavadu co pise idrive nebo budiky, pri zapnuti klicku.

No bez diagnostiky se v tomto pripade neobejdes... A doporucil bych zkontrolovat baterku a jeji okoli, zda je vse tak jak ma (pyropatrona na plusu, IBS atd...)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

Aha, tak to zas jo :P To mne nedocvaklo ze to myslel z check controlu... Tak oprava, tomu uz verim -)))

Nacist auto a uvidi se.
radekmini

#5 Příspěvek od radekmini »

Ahoj,

teď jsem řešil to samý. V mým případě to byl regulátor na altíku, tak bych si nechal změřit altík v době, kdy ti to začně takhle blbnout.

Jinak to ještě může být IBS senzor.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matiz »

Nejde to pausalizovat, muze to byt cokoliv. Diagnostika, tim myslim kvalitni diagnostika je naprosty zaklad.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ještě je otázka, jestli ta nová baterka byla zaregistrována v jednotce.
radekmini

#8 Příspěvek od radekmini »

Pkud je to to samý jako v mym případě, tak diagnostika nic neukáže. Ukáže jenom chyby na baterce. Kdežto při kontrole altíku, když ho změří při tom problému a místo obvyklých 14V tam najednou bude mít 18V, tak je to jasný..
mr_nitroz

#9 Příspěvek od mr_nitroz »

Zkontrolovat altik je dobra poznamka, urcite bych to po diag taky udelal.
PeqpeK

#10 Příspěvek od PeqpeK »

ak mas prepatie tak to cez (poriadnu) diagnostiku urcite zistis ;)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matiz »

Presne tak...
welcometohell

#12 Příspěvek od welcometohell »

Zdravim,
přidávám se, se stejným problémem, akorát na e61 535d před face. Můj problém začal při těch silných deštích. Přišel jsem z práce k autu a bylo uplně bez štávy, kouknul jsem k baterce a baterka stála ve vodě. Vodu jsem vysušil a auto nastartval přes kabely.Ještě dodám, že mi blbnul iDrive, klasická závada před face. Po cestě z práce mi budíky lítaly, kontrolky se rozsvěcely a na checku mi vybíhaly všechny možné chyby a hlašky, jedna z nich me znepokojila hodně a to chyba na hlavním elektronickém svazku. Doma jsem baterku nabil, pojistkovku nad baterkou vyfoukal vzduchem, vysusil a prostríkal kontaktoilem. Voda se dostala k baterce ucpaným odtokem ze střechy. Auto normálně chytlo, iDrive se načítá bez problému, ale problémy trvají dál. Diagnostika mi našla chybu na inteligentním senzoru baterie a na micromodulu, na senzoru se smazat dá, ale po opětovném startu se zase objeví, z micromodulu smzat nejde. Při zmčeném autě se zapínají stěrače spíná nezávyslé topení atd. , takže to baterku do rána vycucá. Baterka je měněna před půl rokem, byla nastavena přes diag. výměn.
Už si nevím rady, tak budu rád za jakýkoli nápad a radu.
díky
matiz
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matiz »

MPM to ma za sebou, jsou v kufru dalsi jednotky, podivat se, co bylo pod vodou vymenit, naprogramovat, nakodovat, zkontrolovat odjezd.
welcometohell

#14 Příspěvek od welcometohell »

Sorry teď budu za blba, ale nejsem v těchto termínech tak zběhlej, co je MPM? Zmíněný micro modul?:). Pod vodou byla jen baterka nic jiného.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matiz »

micro power modul. Nejlip to odvezt nekomu kdo to dela a orientuje se v tom.
welcometohell

#16 Příspěvek od welcometohell »

ok, děkuji ti. určitě to odvezu, jsem spíš přes mechaniku, než elektroniku. jen ještě otázka: kde ten MPM je, rád bych se mrknul jestli neleží ve vodě...
díky
welcometohell

#17 Příspěvek od welcometohell »

Tak jsem je našel a byly pod vodou všechny, vyndal jsem je a suším je, ale MPM je na tom hodně špatně takže mě výměna nemine.
Jsem ti zavázán za rady ;) a zaplať bůh, za vzdělané mechaniky a odborníky, kteří se chtějí dělit se skušenostmy. Ještě jednou díky
Odpovědět