Ahoj, mám dotaz jak vyměnit palivový filtr na E91LCI 318d, 105kW. Koukal jsem pod auto a mám tam filtr s ohřevem, ale mění se prý jen ta vložka filtru, ohřev prý měnit nemusím. Postup je prohodit filtr a pak jenom nastartovat auto, nebo se musí nějak odvzdušnit?
Budu měnit i na F30 318d, 105kW. Postup je stejný?
Díky.
Cau. Meni se jen ta kovova vlozka. Odvzdusneni se dela pres diagnosiku. Zapne se pomoci diag. cerpadlo v nadrzi a honi se nafta pres novej filtr a vratkou do nadrze. Pak to startuje na brnknuti...
Stane se něco, když to přes diagnostiku neodvzdušním? Počítám stím, že po výměně filtru auto po nastartovaní chcípne a že mu bude chvilku trvat než chytne, ale nevým jestli se takto odvzdušní.
Ano dělal jsem to na e60tce sice ale je to stejný, ja nechal jednu hadici odpojednou na konci, zapl zapalování a myslel jsem že čerpadlo se zapne, bohužel ne.
Tak jsem to zapojil nastartoval a motor zachvíli chcipl, tak jsem to zkusil nastartovat znovu a trvalo to chvíli než motor opět naskočil a naftu čerpadlo natlačilo. pak už jel normálně.
Díky za rady. Tak jsem nakonec vyměnil filtr a přes diagnostiku na pár vteřin pustil čerpadlo. Při startování trvalo asi o 1 vteřinu déle jak obvykle než auto chytlo. Pak už běželo bez problémů.