Ahoj, při poslední návštěvě servisu mi mechanik diagnostikoval nefunkční jednotku žhavení. Bohužel neměl jednotku skladem, tak mi ji nevyměnil. Rád bych se o to pokusil svépomocí, ale netuším kde v motoru jednotku hledat. Prosím tedy o radu kde ji najdu a případně nějaký jednoduchý postup jak se k ní dostat. Děkuji za pomoc. Přikládám ilustrační foto motoru.
ahoj, jak říkáš. je na levé straně motoru ve směru jízdy - vidět je ze shora, výměna lepší zespod. kdyby se ti hodilo mám jednu doma. není nová ale 100% funkční.
Díky za rady. Ty jednotky odcházej nějak hodně často? Já jenom, že mi ji už jednou před cca dvěma roky měnili a už je zase KO...
KEAN: za kolik by si mi ji nechal? Je to origo nebo druhovýroba?
Taky mě asi čeká výměna te jednotky, měnil jsem žhvaviče ale jednotku jsem nechal starou a po výměně trochu problém se studeným startem, takže asi jednotka. No shora se musí sundávat i sání nebo to jde bez sundání toho sání a nebo nejlépe zespodu?
Dave320 píše:Taky mě asi čeká výměna te jednotky, měnil jsem žhvaviče ale jednotku jsem nechal starou a po výměně trochu problém se studeným startem, takže asi jednotka. No shora se musí sundávat i sání nebo to jde bez sundání toho sání a nebo nejlépe zespodu?
napichni to a ak aj po vymene zhavicov ukazuje nejake vadne, tak to bude tou RJ zhavenia
Tak na to tedy napichu na diag a uvidím co mě to vyhodí. Takže pokud by se tam zase objevil špatný žhavič a třeba jen jeden tak je to ta žhavící jednotka? Před výměnou to vyhazovalo 2 špatné žhaviče, tak jsem je vyměnil. No tak tu zítra napichnu a dám vědět co to vyhodilo.
Tak jsem to dal na diagnostiku a jsou tam dvě chyby, 4212 a 4222, což jsou žhaviče na 1 a 2 válci a to už je po výměně všech žhavičů takže asi špatná jednotka žhavení.Taky jsem si všiml že to v poslední době pokud je auto 24h venku tak ráno je teplota třeba okolo 4 stupňů tak při startu se zobrazí ikona žhavení a pak chvílu točí než naskočí.Tak asi vyměnit jednotku žhavení, jinde asi problém nebude že?
Hele asi to tak bude. Sem na tom úplně stejně. Taky po výměně žhavičů chyba na prvnim válci. Mechanik mi říkal, že to je právě vadnou jednotkou žhavení. Jediný co mě zaráží jak málo to vydrží... Měnili mi ji v servisu když sem auto kupoval a to bylo 05/2013. Teď sem našel fakturu a přemýšlim, že ji budu reklamovat... stála 1980,- Kč
kolko si na nej najazdil? mala by vydrzat dlhsie....ono obcas sa moze objavit problem v studenych spojoch...treba pozerat, ci je ta chyba aktualna alebo len sporadicka
No moc sem nenajezdil za ty necelý dva roky cca 25 000 km. Mohl to být holt nějaký vadný kus. Ale když jsem se koukal na výpis chyb před rokem, tak to tam ještě nebylo.