Dobrý večer,
poslední týden sbírám informace ohledně nákupu bazarového BMW 3er. Přečetl jsem již nespočet informací ohledně motorů a auta obecně.
Termín nákupu: Jaro 2014
Cenový rozpočet: kolem 380 000 Kč / 14tis €
Požadovaný nájezd: max 120 000 km
Můj roční nájezd: kolem 12 000 km (město, okrsky, dálnice minimálně)
Verze: Manuální převodovka, nejlépe E90. Nevylučuji Coupe ani Touring. Zatím nemám 100% jasno

Co od auta očekávám: Spolehlivost (priorita č. 1) a reprezentaci
Z informací jsem zjistil, že nemá cenu se hnát do novějšího než 07-08, ať už kvůli rozpočtu, který není nafukovací, tak i motoru, kdy N52 (můj kandidát je verze 325i) mi z přečtených informací přišel jako nejspolehlivější motor (i přes problémy s klepáním, které jdou odstranit i karbonizací oleje). Jsou však často diskuze zda N52 / N53, kdy N53 sežere míň oleje, ale už jsou tam věci, které tu spolehlivost sráží a složitostí se blíží turbodieselu (dle D-Fens článku, který prý psal někdo tu z fóra).
Naftové motory jsem vyřadil ať už kvůli mému malému nájezdu, tak se bojím toho, že nějaké 320d / 325d / 330d jsou prostě firemní flotily, které budou mít najezděno daleko více jak nějaká 325i. Je možné, že se ale mýlím, opravte mě.
Proto se dostáváme k první otázce:
1) Co by jste zvolili za motor? N52, N53 nebo úplně jiný případně jakou verzi?
Druhá otázka měla být spíše položena na prvopočátku:
2) Je vůbec reálné sehnat např.: E90, 325i, 2006 s POCTIVÝM nájezdem kolem 110 000 km? Přeci jen je to skoro 9 let staré auto.
Na mobile.de jich to několik desítek najde ve filtru mám i úplnou servisní historii. Zde posílám odkazy na některé inzeráty, na kterých jsem laicky neshledal nic špatného, co vy a ně?
a) Zobrazit
b) Zobrazit
c) Zobrazit
Ještě například Coupe, nebo Touring.
V každém případě pojedu do Německa koupit auto s odborníkem, teď mi jde jen o to, zda uvažovat o koupi BMW 3er nebo ji vyřadit, což bych ale nerad. Pokud je však takový nákup a moje požadavky nereálné, tak mi nic jiného nezbude. Kupovat auto s nájezdem například 200 tisíc nechci.
Poslední otázka:
3) Máte zkušenosti s dovozem nějaké E90, E91, E92 a mohli by jste se o ně podělit? Zároveň bych byl moc rád, jestli neznáte někoho klidně i zde na fóru, kdo by byl schopen kompletně pomoci s nákupem v Německu, nejlépe někoho kdo má s dovozem a zároveň s BMW 3er velké zkušenosti - prostě někoho kdo ví jak to chodí a kam se koukat

Díky