Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Adaptér pro brzdič
Ahoj chlapci chtěl bych se zeptat ohledně brzdičů přesně z E38 4-pístek a napasování na E36. Slyšel jsem že tyhle brzdiče se běžně používají na přestavby ale je potřeba mezi brzdič a těhlici udělat redukci a teď jsem trochu v rozpacích. Takže se chci zeptat jestli to tady někdo něco podobného dělal a pomohl my s výkresem toho adaptéru pro výrobu. Kóty,jak to vypočítat a tak jestli my rozumíte dík... 

Určitě to tu někdě bude, ale tyto 4pístky nejsou vhodné pro E36 pokud teda nejezdíš na min. 18 kolech
mají skoro podobnou rozteč šroubů jako těhlice. A díky tomu tam moc nejdou. Na německém fóru tam dávají ještě tyhle z E31 a ty by měli mít i stejnou rozteč šroubů takže bez držáků: http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... n-calipers
a k tomu dávají kotouče z E46 M3 a prej to pasuje, ale jaké kola nato pak dostaneš??
Já jsem si tam dal bremba z alfa romeo 159 2.4jtd. Výhoda je, že mají jinak šrouby a držáky se tak dají vytvořit bez problémů.

a k tomu dávají kotouče z E46 M3 a prej to pasuje, ale jaké kola nato pak dostaneš??
Já jsem si tam dal bremba z alfa romeo 159 2.4jtd. Výhoda je, že mají jinak šrouby a držáky se tak dají vytvořit bez problémů.
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
Potom jedině sehnat brzdič s vertikálním uložením šroubů
Ale těch moc není v případě 4P bremba...
nejčastěji se na E36 využívají brzdiče porsche boxster, případně z 996, kde je ten upgrade znatelenej - protože jednopístek z M3 VS. 4 pístek není ani tak o nárustu brzdného účinku, ale o váze brzdiče a případně trochu citlivějšího dávkování.
A hlavně pozor na kola
potřebuješ pak kola bez límců s rovnými paprsky. Z origo vím, že se dají použít styl32 ale pavučiny atd. jedině s podložkou.

nejčastěji se na E36 využívají brzdiče porsche boxster, případně z 996, kde je ten upgrade znatelenej - protože jednopístek z M3 VS. 4 pístek není ani tak o nárustu brzdného účinku, ale o váze brzdiče a případně trochu citlivějšího dávkování.
A hlavně pozor na kola

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Teď se právě naskytla koupě těhlech 4-pístků za hodně zajímavé peníze ale jestli to nenapsuju do 17" tak sem v řiti
Takže tahle varianta brzd padá.
MattyX: já mám tyto ale mají decentní límec a jsou krásně na zároveň takže podložka by mě asi neminula

MattyX: já mám tyto ale mají decentní límec a jsou krásně na zároveň takže podložka by mě asi neminula

- Přílohy
-
- AC schnitzer 1 -bmwklub.jpg (169.33 KiB) Zobrazeno 1947 x
-
- AC schnitzer 2 - bmwklub.jpg (169.62 KiB) Zobrazeno 1947 x