Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 cabrio, aut. strecha - clona
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim klubaci/kabrioletaci. Potreboval bych radu. u e36 s plne automatickou strechou je nahore takova clona/kryt, ktery kryje motor pro zamknuti strechy k prednimu oknu. ten kryt drzi na sroubech a potom po stranach na takovych bylych cvockach, ktere jsou k te clone prilepeny/pripajeny a je to zacvakle do kovove konstrukce strechy. no a mne se jeden ten zobacek ulomil. Jelikoz ten kryt stoji asi 6,5 tak jsem rikal, ze to nejak opravim, vyvrtal jsem do cvocku malou dirku a dratkem to pridelal k te kovove konstrukci strechy.. ALE po par dnech se mi cely ten zobacek odtrhl od te clony (viz. foto). Puvodne to vypada, ze to bylo pridelane nejakym cernym "necim" (plast. lepidlo). Neporadil by mi prosim nekdo, cim to kvalitne prilepit, tak aby to dobre drzelo. Myslim, ze v tom spoji je to celkem namahane, kdyz se strecha stahuje a natahuje.
- Přílohy
-
- IMG_20140605_202157.jpg (198.8 KiB) Zobrazeno 2994 x
-
- IMG_20140605_202322.jpg (195.98 KiB) Zobrazeno 2994 x
Přesně tenhle problém jsem letos řešil.
1) jsem ty bílý plasty přilepil lepidlem na okna k černýmu krytu. Fungovalo to asi dvě stažení střechy a bylo to zas utržený...
Začal jsem zkoumat proč je to tak namáhaný, došel jsem k závěru že střecha se mi nechce stoprocentně skládat a víko se dovře tak, tak.
V tom je ten problém, střecha se špatně skládala kvůli vytahaným "kšandám"
2) koupil jsem kšandy ( http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-C ... all_autom/ ) jedná se o díl č.4.
Pak už jenom namontovat (dost vopruz, musí se sundat plátno z rámu střechy), přilepit pořádným lepidlem ty ulomený držáky a je hotovo
Já to lepil dvousložkovým lepidlem na plasty od Bernera (drží neskutečně)
Je to sice dost práce a není to úplně zadarmo, ALE ten výsledek stojí za to
Střecha mi teď chodí jak na novým autě...
1) jsem ty bílý plasty přilepil lepidlem na okna k černýmu krytu. Fungovalo to asi dvě stažení střechy a bylo to zas utržený...
Začal jsem zkoumat proč je to tak namáhaný, došel jsem k závěru že střecha se mi nechce stoprocentně skládat a víko se dovře tak, tak.
V tom je ten problém, střecha se špatně skládala kvůli vytahaným "kšandám"
2) koupil jsem kšandy ( http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-C ... all_autom/ ) jedná se o díl č.4.
Pak už jenom namontovat (dost vopruz, musí se sundat plátno z rámu střechy), přilepit pořádným lepidlem ty ulomený držáky a je hotovo

Je to sice dost práce a není to úplně zadarmo, ALE ten výsledek stojí za to