Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 cabrio, aut. strecha - clona

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Mesa »

Zdravim klubaci/kabrioletaci. Potreboval bych radu. u e36 s plne automatickou strechou je nahore takova clona/kryt, ktery kryje motor pro zamknuti strechy k prednimu oknu. ten kryt drzi na sroubech a potom po stranach na takovych bylych cvockach, ktere jsou k te clone prilepeny/pripajeny a je to zacvakle do kovove konstrukce strechy. no a mne se jeden ten zobacek ulomil. Jelikoz ten kryt stoji asi 6,5 tak jsem rikal, ze to nejak opravim, vyvrtal jsem do cvocku malou dirku a dratkem to pridelal k te kovove konstrukci strechy.. ALE po par dnech se mi cely ten zobacek odtrhl od te clony (viz. foto). Puvodne to vypada, ze to bylo pridelane nejakym cernym "necim" (plast. lepidlo). Neporadil by mi prosim nekdo, cim to kvalitne prilepit, tak aby to dobre drzelo. Myslim, ze v tom spoji je to celkem namahane, kdyz se strecha stahuje a natahuje.
Přílohy
IMG_20140605_202157.jpg
IMG_20140605_202157.jpg (198.8 KiB) Zobrazeno 2991 x
IMG_20140605_202322.jpg
IMG_20140605_202322.jpg (195.98 KiB) Zobrazeno 2991 x
papez

#2 Příspěvek od papez »

Zdravim vas ja si nedavno koupil to a mam to same ale uz obe strany vypadle.zajimalo by me jak to budete opravovat. Taky mam ted problem a nevim na koho se obratit v hradci kralove.
kovaljuk

#3 Příspěvek od kovaljuk »

Přesně tenhle problém jsem letos řešil.
1) jsem ty bílý plasty přilepil lepidlem na okna k černýmu krytu. Fungovalo to asi dvě stažení střechy a bylo to zas utržený...
Začal jsem zkoumat proč je to tak namáhaný, došel jsem k závěru že střecha se mi nechce stoprocentně skládat a víko se dovře tak, tak.
V tom je ten problém, střecha se špatně skládala kvůli vytahaným "kšandám"
2) koupil jsem kšandy ( http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-C ... all_autom/ ) jedná se o díl č.4.
Pak už jenom namontovat (dost vopruz, musí se sundat plátno z rámu střechy), přilepit pořádným lepidlem ty ulomený držáky a je hotovo :D Já to lepil dvousložkovým lepidlem na plasty od Bernera (drží neskutečně)
Je to sice dost práce a není to úplně zadarmo, ALE ten výsledek stojí za to :wink: Střecha mi teď chodí jak na novým autě...
papez

#4 Příspěvek od papez »

Diky za radu i kdyz jsem to nepoptaval ja.bude se to hodit,mam to taky volny. Kazdopadneta ksanda te stala asi 5tisi? TO je dost
kovaljuk

#5 Příspěvek od kovaljuk »

Kšandy tam jsou dvě, na každý straně střechy jedna. Bohužel to je problém každého cabria, pokud to nedělal někdo před tebou, tak je témeř stoprocentní, že tě to čeká...
Origo v BMW je to samozřejmě za nesmysl, nechával jsem si to poslat ze států...
papez

#6 Příspěvek od papez »

Ze statu,,,? To je taky pekny, kolik teda obe dve staly? A to jsi nasel na netu nebo tam nekoho mas?
papez

#7 Příspěvek od papez »

Ze statu,,,? To je taky pekny, kolik teda obe dve staly? A to jsi nasel na netu nebo tam nekoho mas?
kovaljuk

#8 Příspěvek od kovaljuk »

Vyšlo to komplet na cca čtyři tisíce, ale to se toho posílalo trochu víc, takže poštovný se dělilo mezi tři lidi. Jeden kluk nám to posílal. Ale pokud by se to našlo někde na E-shopu tak by asi nebyl problém a normálně by to poslali. Nic to neváží a rozměrově to taky není velký.
papez

#9 Příspěvek od papez »

Diiky za info a pekny svatky:-)
Odpovědět