Toto nemá s detekcí jízdy do/z kopce nic společného. Porovnává zatížení přední a zadní nápravy a podle toho nastaví světlomety. Nastaví je do určitého úhlu vzhledem k vozovce a je mu fuck, zda je to do kopce nebo z kopce.
U automatu to pozna urcite, minimalne převodovka o tom vi. Ale jestli se to prenasi dal, tezko rict. DSC senzor toho taky muze umet hoooodne, ale jestli jede fyzicky do kopce nebo z kopce, z manuálem fakt nevim -)))
Na co to potrebujes??? Mne staci ze ja vim ze jede z kopce, protože rucicka ekonomeru je na podezrele nizke hodnote -)))))))))))))))))
pavproch píše:chlopi, dyž sme se tu tak pěkně sešli s těma N53B30, mám na Vás otázku:
Můj 3er od novoty má zajímavou škaredou vlastnost, která mě sejří...
Jedu tak na 3/4 plynu (plně zahřáté motor), tj široko daleko nejrychleji, venku je +5 až +15, jedu do kopce nebo po rovině..... vytočím to na ccca 4 až 4500 toček a a chci řadit nahoru (třeba 3->4): sundám nohu z plynu, odřadím, otáčky vyletí o 50-100 nahoru (přičemž nemám vůbec nohu na pedálu plynu!) a teprve potom začnou pomaaaaaaaaaaaaaaalu padat dolů a trvá jim to 2-3 sekundy než spadnou tak, abych tam mohl zařadit tu vyšší rychlost ...
Při ploužení se na půl plynu nebo při drcení v omezovači to nedělá, rovněž tak při vysokých nebo nízkých vnějších teplotách...nebo dyž jedu na 3/4 plynu z kopce nebo dyž není motor úplně zahřátý...
Už sem vyměnil na motoru snad úplně všecko (váha vzduchu, vstřiky, HPFP i podávací pumpu, pedál plynu, čidla vaček, lambdy.....) a dělá to furt dál... diag neukáže vůbec nic... SW opakovaně falshnutý nejnovější verzí...
Dělá vám to taky?
v poslední době bych málem odpřísáhnul na to, že to dělá JEN když jedu DO KOPCE... proto s eptám na to čidlo...