Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 skřípání z diferenciálu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Thomeeno23 »

Zdravím všechny přiznivce roztočené vrtule. Po delší době se zas ozvala údržba mého vozu. Minulý týden jsem začal někdy registrovat lehké pískání zezadu od kol které se postupně zhoršovalo. Momentálně, cca o týden později zezadu když neni zařazeno slyším přerušované pískání, jehož frekvence spolu s rychlostí klesá,pískání ve velice nízkých rychlostech přechází v dření...jakoby kchhhrr kchhhrr jako když o sebe trochu dře kov.. tyto zvuky jsou slyšet pouze když je vyřazeno, načež dnes se přidal další zvuk, při nižší akceleraci, nejvíce na 4. stupeň v nizkých otáčkách když lehtám plyn jde zezadu jakoby skřípání. Do zatáčky na jednu stranu to nedělá, na druhou víc. Na zvedáku jsme zjistili vůli v ulození kardanu, v hardyspojce?(nejsem si jistý jestli je to přesný název), vůle v poloosách velice znatelná, horizontální posun na jedné straně o cca 5cm na druhé je to o něco lepší.Ložiska na obou stranách rok zpátky měněna. Olej po odšroubování obou šroubů na diffu začal vytékat takže nasucho nejezdí, akorát trochu smrdí přepáleně..Diff nerosí, motorizace 328i. Poradíte mi jestli je už diferenciál těžce na odchodu(předtím nikdy nehučel ani jsem jiný problém nezaznamenal) případně to může dělat něco jiného(jedna z těch věcí s šílenou vůlí?
andree182

#2 Příspěvek od andree182 »

5cm vule? 8O
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Thomeeno23 »

Možná to neni 5 cm, ale dobrý 3 - 4 cm jde poloosa jakoby z diferenciálu vysunout a zase šoupnout zpět, celkem lehce....
johnyfly1

#4 Příspěvek od johnyfly1 »

takto? :D

Obrázek
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Thomeeno23 »

:lol: Tak to vůbec, ale jak říkám posouvat s ní jde dost. Nicméně dnes se přidaly občas dost hlasité tupé rány čímž mám podezření na ložisko. Na zvedáku to nijak nachrastilo tak jsem tomu nevěnoval pozornost. SKF ložiska loni na jaře dělaná :roll:
noMemfis

#6 Příspěvek od noMemfis »

Podařilo se závadu odstranit?

Mě začalo klepat od pravého zadního kola. Na mém malém zvedaku není nic vidět nic není volné. Nevím co s tím.
noMemfis

#7 Příspěvek od noMemfis »

Jediné co jsem našel jsou špatné silenbloky.

Ale ne zas na tolik aby byla volná náprava
fizzer

#8 Příspěvek od fizzer »

Utržené pakny a to kvičení je ten bazmek co je má držet v brzdovém štítu v díře, která pravděpodobně vyhnila. Shoď kotouč a uvidíš
noMemfis

#9 Příspěvek od noMemfis »

kotouč shozen pakny drží jak přibité, když sem jel 200 km dlouhou trasu začalo se to znovu ozývat v jel sem na D1 a klid. nic po novém roce začnu měnit silenbloky a uvidím který to dělal, mám v plánu udělat klec diff a pak jít směrem k nápravě. divné ale je že to dělá jen při zařazené rychlosti.
Odpovědět