Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 skřípání z diferenciálu
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny přiznivce roztočené vrtule. Po delší době se zas ozvala údržba mého vozu. Minulý týden jsem začal někdy registrovat lehké pískání zezadu od kol které se postupně zhoršovalo. Momentálně, cca o týden později zezadu když neni zařazeno slyším přerušované pískání, jehož frekvence spolu s rychlostí klesá,pískání ve velice nízkých rychlostech přechází v dření...jakoby kchhhrr kchhhrr jako když o sebe trochu dře kov.. tyto zvuky jsou slyšet pouze když je vyřazeno, načež dnes se přidal další zvuk, při nižší akceleraci, nejvíce na 4. stupeň v nizkých otáčkách když lehtám plyn jde zezadu jakoby skřípání. Do zatáčky na jednu stranu to nedělá, na druhou víc. Na zvedáku jsme zjistili vůli v ulození kardanu, v hardyspojce?(nejsem si jistý jestli je to přesný název), vůle v poloosách velice znatelná, horizontální posun na jedné straně o cca 5cm na druhé je to o něco lepší.Ložiska na obou stranách rok zpátky měněna. Olej po odšroubování obou šroubů na diffu začal vytékat takže nasucho nejezdí, akorát trochu smrdí přepáleně..Diff nerosí, motorizace 328i. Poradíte mi jestli je už diferenciál těžce na odchodu(předtím nikdy nehučel ani jsem jiný problém nezaznamenal) případně to může dělat něco jiného(jedna z těch věcí s šílenou vůlí?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele: