Prosím o radu, chystám se na výměnu těsnění ventilovýho víka na M52b20 na svém voze, objednal jsem si nové těsnění ale dočetl jsem se na SK foru že tam má podle origo manualu přiujít ještě nějaký tmel "3-Bond 1209".
Je v našich končinách nějaké dostupná alternativa nebo tam můžu dát s klidem jakýkoli tmel na motory?
něco na co bych si měl dát pozor při demontáži a montáži víka?
díky za reakce
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
výměna těsnění ventilového víka- jaký tmel?
Vůbec se nestresuj a až dojde nové těsnění. Dosedací plošky na hlavě a víku ventilu hezky očisti, aby tam nebyli zbytky předchozího těsnění, ad je to rovné. Odmastí je, ad nevzlíná olej dál a zatáhni tam nové těsnění. V chytré knížce, nebo někdo jiný ty sem snad dodá odkaz na postup, který šroubek dřív dotáhnout...já teď nemám čas hledat
Lepidlo se používá až po dalším sundání, nového těsnění. Páč to teplo ho vytvrdí a už není tak hezky měkké a foremné, jako nové
Hlavně si dej bacha, ad ty dobře sedne v těch žlábcích na konci hlavy a bude to OK
Lepidlo se používá až po dalším sundání, nového těsnění. Páč to teplo ho vytvrdí a už není tak hezky měkké a foremné, jako nové
Hlavně si dej bacha, ad ty dobře sedne v těch žlábcích na konci hlavy a bude to OK
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Utahovat běžným strojnickým postupem, od středu ve spirále ke krajům. Nejprve vprostřed mezi 2.-3. válcem a mezi 4.-5. válcem, pak vprostřed před 1.a za 6., nakonec okraj střídavě obě strany se začátkem mezi 3. a 4. válcem.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
díky za reakce, pokud to chci abych to na 100% utěsnil a už to neteklo mám tam tedy dát nejaký ten tmel nebo ne když budu mít nové těsnění? on ten drei bond vychází u bmw skoro na 400kč tak myslíte že bych něco pokazil klasickým, třeba černým, tmelem na motory? nebo je ten drei bond v nečem specifický?
-