Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Píská, bez výkonu - 320d 120kW, r.v. 2005 automat naj.225000
Ahoj chlapi, dnes jsem stál s rodinkou na semaforu u nás na vesnici, po ostřejším rozjezdu se zhruba v 90 ozvala taková tlumená rána, auto přestalo táhnout a začalo pískat. dojel jsem s tím cca 1km k baráku, auto jelo, řadilo, ale zátah katastrofa, žádného kouře z motoru ani výfuku jsem si nevšiml, ani předtím. U baráku jsem natočil zvuk motoru venku i vevnitř. Poradíte?? Turbo??
Díky za radu. Chci se připravit na návštěvu servisu, aby to se mnou nešlehlo.
PŘIKLÁDÁM ODKAZ NA VIDEO:
http://ulozto.cz/xNb3eSwJ/img-1094-mov
Díky za radu. Chci se připravit na návštěvu servisu, aby to se mnou nešlehlo.
PŘIKLÁDÁM ODKAZ NA VIDEO:
http://ulozto.cz/xNb3eSwJ/img-1094-mov
-
Děkuju za odpovědi, dnes jsem popojel 800m do servisu a po cestě pískání přestalo - začalo takové chrastění.. Myslím že je jasno. Objednal jsem repasované turbo, vyměněný komplet vnitřek, lepší je určitě nové, ale to je momentálně dost drahé, v poměru k autu. Snad bude sloužit. V servisu jsem kromě turba nadiktoval i výměnu oleje a filtrů...
-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
nevím jestli je to případ i konkrétně tvojého motoru, ale dost se tady řešilo, že repasované turba na 320d mají často zrepasovaný jenom hardware ale řídící elektronika na to není zaškolená a ono to potom moc nejde ... přístroj na to zaškolení má snad jenom někdo na Slovensku..
a snad to nebude případ tvého servisu, ale když mě na jednom autě kdysi měnili turbo, tak nevyčistili intercooler a po pár set km bylo repete s turbem ... zůstal v něm nějaký úlomek, který pak proletěl tím novým turbem (např. koncern předepisuje při výměně turba i výměnu itercooleru..) takže na to taky dát pozor..
a snad to nebude případ tvého servisu, ale když mě na jednom autě kdysi měnili turbo, tak nevyčistili intercooler a po pár set km bylo repete s turbem ... zůstal v něm nějaký úlomek, který pak proletěl tím novým turbem (např. koncern předepisuje při výměně turba i výměnu itercooleru..) takže na to taky dát pozor..
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
tak teď mě řekni, co tomu turbu urvalo lopatku
K tomu, aby se v mezichladiči nahromadil olej nemusí ani turbo lehnout, stáčí aby propouštělo olej. To tomu pak člověk jednoho dne šlápne, motor si sosne oleje a je vymalováno
K tomu, aby se v mezichladiči nahromadil olej nemusí ani turbo lehnout, stáčí aby propouštělo olej. To tomu pak člověk jednoho dne šlápne, motor si sosne oleje a je vymalováno

V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine