Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Píská, bez výkonu - 320d 120kW, r.v. 2005 automat naj.225000
Ahoj chlapi, dnes jsem stál s rodinkou na semaforu u nás na vesnici, po ostřejším rozjezdu se zhruba v 90 ozvala taková tlumená rána, auto přestalo táhnout a začalo pískat. dojel jsem s tím cca 1km k baráku, auto jelo, řadilo, ale zátah katastrofa, žádného kouře z motoru ani výfuku jsem si nevšiml, ani předtím. U baráku jsem natočil zvuk motoru venku i vevnitř. Poradíte?? Turbo??
Díky za radu. Chci se připravit na návštěvu servisu, aby to se mnou nešlehlo.
PŘIKLÁDÁM ODKAZ NA VIDEO:
http://ulozto.cz/xNb3eSwJ/img-1094-mov
Díky za radu. Chci se připravit na návštěvu servisu, aby to se mnou nešlehlo.
PŘIKLÁDÁM ODKAZ NA VIDEO:
http://ulozto.cz/xNb3eSwJ/img-1094-mov
-
Děkuju za odpovědi, dnes jsem popojel 800m do servisu a po cestě pískání přestalo - začalo takové chrastění.. Myslím že je jasno. Objednal jsem repasované turbo, vyměněný komplet vnitřek, lepší je určitě nové, ale to je momentálně dost drahé, v poměru k autu. Snad bude sloužit. V servisu jsem kromě turba nadiktoval i výměnu oleje a filtrů...
nevím jestli je to případ i konkrétně tvojého motoru, ale dost se tady řešilo, že repasované turba na 320d mají často zrepasovaný jenom hardware ale řídící elektronika na to není zaškolená a ono to potom moc nejde ... přístroj na to zaškolení má snad jenom někdo na Slovensku..
a snad to nebude případ tvého servisu, ale když mě na jednom autě kdysi měnili turbo, tak nevyčistili intercooler a po pár set km bylo repete s turbem ... zůstal v něm nějaký úlomek, který pak proletěl tím novým turbem (např. koncern předepisuje při výměně turba i výměnu itercooleru..) takže na to taky dát pozor..
a snad to nebude případ tvého servisu, ale když mě na jednom autě kdysi měnili turbo, tak nevyčistili intercooler a po pár set km bylo repete s turbem ... zůstal v něm nějaký úlomek, který pak proletěl tím novým turbem (např. koncern předepisuje při výměně turba i výměnu itercooleru..) takže na to taky dát pozor..
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

tak teď mě řekni, co tomu turbu urvalo lopatku
K tomu, aby se v mezichladiči nahromadil olej nemusí ani turbo lehnout, stáčí aby propouštělo olej. To tomu pak člověk jednoho dne šlápne, motor si sosne oleje a je vymalováno
K tomu, aby se v mezichladiči nahromadil olej nemusí ani turbo lehnout, stáčí aby propouštělo olej. To tomu pak člověk jednoho dne šlápne, motor si sosne oleje a je vymalováno

V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine