Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chip nahrátím do ŘJ nebo dodatečný modul?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
LukyGs

#1 Příspěvek od LukyGs »

Ahojte, rozhodl jsem se pro nachipování E91 Touring 120kw. Je lepší chip nahrátím do ŘJ nebo dodatečný modul jako tento http://www.racechip.cz/chipbox/bmw/bmw- ... -2010-5288
Dokáže ta krabička opravdu přidat 40HP? Bylo mi to dnes nabídnuto od pána v servisu, že když dělal v bmw servisu než si otevřel svou dílnu tak to v bmw montovali prý běžně a prý to opravdu funguje.
Máte někdo s tímto zkušenost? Může to fungovat?
gsicbr

#2 Příspěvek od gsicbr »

Ahoj. Nedávno jsme z Německa dotáhli právě 320d 120kw, 200tkm a je tam právě tenhle powerbox. Majitel nám říkal, že je to origo přímo od BMW, ale moc tomu nevěříme. Přímo na powerboxu je šroubek, kterým se dá navolit min. a max. a asi by na něm měla být plomba. V každým případě to jede jako prase oproti sérii.
Jinak jsem zastánce přehrání softwaru v ŘJ, i když na tomhle autě je to víc jak 100tkm a vše bez problémů alespoň podle Německého majitele.
LukyGs

#3 Příspěvek od LukyGs »

Díky, a když to tak dobře jede, jaké je spotřeba?
gsicbr

#4 Příspěvek od gsicbr »

Hele podle PC ma dlouhodobou 5,7 a to je hodne slusny.
LukyGs

#5 Příspěvek od LukyGs »

Tak mě dneska pán co to měl dodávat a montovat říkal že pokud chci mít jistotu že ten chip bude opravdu fungovat a pořád tak ať si prý raději nechám nahrát úpravu do řj. Prý ty krabičky dávaj jen větší tlak do vstřikovací lišty a nikdo mi nezaručí že ten psanej výkon tam opravdu bude bo sám výrobce na stránkách píše kouzelné slůvko navíc získáte AŽ 25kw :(
IlikeU

#6 Příspěvek od IlikeU »

Krabicek je plno druhu. Pokud je to krabicka, ktera se pripojuje na listu a bypassuje puvodni konektor tak pouze upravuje tlak na liste potencial 30-40koni kdyz je auto v dobre kondici.

Pak jsou krabicky ktere jsou napojene na vice prvku na motoru popr. primo do ridici jednotky a ty umej kouzla. Napr. Hartge, BSR, Burger motorsport.

Ze zkusenosti pokud clovek nechce auto sponovat a chce jen decentni navyseni vykonu tak je krabicka na listu dobra ale pokud clovek ocekava vic je lepsi jit do kvalitniho chipu.

profituning praha doporucuji spolupracujeme s nimi dlouhodobe a maximalni spokojenost.
blackwhit

#7 Příspěvek od blackwhit »

IlikeU píše:Krabicek je plno druhu. Pokud je to krabicka, ktera se pripojuje na listu a bypassuje puvodni konektor tak pouze upravuje tlak na liste potencial 30-40koni kdyz je auto v dobre kondici.

Pak jsou krabicky ktere jsou napojene na vice prvku na motoru popr. primo do ridici jednotky a ty umej kouzla. Napr. Hartge, BSR, Burger motorsport.

Ze zkusenosti pokud clovek nechce auto sponovat a chce jen decentni navyseni vykonu tak je krabicka na listu dobra ale pokud clovek ocekava vic je lepsi jit do kvalitniho chipu.

profituning praha doporucuji spolupracujeme s nimi dlouhodobe a maximalni spokojenost.

BSR prehrava soft RJ, ne? neni to krabicka permanentne napojena na auto
LukyGs

#8 Příspěvek od LukyGs »

Tak jsem rozhodnutý, nechám to udělat opět tady u nás v Přerově u firmy ace-servis.com
Dělal mi chip na medvěda a dost si s tím vyhrál a jezdilo to parádně. Dělal to sice půl dne ale měl jsem možnost vidět jak to v pc upravuje a pak to nahrál do auta a pak ještě za jízdy dolaďoval. Původně jsem byl napřed nakloněnej té krabičce ale po tom co mi řekli tak půjdu do nahrátí do řj.
Marek-WAR

#9 Příspěvek od Marek-WAR »

Ty mas 120kw nebo 130kw, pak dej nejake reference
gsicbr

#10 Příspěvek od gsicbr »

120kw píše to nahoře.
Děláš dobře, protože nám se zdá, že když se ta krabička připojí do lišty, tak ten motor úplně změní zvuk a to při přehrání softwaru není.
Já jsem to nechával dělat ve VelMezu v Xtuningu a super. Hlavně kluci, kteří to dělají, tak mají sami nachipovaný BMW 330d a 535d a ten 3l má nejeto přes 360tkm a měnil jenom jeden vstřik a to je pro mě známka dobrýho chipu.
Marek-WAR

#11 Příspěvek od Marek-WAR »

gsicbr píše:120kw píše to nahoře.
Děláš dobře, protože nám se zdá, že když se ta krabička připojí do lišty, tak ten motor úplně změní zvuk a to při přehrání softwaru není.
Já jsem to nechával dělat ve VelMezu v Xtuningu a super. Hlavně kluci, kteří to dělají, tak mají sami nachipovaný BMW 330d a 535d a ten 3l má nejeto přes 360tkm a měnil jenom jeden vstřik a to je pro mě známka dobrýho chipu.
co je VelMezu? Valašské Meziříčí? Kolik to tak přibližně vyjde jak to dlouho trvá?
vita11 Moderátor
Moderátor

#12 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Marek-WAR píše:co je VelMezu? Valašské Meziříčí?
ValMez = Valašské Meziříčí
VelMez = Velké Meziříčí
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Marek-WAR

#13 Příspěvek od Marek-WAR »

Dik, neznam tyhle zkratky. no sel bych do toho ale vaham porad
LukyGs

#14 Příspěvek od LukyGs »

Ten pan z ACE dela chipy i pro ruzny cesky tuning firmy. Me to u nej ze znamosti vyjde na sedmicku,jinak bere okolo deviti tis.
Kamarad u nej pred dvema lety chipoval audi A6 2,7L a taky je spokojenej....jen munastesti neodesel ani jeden vstrik :) a ani nic jineho :)
gsicbr

#15 Příspěvek od gsicbr »

tak ten vstřik by se přihlásil ve 360tkm asi tak jako tak. A jen tak pro info byla ta 330d 135kw chiplá od cca 100tkm na 210PS a 510NM.
Jinak je to Velké Meziříčí a nevím za kolik to dělaj normálně ale já jsem se s nima vždycky nějak domluvil bez papíru za 4tis.
gsicbr

#16 Příspěvek od gsicbr »

jo trvalo to něco málo přes hodinu, pak projížďka, a když je spokojenost tak potom platba. V případě nespokojenosti ti nahraje zpátky zálohovanej originál, ale to se nestane :).
LukyGs

#17 Příspěvek od LukyGs »

Pokud mu to trva jen hodinu tak ti tam nalejva soft kterej uz mel upravenej a leje ho do stejnych aut se stejnym motorem. Ten borec z Prerova upravuje soft primo z meho auta a pak za jizdy jeste doladi dle potreby. Ja pojedu nejdriv do bmw at mi nahraji nejnovejsi soft pro auto a s tim pak teprve jedu k nemu at mi to upravi. Stylem co pises to dela i Jarax a taky za 4500 kc ale nemusis ho ukecavat bez papiru :)
Jo a ta audi ma teda najeto zatim jen 280tis. ale verim ze to bude ok.
Marek-WAR

#18 Příspěvek od Marek-WAR »

Akorat jsem se díval na muj motor tam toho moc nema, myslím prerov. Ja mam zatím na 1. místě camp performance a pak nevím ale je to zase pro me z ruky. Idealní by byl prerov.
gsicbr

#19 Příspěvek od gsicbr »

jasný dává tam odskošenej soft ve třech variantách a vždycky fungoval skvěle. Nehledě na to, že když v Renocaru potřebovali přehrát soft tak tam jel právě Klobása z Velmezu.
Jinak si myslím, že je důležitý, aby to bylo vyzkoušený a lidi s tím byly spokojený ať to dělá Petr nebo Pavel.
LukyGs

#20 Příspěvek od LukyGs »

Marek-WAR píše:Akorat jsem se díval na muj motor tam toho moc nema, myslím prerov. Ja mam zatím na 1. místě camp performance a pak nevím ale je to zase pro me z ruky. Idealní by byl prerov.
On ty stránky co sem se díval nemá aktualizované už docela pár let :)
Nejjednodušší je mu zavolat a doptat se ho jestli umí a za kolik :)
Odpovědět