Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e90. .jak rozeznám sedadlo spolujezdce

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
zlatas

#1 Příspěvek od zlatas »

Ahoj.dejme tomu že jsem koupil sport sedák spolujezdce. .ale teď mi napadlo co když je sedák z angličana a je to sedák řidiče? jak to rozeznat? Asi by tam měla být zátěžová dečka, poznám bez rozebrání jestli tam je? popřípadě kde se nachází? pod molitanem nebo hned pod potahem?
ROBi
Klubové ID: 2116
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ROBi »

Nejjednodussi je to poznat podle madel ovladacku sedacky ne? :) nebo to kupujes uplne holou jen sedak + operadlo? :)
xyron
Klubové ID: 2105

#3 Příspěvek od xyron »

Good point :D
zlatas

#4 Příspěvek od zlatas »

Jak podle madel ovladačku sedacky? Co mám v autě současné sedačky tak maji ovládání obě stejně. . Takže kdyby to dejme tomu bylo v anglickym autě a bylo to naopak tak to nepoznam..nebo jsem natvrdlej..
carlos0111

#5 Příspěvek od carlos0111 »

E 90 bez bagu asi neexistuje, takže zátěžová dečka tam je
vita11 Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 3376

#6 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Zlatasovi jde o to, že když by koupil sedačky z auta s volantem na špantné straně, tak podle ovladačů pozná, že sedačka patří doleva nebo doprava, ale nepozná jestli je řidičova, nebo spolujezdcova. Jestli je v tom rozdíl, netuším. Ale teoreticky by řidičova dečku mít nemusela ... tam sedí pořád někdo..
zlatas

#7 Příspěvek od zlatas »

Vita11 ppchopil o co mi jde.. a právě nevim jestli ta sedačka byla původně u anglickeho řidiče nebo u ne anglického spolujezdce.. řidičova sedačka dečku nemá a to by znamenalo že Angličanovo řidičovu sedačku bych těžko použill na misto spolujezdce pač tam dečka být musí. . A znovu k dotazu,rozeznám nějak jestli ta sedačka pochází z anglického auta?
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matiz »

Nepoznas. Na prvni pohled urcite ne a z fotek taky ne. Ale mohl bys to poznat podle jednotek, jenze to je zase dost smolik, protoze bmw ma v piiiiˇi a nema zajem aby se pouzivaly starsi veci, takze nejspis nedohledas ke ktere verzi to patri. Mnohe dily z anglicaku jsou pro evropu nepouzitelne, nejdou tam napasovat aby to sedelo i elektricky, mechanicky samozrejme neni zadny problem :D Nekdy to jde nejakym prisernym zpusobem zbastlit aby to fungovalo, nekdy je to smolik.

Co se tyce tech sedaku tak v nejhorsim prehodis prdelovniky z jedne na druhou. Obecne jestli to je sedak co ma neco za sebou, muze to byt poznat podle opotrebeni, ridicova byva zpravidla vic opotrebovana. Pokud je to ale zanovni a udrzovane, smolik, nepoznas. Ale jak rikam, prdelovniky prehodis a jednotky pripadne koupis z evropy. Jo, je s tim srani :mrgreen:
zlatas

#9 Příspěvek od zlatas »

No právě že sedačka byla zánovní.. v prdeli je že už ji mám přečalouněnou a toto mi napadlo az teď.. dodělávání výbavy o sport sedačky je největší opruz z toho co jsem za 10 let co upravuju auta dělal..
vita11 Moderátor
Moderátor

#10 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Když už jsme u sedaček .. neví tady někdo, co obnáší dodělat el.sedadla do E90? Silně přemýšlím, že taky do svojí dodělám sportovní sitze, ale hodně jich je v nabídce v elektrice. Aktuálně mám jenom výhřev
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#11 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Sedačka s dečkou by měla mít pod sedákem konektor pytle jako u E46. Nebo je to u E9x jinak?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
zlatas

#12 Příspěvek od zlatas »

Víta 11..budeš muset natahat novou kabeláž. .teda aspoň to jsem se dočetl když jsem sedačky sháněl já.. nakonec se mi podařilo sehnat jen přední sedáky kazdej zvlášť a pouze s výhřevem jak jsem potřeboval. . Mam auto originál béžovou kůži tak jsem nechtěl kupovat celý interiér. . Sedačky jsem si nechal od čalouníka ještě zesportovnit.. sedák má vedení o 5cm vyšší a opěrák je výraznější o 2 cm... původní sedačky jsem měl jsi nové a teď si skoro říkám že jsem se na to měl vyprdnout..stálo mě to už ranec a pořád nemám hotovo. .

Jinak na konektory se můžu podivat ale pochybuji že ho poznám:-( asi to prostě nechám namontovat na slepo a uvidí se.. ale už mě to stálo tolik peněz že z toho mám noční můru..
vita11 Moderátor
Moderátor

#13 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Já jsem právě našel různé informace - někteří tvrdili, že stačí přepinovat stávající kabeláž (to mě přijde nepravděpodobné), někteří, že je potřeba dotáhnout elektriku a něktří, že je potřeba vyměnit kabelový svazek. Tak su z teho zmatené.

A když ty tvoje čalouník kuchal, tak tam nikde neviděl tu dečku?
zlatas

#14 Příspěvek od zlatas »

no pod potahem nebyla,tam byla jen dečka vyhřívání.. jedině že by ta dečka byla pod molitanem,pod něj on nevrtal..nikde se mi nepodařilo zjistit kde ta dečka je.. každopádně jsem debil,že mě to nenapadlo dřív..
Odpovědět