Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90, E91, E92 - Autorádio, bluetooth, mikrofon

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
PERUN
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od PERUN »

Dobrý den vám všem. Pořídil jsem si krásné E91 (2007) a zjistil jsem, že autorádio (Alpine CD73) zřejmě nemá bluetooth. Je to origoš BMW.
Chtěl bych vás poprosit o nějaké zkušenosti. Najezdím dost a musím i dost telefonovat. Sluchadla v uchu nemám rád. Koupil bych si jiné origo autorádio, ale tentokrát s BT. Nejsem si ale jistý přípravou pro hands free. Mikrofon, kabely, ovládání na volantu, pojistky.
Tlačítka na volantu mám, ve stropě je i mřížka pro mikrofony, ale nechce se mi to všechno rozebírat, nerad bych si něco poškodil. Takže nevím, jestli je to funkční.
Pokud by to všechno bylo funkční, je ještě nějaká spešl pojistka na hands free sadu? Protože u autorádia je celkem 9 ks pojistek, na pozicích 08,11,13,18,23,31,34,60,83 a ne všechny tam teď mám.
Přílohy
Typ autorádia
Typ autorádia
2012-10-29-052_(1024_x_768).jpg (70.65 KiB) Zobrazeno 2348 x
Ovládání na volantu
Ovládání na volantu
DSCN0053_(800_x_600).jpg (73.32 KiB) Zobrazeno 2348 x
V konfiguraci není položka Telefon
V konfiguraci není položka Telefon
DSCN0050_(800_x_600).jpg (38.33 KiB) Zobrazeno 2348 x
mirvy

#2 Příspěvek od mirvy »

Zdravím. Řešil jsem to asi před půl rokem. Nejprve jsem myslel, že to provedu takhle: http://www.iqauta.cz/znacky/bmw/3er-e90/. Dokonce jsem tam už byl, provedli mi na ukázku takouvou rychlomontáž bez zastavení do interiéru. fungovalo to bezvadně - ovládání česky, nic není vidět, bez úpravy konektorů atd. Ta sada se prostě chová jako originál. Ale ta cena:-). Odjel jsem domů s tím že se jim ozvu, ale všechno bylo nakonec jinak. Tady na stránkách jsem našel inzerát na prodej radia Professional i s bluetoothem z nějaké novější BMW1 za 5 tis. i s příslušenstvím (kabel,mikrofon ..) Tak jsem to risknul a koupil. Výměna rádia je bez problému (návod na netu) je ale nutné zabudovat mikrofon do stropního osvětlení a protáhnout kabel pod volantem a kolem okna nahoru. Není to ale tak hrozné max. na hodinu práce. Všechno funguje jak má, ale protože to rádio je z německého auta, tak hlasové vytáčení jde pouze německy. Dostal jsem k tomu ještě novou krabičku AuxIn i s USB pod loketní opěrku. Ačkoliv mám k tomu orig. kabel, tak to USB nefunguje - AudioIn ano. To pořeším časem. Protažení kabelu kolem řadící páky do opěrky je taky celkem jednoduché. Mám k tomu i nějaké schématko, takže pokud bys sehnal to orig. rádio, tak to můžu naskenovat. Je to opravdu jednoduché. Jo a montoval jsem to do E91 325D z 2007.
Baaarb

#3 Příspěvek od Baaarb »

no kdyz rikas ze e91 je krasne...tak teda holt jo :D

co se tyce bluetooth tak bych asi volil Dension. je to sikovna vec. dal sem si to do svyho auta a je to super. Umi to usb, ipod, bt stream, nacist kontakty z tel atd...

http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... &start=100
PERUN
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od PERUN »

Vyřešil jsem to tak, že jsem za pár kaček koupil kablík jack-jack 3,5 a telefon si připojuji do AUX v leketní opěrce. Telefon položený v kastlíku bez problémů pochytá co říkám a v reprácích slyším druhou stranu perfektně. Nevýhoda, že když voláš, nebo někdo volá, musíš přepnout vstupy na rádiu (na volantu) a zesílit zvuk. Cenový rozdíl řešení je ovšem dost zásadní.
vita11 Moderátor
Moderátor

#5 Příspěvek od vita11 Moderátor »

a to radio s BT jsi nepoužil? teď tě asi trochu nechápu...
STYDLY
Bydliště: BMW diagnostika Pardubice, modely E a F od 1988-2015 výpis chyb,živá data,kódování atd. tel722923332

#6 Příspěvek od STYDLY »

vita11 píše:a to radio s BT jsi nepoužil? teď tě asi trochu nechápu...
on ma Alpine radio a to zabudovane BT nemelo. Bt se pridavalo leda jako modul do kufru, starsi BT modul stoji cca od 2tis, ale pak vse musis nakodovat a hlavne natahat kabely.
STYDLY
Bydliště: BMW diagnostika Pardubice, modely E a F od 1988-2015 výpis chyb,živá data,kódování atd. tel722923332

#7 Příspěvek od STYDLY »

mirvy píše:Zdravím. Řešil jsem to asi před půl rokem. Nejprve jsem myslel, že to provedu takhle: http://www.iqauta.cz/znacky/bmw/3er-e90/. Dokonce jsem tam už byl, provedli mi na ukázku takouvou rychlomontáž bez zastavení do interiéru. fungovalo to bezvadně - ovládání česky, nic není vidět, bez úpravy konektorů atd. Ta sada se prostě chová jako originál. Ale ta cena:-). Odjel jsem domů s tím že se jim ozvu, ale všechno bylo nakonec jinak. Tady na stránkách jsem našel inzerát na prodej radia Professional i s bluetoothem z nějaké novější BMW1 za 5 tis. i s příslušenstvím (kabel,mikrofon ..) Tak jsem to risknul a koupil. Výměna rádia je bez problému (návod na netu) je ale nutné zabudovat mikrofon do stropního osvětlení a protáhnout kabel pod volantem a kolem okna nahoru. Není to ale tak hrozné max. na hodinu práce. Všechno funguje jak má, ale protože to rádio je z německého auta, tak hlasové vytáčení jde pouze německy. Dostal jsem k tomu ještě novou krabičku AuxIn i s USB pod loketní opěrku. Ačkoliv mám k tomu orig. kabel, tak to USB nefunguje - AudioIn ano. To pořeším časem. Protažení kabelu kolem řadící páky do opěrky je taky celkem jednoduché. Mám k tomu i nějaké schématko, takže pokud bys sehnal to orig. rádio, tak to můžu naskenovat. Je to opravdu jednoduché. Jo a montoval jsem to do E91 325D z 2007.
USB nefunguje, protoze ho musis jeste nakodovat ;)
vita11 Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od vita11 Moderátor »

STYDLY píše:
vita11 píše:a to radio s BT jsi nepoužil? teď tě asi trochu nechápu...
on ma Alpine radio a to zabudovane BT nemelo. Bt se pridavalo leda jako modul do kufru, starsi BT modul stoji cca od 2tis, ale pak vse musis nakodovat a hlavne natahat kabely.
ha už to vidim .. myslel jsem, že v prvním příspěvku psal, že už si to rádio koupil a on píše že by si ho koupil :oops: ... otázku tím beru zpět :D
PERUN
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od PERUN »

Přesně tak. Rádio jsem nekoupil. Než se rozhoupu, tak většinou uteče hodně vody. Vyřešilo se to tím kablíkem za pár korun. Není to tak komfortní, nadruhou stranu nemám ke všem signálům co všude smaží, další dva zdroje hned vedle sebe (BT). Mysli pozitivně! :D
Odpovědět