Ahoj, chystám se koupit tohle auto - r.v. 2009-2010. Máte nějaké postřehy co se týče spolehlivosti a údržby ? Nerad bych koupil nějakou past... samozřejmě bych radši 550i, ale všiml jsem si v inzerátech, že tyhle auta co mají najeto kolem 150 tkm mají dost často nový motor... nesere se to nějak moc ? Předem moc díky za jakýkoliv postřeh a radu
550i určitě nebrat. Je to nejvíc nepovedená motorizace od bmw, jejíž životnost se pohybuje podle informací od majitelů i lidí, co tyhle auta servírují okolo 100 000 km
A tam je asi stejný motor jako je v těch 750i ? Původně jsem chtěl totiž 750i... a je mi divný, že cena u těch 2008-2009 je jen o trochu vyšší než u pěkné 750i z 2005-2006. To byly asi kvalitnější motory... ?
Takhle dalece to nastudováno já osobně nemám takže nemůžu nic tvrdit na 100%, nicméně dle mého ve starších sedmách je pod označením 750i ještě starý, atmosféricky plněný a relativně se nekazící vidlicový dvanáctiválec, kdežto u nových sedmiček (f01) je pod tímhle označením již ten samý problematický motor jako v gt viz. výše. Pokud si to tady přečte někdo znalý jak třeba Jarax, tak mě jistě opraví jestli jsem něco napsal špatně
Misanek píše:Takhle dalece to nastudováno já osobně nemám takže nemůžu nic tvrdit na 100%, nicméně dle mého ve starších sedmách je pod označením 750i ještě starý, atmosféricky plněný a relativně se nekazící vidlicový dvanáctiválec, kdežto u nových sedmiček (f01) je pod tímhle označením již ten samý problematický motor jako v gt viz. výše. Pokud si to tady přečte někdo znalý jak třeba Jarax, tak mě jistě opraví jestli jsem něco napsal špatně
V e65 a E66 je 750i atmosfericky V8 s neprimym vstrikovanim (relativne jednoduchy a spolehlivy motor). V12 je 760i.
Kluci mám ještě poslední dva dotazy - četl jsem, že 535i GT je línější než 535d GT a navíc si bere o pár litrů víc... je to tak ? A poslední dotaz - jen pro představu - kolik vyjdou rozvody na 535i nebo d ? Kolem 150 000 km by už asi bylo dobré je udělat, co ? Moc díky za příspěvky !