Tak brzdy vyměněny. Totic díky za ty zadky

Postupně budu doplňovat podle toho jak budou zajeté a jeté atd.
Přední staré byly Meyle s deskama téže značky, zadní desky byly Barum, wtf? !!! a kotouče neznámé. Auto brzdilo, ale občas jsem měl pocit že auta se přibližují rychleji než co dokážu ubrzdit, čumák celý takže asi brzdí dobře. Na zadních jsem najel cca 85tis km a na autě už byly, na předních které se měnily už za mě cca 50-60tis km najeto.
Najeto cca 20 km
Jednorázová výměna za ATE Power disc + desky ATE Ceramic na všech kolech. První dojem strašný, první metry hučení a bručení, dunění od nápravy při brždění, brzdy velmi neúčinné. Po několika málo kilometrech a pár ostřejších zabrzdění ( např. z 120kmh na 80kmh) se hluk od brždění ztrácel a brzdy začínaly brzdit.
Po cca 20km začaly brzdit víc než ta původní sestava. Ale nezkoušeno "až na krev".
Najeto celkem cca 400 km
Po cca 400km, během kterých několik těch řidičů kteří buď ignorují provoz v levém pruhu nebo jej v tomto pruhu úmyslně omezují aby si ve svém pekáči nepřišli trapně, se docela rychle brzdy zajely. Zatím jsem jim nijak "nenakládal" a dávám jim čas. Hluk při brždění značně poklesl a účinek dobrý. Dle vizuální kontroly kotoučů ještě desky nebrzdí celou plochou, ale "sedají si". Brzdy jsou ale hezké i přes malé hliníky 17", na větších by asi vypadaly lépe. dělají radost. A hlavně brzdí.
Najeto celkem cca 1500km
Brzdy už jsou zajetější. Bylo nutno několikrát ostřejc zabrzdit, v kamiónech snad už řídí i prasata ? Bržděno k tomu i motorem a vočima. Kotouče už značí že desky brzdí celou plochou, drážky v kotoučích asi urychlily obroušení

Při delším brždění je slyšet trochu dunivé bručení, jako zimní gumy na hrubém asfaltu. Gumama to není. Brzdy brzdí docela dobře. První sešlápnutí brzdy je trochu tvrdý, účinek by mohl dál zesilovat ale nezesiluje pokud jsou studený. Po opětovném sešlápnutí brzdy už je účinek hned vyšší. Když jsou ohřáty nástup brzdného účinku je ostřejší.
Zatím vše dobrý, co je potřeba ubrzdit to jsem ubrzdil, bezpečně. Zatím ale bez zaflekování... Nic zkroucenýho není.
Najeto celkem cca lehce přes 5000km
Brzdy brzdí. Při razantnějším brždění slyším od přední nápravy něco jako tlumený bručení, asi jako kdyby byla vydřený ložiska na kolech. Není to nijak hrozný, kdybych hodnotil jako ve škole tak asi 2-. Brzdy brzdí jak studené, tak ohřátě. Po více brždění po sobě brzdy nevadnou a pořád brzdí dobře. I když brzdím docela hodně v rámci dynamičtější jízdy, stále je značná pocitová rezerva, pocitová proto že jsem na plno nezkoušel kolik jí tam je. Ale je tam

Zvuk bručení připisuju drážkám na kotoučích. Ložiska kola jsou ok. Posledních 2000tis km jsem nemyl kola. Přední jsou středně špinavá od desek a zadní jen lehce. Když to vezmu na normálních "nekeramických" deskách tak takhle špinavé přední byly i po 200-300km !!