Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

F10/F11 vrzání palubovky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Teddy

#21 Příspěvek od Teddy »

Dělalo mi to taky už na pár autech. Vždy pomohlo koupit nový těsnící gumový lišty. Je na nich nanesená vrstva, která právě zajišťuje, že to nevrže. Ta se časem ošoupe.
Proto nerozumím co se má kde brousit.
Já jsem vždy vyměnil kus za kus a bylo po problému.
Darkstar96

#22 Příspěvek od Darkstar96 »

Teddy píše: ...Proto nerozumím co se má kde brousit.
Jde o to že když zbrousíš tu hodní část té gumy a tu spodní část necháš aby tam neteklo tak je to cajk, vrzání způsobuje ta vrchní část, která se ohrnuje, protože už na ní není taková ta sračka jako na nové.
Misanek

#23 Příspěvek od Misanek »

Moment, taky teď trochu nerozumím - v prvé řadě bych si rád ujasnil, o jakém těsnění se bavíte. Máte na mysli těsnění v podstatě na spodní stěně rámu dveří, které při stahování i stírá vodu ze skla nebo ať bavíte o těsnění ve vedení okna?

A dále je na výměnu potřeba rozebírat tapce nebo to jde v pohodě vyměnit i jenom při stažení okna?
Teddy

#24 Příspěvek od Teddy »

Já mluvím taky o lištách na spodní straně okna, co chrání před stékající vodou, aby netekla do dveří. Obecně ale všechny lišty ve kterých sklo chodí jsou potažený tim materiálem. Záleží na tom, kde ti to vrže. Sundej ty spodní lišty a zkus okno. Budeš vědět hned.
Mě vždycky vrzaly právě jen ty spodní lišty. Jak jsem psal, výměnu jsem dělal u všeho možnýho, jen ne u BMW. Ale vzhledem k tomu, že na E61 ty lišty vylejzaji samy, tak to asi moc poctivě přidělaný nebude. Pořád jsem je musel domačkávat. Nesnesl jsem, když to při pohledu do zrcátek nelícovalo.

P.S. broušení lišt mi už přijde takový moc garážoidní. Asi bych dal rovnou nový. Na ty moje stařičký japonce lišty stály v pohodě do pětikila. Horší bylo sehnat je.
:wink:
Darkstar96

#25 Příspěvek od Darkstar96 »

aha, tak se každej bavíme o něčem jiným, nevadí :D
tomasmedek

#26 Příspěvek od tomasmedek »

Tak jsem zajel k Auto Krotil (Dolní Měcholupy u Prahy). Vyndali obrazovku iDrivu a tu horní síťku a zjistili, že ten zvuk dělají plastové "jazýčky", kterými je palubovka zaklíněná do nějaké lišty pod předním sklem (tak mi to popsali, že tam prostě není přišroubovaná, jen nasunutá; šrouby že jsou jinde). No, je to auto jen za 1.5 milionu, takže je samozřejmě zbytečné ty plasty obalit v továrně gumou/semišem, že.

Řešení byla 2: buď vyndat celou palubovku a tyto plasty nějak vystlat a nebo tam jen dát stahovací plastové proužky a utáhnout na fest věci k sobě, co to dá).

Odhad první varianty: 15-20 hodin práce, odhad druhé 2-3 hodiny práce. Vzhledem k ceně 1000Kč/hodina je asi jasné, co jsem si vybral. Odjížděl jsem za 2500Kč.

Výsledek: nevrže!
Očekávání: zase začne.
avana

#27 Příspěvek od avana »

U mě vyřešeno - sundání palubovky, přetěšnění všeho možnýho, namontování zpět, cena cca 7.000kč a už nevrže!!! Konkrétní příčinu nezjistili, ale nejspíše výdechy topení někde uvnitř... Hlavně, že je to pryč....
Misanek

#28 Příspěvek od Misanek »

otázka je na jak dlouho
tomasmedek

#29 Příspěvek od tomasmedek »

Když už jsme u té "německé kvality", moje F11 vyniká ještě jednou specialitkou:

https://www.youtube.com/watch?v=UZzVbAJqVMk

Zvuk nahlas, ať si to užijete :D :lol:
oco1

#30 Příspěvek od oco1 »

Tak to se můžu pochlubit, ale toto je jedná z mála věcí, co mi v autě nevrže :D
Obecně mi připadá, že to auto vrže více v létě než v zimě (jak se pořádně nahřeje) ... někdy dokonce ty dekorační lišty samy od sebe začnou "praskat" nevím jak to popsat... proště ten stejný zvuk jako když na ně rukou přitlačím... dělá Vám to taky? nebo na ně přitlačíte a žádný zvuk to nevydává?
MadButcher

#31 Příspěvek od MadButcher »

Nedela. Jedine co v E61 slysim je zadni schranka mezi sedackama kdyz ji dam dolu (jako ze se sklopi cele prostredni operadlo a je z neho vzadu loketka s uloznym prostorem), a pak od te doby co jsme montovali do kufru zesilovac tak se ta dvojita podlaha obcas ozve.

Jo a taky cvrlikani od serva rizeni :-)
Zdenda530d

#32 Příspěvek od Zdenda530d »

tomasmedek píše:Když už jsme u té "německé kvality", moje F11 vyniká ještě jednou specialitkou:

Hustě... tak to bych teda od nového auta nečekal... :( :( :(
avana

#33 Příspěvek od avana »

tomasmedek píše:Když už jsme u té "německé kvality", moje F11 vyniká ještě jednou specialitkou:

U mě teda klid, ani hláska :)
tomasmedek

#34 Příspěvek od tomasmedek »

oco1 píše:...někdy dokonce ty dekorační lišty samy od sebe začnou "praskat" nevím jak to popsat... proště ten stejný zvuk jako když na ně rukou přitlačím... dělá Vám to taky?
Jasně, že dělá :lol: Ale ono stačí s autem silně akcelerovat a jak se při tom "natáhne", to je pak symfonie pracujících materiálů :)
avana píše:U mě teda klid, ani hláska :)
A nebo máš jinou "citlivost" na to. A to nemyslím jinak zle... Já jsem na to magor. Jeli jsme nedávno po dálnici a v autě něco mírně cinkalo. Ale nikdy před tím jsem ten zvuk neslyšel. Musel jsem to vyřešit. Odbočka z dálnice a hledáme. Byl to kovový ZIP na slečny bundě, kterou hodila na zadní sedačky :lol: :lol: :lol: Tak na tom jezdci je poutko, za který to taháš. A to se chvělo. Slyšel jsem to samozřejmě jen já :lol:

Mírná ztráta sluchu ve stáří bude vlastně smilování :lol:
Misanek

#35 Příspěvek od Misanek »

tomasmedek píše: Mírná ztráta sluchu ve stáří bude vlastně smilování :lol:
... a myslím si, že dosti veliké :lol: Hele, podobnou obcesi mám taky i já, akorát s tím rozdílem, že i když by mě to sralo, tak bych kvůli tomu nezastavoval ale řešil to až při další příležitosti, kdy bych z auta vylézal :D
avana

#36 Příspěvek od avana »

A nebo máš jinou "citlivost" na to. A to nemyslím jinak zle... Já jsem na to magor. Jeli jsme nedávno po dálnici a v autě něco mírně cinkalo. Ale nikdy před tím jsem ten zvuk neslyšel. Musel jsem to vyřešit. Odbočka z dálnice a hledáme. Byl to kovový ZIP na slečny bundě, kterou hodila na zadní sedačky :lol: :lol: :lol: Tak na tom jezdci je poutko, za který to taháš. A to se chvělo. Slyšel jsem to samozřejmě jen já :lol:

Mírná ztráta sluchu ve stáří bude vlastně smilování :lol:[/quote]

no schválně se na to zaměřím :) a jestli něco "nového" zaslechnu, tak ti pak poděkuju :D
avana

#37 Příspěvek od avana »

tomasmedek píše:
oco1 píše:...někdy dokonce ty dekorační lišty samy od sebe začnou "praskat" nevím jak to popsat... proště ten stejný zvuk jako když na ně rukou přitlačím... dělá Vám to taky?
Jasně, že dělá :lol: Ale ono stačí s autem silně akcelerovat a jak se při tom "natáhne", to je pak symfonie pracujících materiálů :)

Mírná ztráta sluchu ve stáří bude vlastně smilování :lol:

Tak Tě zklamu - fakt nic a to jsem to zkoušel jak nohou, tak rukou s hlavou dole :D
icecold
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od icecold »

no ty vole, takhle mi nevrže ani footrest ve 20let staré e36tce :lol: ale koukám že i pedály maji už 20 let pořád stejné :lol:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
foxtools

#39 Příspěvek od foxtools »

Mám 520D 2011 v manuálu, cca 165000km a ticho, nic nevrže. Jenom já blbec aktivně "promazal" roletku v kufru nevhodným sprejem a pak byla slyšet. Co by ale mohlo držet jsou písmenka na prahovkách, to je dnes problém použít kvalitní lepidlo???
horan

#40 Příspěvek od horan »

Lepi se tim hovnem, co predepise posrana eu a co doda cinan za minimalni cenu. :roll:
Odpovědět