Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F10/F11 vrzání palubovky
-
Moment, taky teď trochu nerozumím - v prvé řadě bych si rád ujasnil, o jakém těsnění se bavíte. Máte na mysli těsnění v podstatě na spodní stěně rámu dveří, které při stahování i stírá vodu ze skla nebo ať bavíte o těsnění ve vedení okna?
A dále je na výměnu potřeba rozebírat tapce nebo to jde v pohodě vyměnit i jenom při stažení okna?
A dále je na výměnu potřeba rozebírat tapce nebo to jde v pohodě vyměnit i jenom při stažení okna?
Já mluvím taky o lištách na spodní straně okna, co chrání před stékající vodou, aby netekla do dveří. Obecně ale všechny lišty ve kterých sklo chodí jsou potažený tim materiálem. Záleží na tom, kde ti to vrže. Sundej ty spodní lišty a zkus okno. Budeš vědět hned.
Mě vždycky vrzaly právě jen ty spodní lišty. Jak jsem psal, výměnu jsem dělal u všeho možnýho, jen ne u BMW. Ale vzhledem k tomu, že na E61 ty lišty vylejzaji samy, tak to asi moc poctivě přidělaný nebude. Pořád jsem je musel domačkávat. Nesnesl jsem, když to při pohledu do zrcátek nelícovalo.
P.S. broušení lišt mi už přijde takový moc garážoidní. Asi bych dal rovnou nový. Na ty moje stařičký japonce lišty stály v pohodě do pětikila. Horší bylo sehnat je.

Mě vždycky vrzaly právě jen ty spodní lišty. Jak jsem psal, výměnu jsem dělal u všeho možnýho, jen ne u BMW. Ale vzhledem k tomu, že na E61 ty lišty vylejzaji samy, tak to asi moc poctivě přidělaný nebude. Pořád jsem je musel domačkávat. Nesnesl jsem, když to při pohledu do zrcátek nelícovalo.
P.S. broušení lišt mi už přijde takový moc garážoidní. Asi bych dal rovnou nový. Na ty moje stařičký japonce lišty stály v pohodě do pětikila. Horší bylo sehnat je.

-
-
Tak jsem zajel k Auto Krotil (Dolní Měcholupy u Prahy). Vyndali obrazovku iDrivu a tu horní síťku a zjistili, že ten zvuk dělají plastové "jazýčky", kterými je palubovka zaklíněná do nějaké lišty pod předním sklem (tak mi to popsali, že tam prostě není přišroubovaná, jen nasunutá; šrouby že jsou jinde). No, je to auto jen za 1.5 milionu, takže je samozřejmě zbytečné ty plasty obalit v továrně gumou/semišem, že.
Řešení byla 2: buď vyndat celou palubovku a tyto plasty nějak vystlat a nebo tam jen dát stahovací plastové proužky a utáhnout na fest věci k sobě, co to dá).
Odhad první varianty: 15-20 hodin práce, odhad druhé 2-3 hodiny práce. Vzhledem k ceně 1000Kč/hodina je asi jasné, co jsem si vybral. Odjížděl jsem za 2500Kč.
Výsledek: nevrže!
Očekávání: zase začne.
Řešení byla 2: buď vyndat celou palubovku a tyto plasty nějak vystlat a nebo tam jen dát stahovací plastové proužky a utáhnout na fest věci k sobě, co to dá).
Odhad první varianty: 15-20 hodin práce, odhad druhé 2-3 hodiny práce. Vzhledem k ceně 1000Kč/hodina je asi jasné, co jsem si vybral. Odjížděl jsem za 2500Kč.
Výsledek: nevrže!
Očekávání: zase začne.
-
Když už jsme u té "německé kvality", moje F11 vyniká ještě jednou specialitkou:
https://www.youtube.com/watch?v=UZzVbAJqVMk
Zvuk nahlas, ať si to užijete

Zvuk nahlas, ať si to užijete

Tak to se můžu pochlubit, ale toto je jedná z mála věcí, co mi v autě nevrže
Obecně mi připadá, že to auto vrže více v létě než v zimě (jak se pořádně nahřeje) ... někdy dokonce ty dekorační lišty samy od sebe začnou "praskat" nevím jak to popsat... proště ten stejný zvuk jako když na ně rukou přitlačím... dělá Vám to taky? nebo na ně přitlačíte a žádný zvuk to nevydává?

Obecně mi připadá, že to auto vrže více v létě než v zimě (jak se pořádně nahřeje) ... někdy dokonce ty dekorační lišty samy od sebe začnou "praskat" nevím jak to popsat... proště ten stejný zvuk jako když na ně rukou přitlačím... dělá Vám to taky? nebo na ně přitlačíte a žádný zvuk to nevydává?
-
Nedela. Jedine co v E61 slysim je zadni schranka mezi sedackama kdyz ji dam dolu (jako ze se sklopi cele prostredni operadlo a je z neho vzadu loketka s uloznym prostorem), a pak od te doby co jsme montovali do kufru zesilovac tak se ta dvojita podlaha obcas ozve.
Jo a taky cvrlikani od serva rizeni
Jo a taky cvrlikani od serva rizeni

-
Hustě... tak to bych teda od nového auta nečekal...tomasmedek píše:Když už jsme u té "německé kvality", moje F11 vyniká ještě jednou specialitkou:
Zvuk nahlas, ať si to užijete![]()

tomasmedek píše:Když už jsme u té "německé kvality", moje F11 vyniká ještě jednou specialitkou:
U mě teda klid, ani hláska

-
Jasně, že děláoco1 píše:...někdy dokonce ty dekorační lišty samy od sebe začnou "praskat" nevím jak to popsat... proště ten stejný zvuk jako když na ně rukou přitlačím... dělá Vám to taky?

A nebo máš jinou "citlivost" na to. A to nemyslím jinak zle... Já jsem na to magor. Jeli jsme nedávno po dálnici a v autě něco mírně cinkalo. Ale nikdy před tím jsem ten zvuk neslyšel. Musel jsem to vyřešit. Odbočka z dálnice a hledáme. Byl to kovový ZIP na slečny bundě, kterou hodila na zadní sedačkyavana píše:U mě teda klid, ani hláska

Mírná ztráta sluchu ve stáří bude vlastně smilování

A nebo máš jinou "citlivost" na to. A to nemyslím jinak zle... Já jsem na to magor. Jeli jsme nedávno po dálnici a v autě něco mírně cinkalo. Ale nikdy před tím jsem ten zvuk neslyšel. Musel jsem to vyřešit. Odbočka z dálnice a hledáme. Byl to kovový ZIP na slečny bundě, kterou hodila na zadní sedačkyavana píše:U mě teda klid, ani hláska

no schválně se na to zaměřím

tomasmedek píše:Jasně, že děláoco1 píše:...někdy dokonce ty dekorační lišty samy od sebe začnou "praskat" nevím jak to popsat... proště ten stejný zvuk jako když na ně rukou přitlačím... dělá Vám to taky?Ale ono stačí s autem silně akcelerovat a jak se při tom "natáhne", to je pak symfonie pracujících materiálů
![]()
A nebo máš jinou "citlivost" na to. A to nemyslím jinak zle... Já jsem na to magor. Jeli jsme nedávno po dálnici a v autě něco mírně cinkalo. Ale nikdy před tím jsem ten zvuk neslyšel. Musel jsem to vyřešit. Odbočka z dálnice a hledáme. Byl to kovový ZIP na slečny bundě, kterou hodila na zadní sedačkyavana píše:U mě teda klid, ani hláska![]()
![]()
Tak na tom jezdci je poutko, za který to taháš. A to se chvělo. Slyšel jsem to samozřejmě jen já
![]()
Tak Tě zklamu - fakt nic a to jsem to zkoušel jak nohou, tak rukou s hlavou dole

- icecold
- Kontaktovat uživatele:
no ty vole, takhle mi nevrže ani footrest ve 20let staré e36tcetomasmedek píše:Když už jsme u té "německé kvality", moje F11 vyniká ještě jednou specialitkou:

e36 328i
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844