Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Blok E39 M62B44TU vs blok X5 M62B44TU
Ono oprava by nebylo nic dramatickeho, ani sehnat dily neni takovej problem jako sehnat holej blok. Ale je to asi tim obdobim, protoze nejsou bloky nebo cele motory ani z x5 a ani z e38/e39. To jsem koukal i do zahranici ( dokonce i do polska jsem se podival), ale nikde nic. Pockam, az se objevi blok tady v cesku nejakej. Jinak pro ostatni, kdyby si to nekdo tady cetl - blok m62b44tu pasuje z x5 DO E39 A e 39 bez problemu. Opacne motor z e38/ e39 do x5 nejde - tedy jde, ale ne na vsechny srouby a asi by to bylo pracnejsi. Kod motoru ma jiny x5, protoze jsou nektere nalitky na bloku "navic" - pravdepodobbe jen drzaky motoru jsou jine (maji navic srouby). Samo ze x5 ma jinak reseny olejovy separator a odvetrani klikove skrine. Udajne by mely byt jine hlavy a i ventyl dekly. Snake mel tedy pravdu. Idealne bych koupil spodek motoru z e38/e39
Tak proč to teda neřešit opravu? pro tvůj klid v duši či to má ještě nějaký jiný důvod?sonix píše:Ono oprava by nebylo nic dramatickeho, ani sehnat dily neni takovej problem jako sehnat holej blok.
Bohužel takovéto období u starších aut už bývají setrvalejšího stavu, kor v případě "vzácnější" motorizace. Takže si nemyslím, že by tohle období bylo pouze přechodnésonix píše: Ale je to asi tim obdobim, protoze nejsou bloky nebo cele motory ani z x5 a ani z e38/e39.
Jeste jsem nevybral. Bud to jsou 3.5 nebo m62 bez vanos a nebo to je komplet nastrojenej motor za raketu. Komplet motor nechci kupovat, protoze mam spoustu novych dilu a ty dily z dalsiho motoru neuziju. Kupovat komplet nastrojenej motor kvuli holemu bloku za 45tis se mi moc nechce. Libi se mi ten blok, co poslal rekchy, jen me znepokojuje ten drzak starteru. V UK jsem nasel hezkej motor, e38 740, ale ma utrhlej drzak starteru a chce za to 25.000kc. Otazkou je, jak dlouho ten drzak starteru vydrzi, kdyz bych to nechal zavarit. Je to urvany primo v tom miste, kde jsou srouby na starter.