Někde jsem četl že stačí jen vymlátit kladivem a naklepat opatrně nový díl zase kladivem. Což nevím jestli není moc drastický postup Nemám na to žádný přípravek a do servisu auto dávat nechci
Zdar,pokud to budeš dělat na autě,v žádném případě po tom nepráskej kladivem,ten kloub je uložený v hliníku a bývá to zatuhlé jako prase,držák kloubu by se zničil. Stačí jednoduchý od oka stahovák z trubky a tuším M 12 nebo M 14 šroubu a starej kloub vytlačíš ven,když je to vymlácené moc,může vylézt jen vnitřek kloubu,je tam zalisovanej osazením. Zbytek pak opatrně vyřízneš ze vnitř plátkem pilky na železo a vyklepneš,zpátky se lisuje podobným přípravkem z trubky,šroubu a velké ploché podložky,před tím vyšistíš jemným smirkem a můžeš kvůli snažšímu lisování natřít měděnou pastou,lisuj pouze za okraj vnějšího pouzdra,jinak kloub zničíš,a bacha na manžety.Kdysi jsem to měnil,žádná hrůza to není,přípravek na to byla fakt vyloženě improvizace.
Nemám možnost si právě přípravek udělat ale budu to dělat u více aut a uvažuji že bych si ho možná i koupil pokud jde sehnat a nebo nechal někoho aby mě ho za peníze vyrobil.
dělal jsem to před dvěma rokama asi. ten kloub co tam byl , byl snad ještě origo a byl fakt pekelně zatuhlej. přípravky jsem si na to stovřil improvizovaně ale ty přípravky to nevydržely. takže nezbylo, než to odvrtat, rozřezat a vysekat. pak vyčistit smirkem a opatrně nalisovat nové....
taky jsem to rok a půl zpět delal... dělal jsem to bez prípravků a obě strany trvaly asi dvě a půl hodiny.. střed byl tak vytlučený že to vypadlo ven samo... kovové pouzdro jsem rozřízl plátkem pilky a vyklepl.. díry vyčistil, nové klouby jsem namazal a naklepl.. šlo to docela dobře.
Zrovna včera jsem ho kontroloval na sedmě. Hejbal jsem kolem sem a tam a ani se nehlo, takže já ho mám v cajku . Jinak mě Jarax upozornil, že kdybych ho měnil, tak i s dílem č.4.
Pánové nevíte kde koupit přípravek třeba i to tohle?
Jde mi o výměnu dílu 2. Asi bych si uměl poradit i bez přípravku ale s ním to bude asi rychlejší a pohodlnější. Hledal jsem na netu (moc nejsem zběhlej v PC a netu) a nic jsem nemohl najít. Díky za pomoc