Zdravím, mám e39 525tds, měnil jsem komplet motor s převodovkou, čerpadlo a vstřiky jsem si vzal ze starého motoru kde to běželo a startovalo normálně.
Po výměně za studena nastartuji, ale jak je motor ohřátý tak to točí třeba 30s, když se to konečně nakopne výjde veliký černý dým z výfuku.
Čím by to mohlo být? čerpadlo ani vstřiky snad ne, když na mém starým motoru to běželo super.
těžko říct když na starém motoru to chytalo hned i za tepla.... mužou byt taky hodne vytahané rozvody a pokud něni předvstřik seřízený jak má být tak to startovat nebude.
za studena to taky není nejlepší ale do 5s to chytne, hlavně to začne nejdřív lehce škytat než se to nakopne a po nakopnutí za studena mi to dnes celkem klepalo, lehce se to zahřeje a už to ani nezaklepe, starty točím 30s za tepla.
aha.. no tak to jsi měl napsat.. psal si že za stude nastartuješ.. tím beru že se převalí motor a už jede.... když zahřátý motor vypneš a za 5 minut znovu zkušít natočit tak chytne hned nebo bude dlouho točit?
ne "lehce" nastartuji opravdu jen za studena, když motor vypnu a čekám jak dlouho chci a je stále teplej tak to točí dobu, dnes zkusím někde vyřešit ten předvstřik