Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 kardan, Diff ??

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
assassin_89

#1 Příspěvek od assassin_89 »

Zdravím
Mám dotaz, už před nedávnem se mi při přeřazováni, akceleraci a zpomalováni začalo na nižší rychlosti 1.2.3 ozývat taková tupá rána (slyšitelná jen při otevřeném okně).
Když jsem dělal spojku, tak jsem vše taky pořádně obhlédl a všiml jsem si nadměrný vůle kardanu, respektive tedy vstupu differáku. Kardan jsem rukou stočil snad o 30°-40° a samozřejmě s tím cinknutím. Kolik má tak zdravá vůle být ?? a vyplatí se to nechat seřídit/opravit nebo mam začít shánět jinačí. ???
Adisek

#2 Příspěvek od Adisek »

Ahoj,

Může mi poradit někdo kdo to již řešil. za jízdy se mi z ničeho nic začalo ozývat kovové ťukáni. zrychlující-zpomalující podle otáček motoru.

Po kontrole na zvedáku mi to dělá přesně tohle :
mam tedy 530D automat r.v99 ale je to podobný

https://www.youtube.com/watch?v=HQqa5-Wj8wY

Má cenu s tím něco podnikat nebo se musí koupit nový ?

moc děkuju za pomoc
Zama

#3 Příspěvek od Zama »

Ahoj mám asi stejný problém ale ještě jsem s tím nebyl na zvedáku. U mě je to slyšet za jizdy i v zavřeném autě jako takové lehké lupání. A nejvíc když projedu třeba kolem betonového plotu a mám otevřené okno to je potom opravdu slyšet. A ty jsi to asi napsal špatně že je to podle otáček motoru. Pokud se to týká kardanu tak to musí záviset na rychlosti auta ne otáček motoru
Adisek

#4 Příspěvek od Adisek »

Ano napsal sem to špatně , je to závislé na rychlosti vozidla.
Se koukni na video a nemusíš na zvedák :)
Někde sem čet že někomu pomohlo namazání tak to někdy vyzkoušim
Zama

#5 Příspěvek od Zama »

Video jsem viděl, ale bez toho abych zvedl auto a zkusil s tím kardanem zahýbat nebudu vědět jestli má takové vůle že by to vydávalo ten zvuk. Vím že kdysi dávno mě můj mechanik říkal že je na něm trochu vůle ale že je to normální a řešit to zatím nemám.
Adisek

#6 Příspěvek od Adisek »

Už si se dostal aby si vlez pod auto a koukl kde máš něco volného ?
Zama

#7 Příspěvek od Zama »

Ještě ne a ani teď nemám možnost kde s autem najet. Nechám to až na červen jak pojedu na prohlídku před dovolenou. Na zvedáku to přece půjde líp prohlédnout. Pak to sem napíšu jak to dopadlo
Odpovědět