Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

centrál E61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
pithivier

#1 Příspěvek od pithivier »

zdravím, má někdo zkušenost s centrálem u e61 facelift?Nefunguje mě ani jeden klíč a mám takový pocit že odešla antena diverzity.Pokud ji vyměním kus za kus tak musím nakodovat klíče a nebo to bude fungovat hned?A ještě kde se dá změřit nebo jak jestli je opravdu k.o.?Kde do ní vede napájení atd.Jinak mě nefunguje ani výhev zadního okna, má to s tím souvislost?Děkuji za cenné rady :-)
sonyk02

#2 Příspěvek od sonyk02 »

Tohle vypadá spíš na zlomený kabely u dveří kufru, klasická závada u kombíka E61. :)
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xdentist »

klasika jako obvykle u E61 - buď přelámané kabely do víka kufru nebo špatný modul antény. Nejlepší je sundat plastový spoiler na výklopném okně (4 šrouby zespoda), pod ním odkrytovat černé víko uprostřed a rozebrat modul jestli je v něm oxidace nebo nějaké jiné známky přístupu vlhkosti. Výhřev zadního okna lze proměřit - jsou to nejsilnější kabely z každé strany modulu, hnědý proměřit ohmmetrem proti kostře auta (nejlépe někde v kufru kolem pojistek najít), červenobílý voltmetrem po zapnutí výhřevu proti kostře jestli dává cca 12V. Pokud je kostra OK a pojistka také a přesto napětí nedává, je přelomený kabel napájení. Pokud je kostra mrtvá, je přelomená. S modulem antény toto nesouvisí. Anténu rozebrat, vyčisti, vysušit, zkusit to prostě všechno nějak podomácku ale co nejkvalitněji a třeba se rozběhne. Pokud ne, proměřit k ní napájení v konektoru. A dále pak buď nový modul nebo opravit kabely. Kódování po výměně modulu za nový (kterou zvládneš jak nic sám) není nutné - je to pouze přijímač a ne jednotka která informace z klíče hodnotí..
Popp
Klubové ID: 3963

#4 Příspěvek od Popp »

Ahoj, poradite mi prosím, ked toto čítam neviem či to plati aj u modelu e61 8/2005

Mam problem s DO, centralne zamknem, aj výko kufru odomnknem krasne sa dvihne ale odomknut ani zaboha.

Dakujem.
Sweden
Klubové ID: 2669

#5 Příspěvek od Sweden »

Zatekani do diverzni anteny a prelamane kabely v patych dverich plati pro.vsechny e61,at uz pred FL nebo po FL.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Popp
Klubové ID: 3963

#6 Příspěvek od Popp »

Dakujem, za info.
pithivier

#7 Příspěvek od pithivier »

Děkuji za rady, vše vyzkouším a uvidím jestli to rozběhnu :-)
Odpovědět