Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rozmer pneu bmw e61
Já jsem taky pro vyšší. Teď mám 245/35/19 a 275/30/19, ale chci přejít na 245/40/19 a 275/35/19.. Teď je to vážně moc nízký profil, je to třeba hodně foukat.. Od helpreg.cz mám přislíbeno, že by i ty vyšší měly jít zapsat do TP.
Možná bych dal rovnou 255/40/19 a 285/35/19 což je pokud se nepletu oficiální rozměr pro e60 M5.
Napadá mě jen technický dotaz, protože ty pneu už mají větší obvod. Dá se přes INPU nebo nějak jednoduše nakódovat větší obvod kol aby správně ukazoval tachometr?
Možná bych dal rovnou 255/40/19 a 285/35/19 což je pokud se nepletu oficiální rozměr pro e60 M5.
Napadá mě jen technický dotaz, protože ty pneu už mají větší obvod. Dá se přes INPU nebo nějak jednoduše nakódovat větší obvod kol aby správně ukazoval tachometr?
se zapisem od pana Stehlika jsem mel trochu problem na E61 550....
dokonce jsem od neho dostal i seznam povolenych rozmemu na e61 a nechal jsem to tady na foru ale pro jistotu pripojuju znovu....
Nakonec napsal JEN to co je uvedeno v dokumentaci....
jeste posilam foto na pneu co jsem jsi auto dovezl z Danska...podle Stehlika tam oficialne nejdou napsat...ale vi ze se na nich jezdi....
Tak hodne stesti....
Tomas

Nakonec napsal JEN to co je uvedeno v dokumentaci....
jeste posilam foto na pneu co jsem jsi auto dovezl z Danska...podle Stehlika tam oficialne nejdou napsat...ale vi ze se na nich jezdi....

Tak hodne stesti....
Tomas
- Přílohy
-
- pred bok m 50.jpg (38.27 KiB) Zobrazeno 1113 x
-
- pneumatiky E61-1.pdf
- (64.98 KiB) Staženo 57 x
Najdes si na netu helpreg.cz,na jejich mail posles zadost o co ti jde,na tvuj mail ti odpovi pan Ures nebo asi i pan Stehlik s tim at jim naskenujes velky TP,tim to pro tebe prozatim hasne protoze cekas na jejich vyjadreni zda tvuj pozadavek je mozno splnit ci nikoliv
Aspon takhle to probiha u me,jsem zatim cekatel na vyjadreni .

Aspon takhle to probiha u me,jsem zatim cekatel na vyjadreni .
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Sweden....podle tveho profiloveho foto ty nemas kombajna, ze? to je prave ten velky rozdil, na sedany se da dat pomerne hodne rozmenu, viz priloha co me poslal Stehik ale na kombi je to omezenejsi.....podle Stehlika ruzne rozmeny pneu predek/zadek nedava....
znam dosl lidi co to ale maji v technicaku a primo od Stehlika ale to resili tak 2-3 roky zpetne.....aspon u me Stehlik nenapsal nic jineho nez co je v te priloze.....
znam dosl lidi co to ale maji v technicaku a primo od Stehlika ale to resili tak 2-3 roky zpetne.....aspon u me Stehlik nenapsal nic jineho nez co je v te priloze.....

E61 jsem mel pred soucasnym coupe.Kombajn byl dovoz a ten rozmer ktery pozadujes ty jsem mel normalne ve velkem TP,ale tam pouze opsali co uz bylo v D TP.Tak to Helpreg moc nechapu kdyz to.pred par lety uznaval a ted ne.Jak to tady tak ctu tak si prestavam delat nadeje ze se mi orig.kola s.orig.obutim na m6 podari na moji 645ci zapsat.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Tak a co zkusit jinou variantu? Byl jsem s tím na úřadě se přímo zeptat co a jak, a dotyční mi řekli, že musí k tomu mít nějaký papír od výrobce kol, nebo automobylky, nebo z technické že takový rozměr je v pohodě.... jednoduše nějaký atest. Pak že to jde zapsat do techničáku... Zkusím to tedy taky přes helpreg a když to nevyjde udělám to jinou cestou. A basta