Caute nevite nahodou nekdo jestli je uz nejaka priprava pro dodatecnou montaz snimace hladiny oleje kdyz mam jen klasickou merku. Mam e60 530D 12/06 a docela bych se rad nespinil s otviranim kapoty atd. Diky
Ti co nemaji měrku by ji tam rád uviděli, protože ten elektricky snimáč neukazuje přesně mají problém aji při novým motorovým olejem nalít správne množství oleje.
Tuším že každá E60ka má snimač hladiny oleje.
Nesmysl není to v základě. Sice je dole na vaně snímač hladiny a teploty oleje ale
snímá to pouze nízkou hladinu a pak to da info na displeji. Mám tušení ze to měli jen eMka ale možná se pletu. Nevím odkud to získává informace ale od čidla na vaně né. Jinak do idrivu se to da nahodit diagnostikou ale nebude to nic ukazovat jen že hladina oleje se nedá změřit (nemá info z jednotky).
E60 před FL to měla jen 530i, možná i jiný benzíny, naftový motory ne
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Nesmysl není to v základě. Sice je dole na vaně snímač hladiny a teploty oleje ale
snímá to pouze nízkou hladinu a pak to da info na displeji. Mám tušení ze to měli jen eMka ale možná se pletu. Nevím odkud to získává informace ale od čidla na vaně né.
Uz jsem to nasel a je to opravdu ten snimac dole na vane jenze jsou dva druhy jeden plochy coz je jen na rozpoznani min. oleje a pak novejsi valcovy ten meri i mnozstvi.Uchyceni a vse vypada shodne tak si rikam jestli si muzu poridit ten novejsi a kdyz mam i CIC jiny tak jestli mi to pojede takhle?
sirius: mají to všechny e38. akorát jsem řešil objednání čidla hladiny oleje. zařve to na bc pokud je nízká hladina oleje. e39 taky má to samé.
Ale že by to měřilo jak je ho tam hodně to asi ne.
Taky by mě zajímalo jak ten snímač na e39 funguje. Na vaně ho mám, připojený je taky ale nikdy nic nehlásil. Zkoušel jsem i při výměně oleje když byl olej zcela vypuštěný zapnout zapalování, jestli nahlásí nízkou hladinu a nic.
Mě na E39 to čidlo funguje. Pokud mám olej na spodní čtvrtině měrky, po vypnutí motoru na chvíli rozsvítí žlutě kontrolku mazání. Co to dělá, když hladina klesne ještě více, nevím, vždy jsem hned dolil.
Pro M54 je to užitečná funkce. V případě M52 nebo něčeho jiného, co olej v normálním stavu nežere, by byla zbytečná.