Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

CCC co to je?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
airbone

#81 Příspěvek od airbone »

Hifi system professional bude druh "zvukovej" vybavy (stredny, lebo je este top-hifi)
S navigaciou a velkostou displeja to nesuvisi, hifi moze byt aj s navi profi, navi business a aj uplne bez navi.
Podla vin si presne zistis co tam je.
609- navi profi velky displej
606- navi business maly displej
663 alebo nic - maly displej bez navi
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#82 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

..tak tohle je taky vyjasněný a teď bych prosím rád věděl JESTLI P*ČA JDOU VIDĚT VUBEC MOJE PŘÍSPĚVKY :?::!: :D :lol:
Totic píše:Ještě bych tady rád doplňující otázečku.. :idea:
1) liší se samotná obrazovka předface (MASK) vs. poface (MASKII) rastrem nebo rozlišením? Nebo je grafika obou Business stejná, nebo to umí líp přímo jednotka?
2) Co vlastně znamená pojem "Champ" ?
3) Radio (jedna mechanika) jsem viděl na netu bez tlačítek jindy s tlačítkama 1-9,0. Tak jsem zmaten, jestli to vůbec patří na E60?
http://i.ebayimg.com/00/s/Njc1WDkwMA==/ ... P/$_35.JPG
http://i.ebayimg.com/00/s/NTc2WDEwMjQ=/ ... V/$_72.JPG

Dík za info, třeba to pomůže do budoucna taky ostatním při upgradech. :)
airbone

#83 Příspěvek od airbone »

Totic píše:..tak tohle je taky vyjasněný a teď bych prosím rád věděl JESTLI P*ČA JDOU VIDĚT VUBEC MOJE PŘÍSPĚVKY :?::!: :D :lol:
Totic píše:Ještě bych tady rád doplňující otázečku.. :idea:
1) liší se samotná obrazovka předface (MASK) vs. poface (MASKII) rastrem nebo rozlišením? Nebo je grafika obou Business stejná, nebo to umí líp přímo jednotka?
2) Co vlastně znamená pojem "Champ" ?
3) Radio (jedna mechanika) jsem viděl na netu bez tlačítek jindy s tlačítkama 1-9,0. Tak jsem zmaten, jestli to vůbec patří na E60?
http://i.ebayimg.com/00/s/Njc1WDkwMA==/ ... P/$_35.JPG
http://i.ebayimg.com/00/s/NTc2WDEwMjQ=/ ... V/$_72.JPG

Dík za info, třeba to pomůže do budoucna taky ostatním při upgradech. :)
CHAMP znamena Central Head unit and Multimedia platform - radio professional ale vskutku je to to iste co MASK (multi audio system kontroller) - ten dokaze byt tiez ako radio business alebo radio professional.
Existuje MASK s navigaciou (sipkova) a aj bez navigacie. Ten s navi dokaze prehravat aj mp3ky, bez navi ma len cd rom a neprehrava mp3. To sa tyka prvej generacie, teda tej bez tlacidiel 1-8 vpredu.
Druha generacia MASK2 bola az v LCI a moze byt tak isto varianta bez navi (dokaze prehravat mp3 z cd) a verzia s navi - tato dokaze zobrazit aj 2D mapu. Obe maju vpredu tie favorite buttons 1-8 na ktore si mozes nastavit rozne oblubene funkcie, stanice, tel cislo atd.

Ak mas MASK/CHAMP bez navi, samozrejme nie je problem dorobit navi - staci ti zohnat jednotku MASK2 ktora zobrazi 2d mapu, staci potom dopojit GPS antenu a nakodovat vo vozidle. Obrazoku mozes ponechat povodnu. Posledne modely obrazoviek v E90 napriklad mali lepsie rozlisenie ale fakt az tak hlboko do toho nevidim, ale kazdopadne MASK2 ti bude fungovat aj s povodnou obrazovkou.

Samozrejme mozes dorobit aj navi profi CCC, alebo CIC.... V tom pripade sa vsak musi vymenit aj obrazovka za vacsiu a prislusnu pre ccc alebo cic, a tak isto kontroler (ovladacie kolecko), dopojit ventilator pre ccc, gps antenu a vsetko samozrejme nakodovat.

Ohladne tej dorabky pisem preto ze si sa nato pytal v inej teme.
rostak

#84 Příspěvek od rostak »

airbone: Chtěl bych ti poděkovat za vyčerpávající vysvětlení. Jen bych si ještě potřeboval něco ujasnit. Mám v autě 606 NAVIGATION SYSTEM BUSINESS. Přehrává mi DVD Mp3 a zobrazuje 2d mapu. Nemám LCI ale mám e91 vyrobenou 08/2007 takže je možné že tam mám už jednotku z LCI. Mám ale staré GUI viz foto
Obrázek
Když jsem pátral na netu, tak sem našel u tohoto kodu výbavy, že mají majitelé toto GUI...
Obrázek
Je možné jenom přehrát SW v jednotce abych získal toto grafické rozhraní? Díky za odpověď.
sonyk02

#85 Příspěvek od sonyk02 »

Jenom přehrání software tu novou grafiku nezískáš, to už je CIC navi, to znamená i výměnu hardware!
rostak

#86 Příspěvek od rostak »

sonyk02: Díky za odpověď. Já sem právě vycházel z toho jak psal výše airbone, že business který umí 2d mapu se dával až do LCI. A myslel jsem si, že všechny LCI už měli CIC... Tak sem si říkal, že mám třeba nějakej mezistupeň, který má nový HW ale starý SW.
airbone

#87 Příspěvek od airbone »

rostak píše:sonyk02: Díky za odpověď. Já sem právě vycházel z toho jak psal výše airbone, že business který umí 2d mapu se dával až do LCI. A myslel jsem si, že všechny LCI už měli CIC... Tak sem si říkal, že mám třeba nějakej mezistupeň, který má nový HW ale starý SW.
To na obrazku je CIC-MID, alebo navigation business, ale daval sa az do poslednych E90, neviem presne od akeho datumu, ale asi az v roku 2009. Je to uplne iny hw, mapy su ulozene vo flashke (nema to harddisk ako CIC professional). Neskor sa daval v obdobnej podobe aj to F-rad. Tam moze byt len ako professional radio (bez navi) ale aj s navigaciou business.
Odpovědět