Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW E39 523i (M52B25) Automat-problém s ohřátím motoru.
Dobrej,už zhruba 3 měsíce vlastním tuhle mojí E39. Všechno tak nějak funguje,jediné problémy co jsou tak jsou s motorem. Zkusím nastínit problém co mám já. Dělalo to už dříve ale pouze občas, teď ale v -5 je to extrém a rvu si vlasy že jsem to nezačal řešit dřív. Když jedu, tak po prvních dejme tomu 5 minutách mi teplota vyleze normálně na střed,pak ale spadne třeba až na 1/3 ohřátí (t.j. k modrému)... pak jedu další 3 minuty naleze na střed a hned jak tam je tak zase na 1/3... a takhle to dělá furt. Někdo říká že je to předehřev lambdy někdo že to je termostat... diagnostika to pozná? díky moc. Jako vedlejší problém je spotřeba, lidi co se s nimi bavím tak říkají že jezdí do 10 litrů.... no,já jezdím od 10 litrů. Prostě co jsem jel nejmíň tak byla dálka z prahy na moravu a ano,bylo to těch 10 litrů. jinak normálně jezdím za 11-12 občas 13 /100 což mi příjde moc. A to upozroňuju že na to nešlapu, jezdím "jako ostatní".... je možné že když se mi motor "ochladí" tak že by se sepnulo něco jako sytič a pak to více žralo? Dokáže to Delphi/Inpa odhalit? díky moc.