Zdravím,
Včera jsem koupil toto BMW, auto jsem si projel bohužel už bylo zahřáté, a auto jelo plynule a nevykazovalo nějaké chyby krom klepání v přední nápravě.
Ale jakmile jsem odjížděl tak jsem si to na dálnici rozjel, auto jelo paradně až jsem tam ,ale hodil šestku a držel pod plným plynem, tak jakoby vždycky nepatrný cuknutí, jakoby proklouzla spojka nevím k čemu bych to přirovnal,
tak jsem zpomalil a rozjel se pod plným na pětku do kopce, a nestalo se vůbec nic jelo v pohodě, opakoval jsem to znova na šestku zase nic, po nějaký době jsem to zkoušel znova a opět, držím plnej a vždycky cukne jede cukne jede, ale přitom to nějak nezmění výkon ani nepřibrzdí auto spíš mi to příjde jako by ten cuknutí to auto spíš popohnalo.
Další problem je ten že při chladném ranu, auto celkem dost kouří bíle, a nepatrně cuká, po zahřátí se mi zdá auto v naprostým pořadku, až na ty občasný výpadky při sešlapnutí plynu..
Ne že bych potřeboval mít plyn na podlaze při normalním provozu nejde nic poznat...
Jen bych se tu chtěl ujistit jestli to není naznak špatného vstřiku nebo turba či DFP filtru... možností je asi hodně..
Omlouvám se za ten popis naftu mám poprvé, doted jsem měl jen benzín tak bych se chtěl zeptat jestli se s tímhle někdo nesetkal.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW E60 530D 160KW r.v 2003. Výpadky výkonu.
Ahoj, prvně nechápu vůbec jak jsi mohl koupit auto takhle od boku, aniž by sis ho pořádně vyzkoušel, a ještě k tomu už zahřátý a píšeš, že je to tvoje první nafta, když už jsi tu za poslední rok psal několik dotazů k 330d E90 a E46, ale tvůj boj.
To kouření z výfuku může dělat odpařující se voda z výfuku teď, jak je zima a vlhko/mokro. To cukání při plném může být spousta věcí, základ je dobrá diagnostika. Změřil bych tlaky a zkontroloval vstřiky.
Nebo možná nejlepší bude zajet z5 za původním majitelem a jestli máš dobře napsanou smlouvu tak já bych to auto vrátil. Ušetříš si spoustu starostí.
To kouření z výfuku může dělat odpařující se voda z výfuku teď, jak je zima a vlhko/mokro. To cukání při plném může být spousta věcí, základ je dobrá diagnostika. Změřil bych tlaky a zkontroloval vstřiky.
Nebo možná nejlepší bude zajet z5 za původním majitelem a jestli máš dobře napsanou smlouvu tak já bych to auto vrátil. Ušetříš si spoustu starostí.
E60 545i Blacksapphire
leitonn: Tak to vypadá na váhu vzduchu 
Dneska jsem ji odpojil a auto má snad všech 160kw zpět
Jinak včera jsem byl i na diagnostice před odpojením a vypsala jí taky.
Uklidnily se otáčky za studena se nedusí a ten tah je famozí a cukání je taky pryč byl jsem to odzkoušet na dalnici a auto jede bez problému jen teda svítí kontrolka.
Jen bych se chtěl zeptat jak je to s výměnou ty váhy? stačí jen vyměnit a jezdit ?
Nebo je potřeba diagnostika ? někde jsem se i dočetl že se musí i přeprogramovat jednotka nebo co..
Váhu vzduchu jsem si našel BOSH podle REALOEM čísla sedí, takže by snad v tomhle být problém neměl.

Dneska jsem ji odpojil a auto má snad všech 160kw zpět

Jinak včera jsem byl i na diagnostice před odpojením a vypsala jí taky.
Uklidnily se otáčky za studena se nedusí a ten tah je famozí a cukání je taky pryč byl jsem to odzkoušet na dalnici a auto jede bez problému jen teda svítí kontrolka.
Jen bych se chtěl zeptat jak je to s výměnou ty váhy? stačí jen vyměnit a jezdit ?
Nebo je potřeba diagnostika ? někde jsem se i dočetl že se musí i přeprogramovat jednotka nebo co..
Váhu vzduchu jsem si našel BOSH podle REALOEM čísla sedí, takže by snad v tomhle být problém neměl.