Potrebuji vedet od nekoho kdo ma Mpacket a v zime opravdu jezdi treba do Alp a nebo na Ramzovou jake kola jsi ted na zimu mam koupit (17, 18, ) tak abych nemel problem:
a) nasadit snehove retezy
b) a abych s nima nemel problem i jed par kilometru bez toho ze me to omlati treba blatniky
PS: odpovedi typu at se zeptam v service neakceptuji... potrebuji info od nekoho kdo uz to na Mpacket nasazoval....
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
dik za info ohledne 17"...ted se koukam do podkladu pro zapis do noveho TP co me dali pri individualce na STK a mam tam u 17' rozmer pneu 245/45 R17....ale jeste musim jit pres pana Stehlika protoze me tam chyby 19"......jsem teda zvedav jak to dopadne
Ale asi 17 budou lepsi...profilove cislo 45' myslim dost staci.....a u 18" mam zatim zapsane 245/40R18..
mám teda jenom "obyčejnou" 330ix v m-paketu, no.... můžu teda svou trošku do mlýnice?
i v zimě jezdím 18" staggered , tj 255/35 R18 vzadu, navíc to mám prudce snížené (vzadu o cca 25mm) a přesto řetezy Thule Summit K sou fpoho....
což mi připomělo, že vlastně fčíl nevím.... letos se k tomu všemu snížení přidal ještě i 10mm podložky ... kura měl bych to asi urychleně vyzkušať, esli to de nebo nende....
Letos jsem musel nasazovat na rozměr 225/50/17 M packet a byl to teda extra opruz. Lyžařská bunda jak prase a ja o 10 let starší.
Obavám se ze na ty širší 245/45 je nebudeš mit ani napsané v TP pro použití s řetězy.
PPetr píše:Letos jsem musel nasazovat na rozměr 225/50/17 M packet a byl to teda extra opruz. Lyžařská bunda jak prase a ja o 10 let starší.
Obavám se ze na ty širší 245/45 je nebudeš mit ani napsané v TP pro použití s řetězy.
a co mas za disky?
podle toho co zatim mam z STK tak bych tam mel mit 7,5Jx17 ET20 a k tomu 225/50 R17
a neposlal bys forku jak Mpacket vypada na 17"'?
Dik
Tomas
Buď v klidu tady v Šumperku to ještě není žádná vysokohorská oblast .. Podle mě ti nezbyde nic jiného než tam dát 17" budeš tam mít dost prostoru na řetězy bude tam rozumnej rozměr a bude se to dobře nasazovat . Na zimu mají být pneu co nejužší. A 17" je myslím základní rozměr na E39
stenlie píše:Buď v klidu tady v Šumperku to ještě není žádná vysokohorská oblast .. Podle mě ti nezbyde nic jiného než tam dát 17" budeš tam mít dost prostoru na řetězy bude tam rozumnej rozměr a bude se to dobře nasazovat . Na zimu mají být pneu co nejužší. A 17" je myslím základní rozměr na E39
Neco na tom bude...uvidim do ceho se dam zlakat.....jeste ani nema disky..
fotky e60 i e61 obě v m paket na 17" mám i na 18" zimních 245 40 18 , byly na origo m diskách 8x18 et20 a místa k lemu až dost !! řetezy by tam šly , ale na 17" je to jistější
Ještě já ti přihodím mé zkušenosti.....E61, m-packet, x-drive....taktéž mám na tom klasické BMW 17 disky a když nasazuješ řetězy na zadek, což vzhledem k tomu, že v zimě jezdím až dost na lyže, tak je to akorát, vyšší si myslím, že by byl už dost nekomfort při manipulaci s řetězy.
Ideální kombinace je 17 disky, kvalitní řetězy a hlavně je pořádně nandat a dotáhnout!!!!
Už jednou jsem to odfláknul, jen tak jsem je tam nahodil....byla fakt kosa....a rána jako kráva....po chvilce jízdy. Řetěz si sednul a povolil se.....naštěstí bylo vše OK.
BMW E36/7 Z3 Hell Rot, 2.8l, 1997
Škoda Yeti 2.0TDI/125kW, 2015
Peugeot 307CC, 1.6l, 2007
Dekuju za infa a nazory...dopadlo to nasledovne.....tady od kolegy z fora jsem koupil originalni m-disky 18".....a pujdou na to 245......proste krasa zvitezila nad prakticnosti......jsem zvedav jak budu nadavat........tak jsi to asi budu muset dobre nacvicit v garazi to nasazovani.....
Jinak retezy budu volit asi......Pewag...ale pri konfiguraci z jejich strankach jsem narazil na problem ze na jeden rozmer kol je bud 75 a nebo76, velikost. Ano vim, nekdo muze rict, ze je to jiny typ snehoveho retezu ale zase na druhe strane......
Dnes jsem nasadil zimní kola 245/40R18 styl 135 a mezi kolem a blatníkem neprostrčím dva prsty. Je velice pravděpodobný, že při propérování by řetěz sežral lem blatníku. Mám řetězy Pewag sportmatik na Transita, manipulace je super, samy se dotahujou. O jiné značce bych ani nepřemejšlel