Uprimne stravil jsem skoro 2 roky zivota...skoro kazdodenni prochazeni webu a porovnavani a prepocitavani hotovosti a hledani sily.....

Cil byl jasny...550 kombi
jak asi nekteri vi.....asi pred rokem se v Pardubicich objevila super 550i ale do tydne byla pric...volal jsem tam u utery presne v 15:30 (na ten den nezapomenu) a prodejce me s lehky srdcem rekl ze ve dve hodiny jsi auto uz koupily...tyden jsem s nikym nemluvil....
ale ted v Dansku...na mobile.de jsem prohledaval i okolni zeme a v Dansku byla dve 550i kombi a vse s odpoctem DPH. Diky dani co tam maji pro mistni tak exportni cena je paradni. Nakonec, teda po rozhovoru a teoretickem prekontrolovani dokladu a udaju a fotek jsem domluvil cenu 10.700 eur net coz byla asi o 1.200 euro nissi cena. nez puvodni. U toho druheho auta uz to bylo komplikovanejsi protoze tam uz prodejci mela prijit zaloha tak jsem jen cekal zda prijde a nebo ne....coz je dost ferove protoze u nas by asi bazarnik to prodal hned a necekal na nekoho tyden ze mozna neco posle......
Predevcirem v pondeli ve 21 hodin jsme vyjeli smer Silkeborg, coz je asi 900 z Prahy. Cesta dobra, rano uz po 8 jsme dojeli na misto prvni kde buhuzel uz auto bylo na 100 procet potvrzeno zakaznik z Belgie, Tak jsem pokracovali dal, na auto co bylo zablokovane do uterka. Dorazili jsme okolo 11, prekontroloval jsem auto, projel (predni a zadni papuce na slabych 3mm), poslal express platbu pres internet a po 16 hodine, jak byla pripsana platba na jejich ucte, jsem vyrazil smer Praha.
jo, jeste dotankoval.....standart..sucha nadrz....nektere zvyklosti maji bazarnici vsude stejne.....
Jeste jedna vec, dulezita, prevozni znacky.
- bud budete mit v CR, nektere firmy vam je pujci na nekolik dnu, ale tady nevim jak je to opravdu z pojisteni
- Danske, mezinarodni, ale da se to v pripade ze jim date vedet tak 2-4 dny dopredu
- Danske mistni a pak Nemecke, nastesti prodejce klidne poslu na neho kontakt, prodava vetsinou auta nad 200kw.... tak me maximalne vysel vstric a na Dansko me dal co mel on, a pres kolegu co mu akorat dovazel auto z nemecka tak ten me v nemecku zaridil mezinarodni nemecke (platnost 4 dny) a v 15 hodim mu kolega prijel s Porsche a mima prevozkama. Takze jak koncilo Dansko tak jsem sundal danske a nasadil nemecke a ty mam az 14.11...takze parada
Cesta: jak jsem psal na zacatku tak to je me prvni BMW a moc aut nad 200kw jsem neridil a tohle ma 270.....a pocasi bylo uplne " optimalni" mrholilo, prselo, sjete balony a na prevozkach a ja poprve v 550 a 900km prede mnou.......popravde ..mel jsem trochu strach.....
Mozna vy ostrilenejsi se me budete smat a rikat co je to za pako ale.....kdyz jsem jel na templomat 140 a pribrzdil na 90 a pak zapl tempomat at se zase vrati na vychozi nastavenou rychlost tak to jen lehce procvaklo...zaradila se snad 4 o otacky vzletly do 4800 a auto se uz ne hnalo ale vyslovene dralo k tempomatove rychlosti......silene...a ja chtel " jen" postupne z 90 na 140 v klidu na 6 polehounku zrychlovat......pak jsem uz to delal tak ze jsem plynem polehku dosahl na 130 a pak zapl tempomat at uz jsi to "sam" vytahne o tech 10km/h.
Pak kdyz jsem se pristihl ze jedu 190 na usecich kdyz bylo sucho, tak jsem jsi dal omezovac na 188, coz je 3.500 otacek.....coz uplne stacilo......ono ted pro me, rozmezi - volnobeh az 3500 je plne dostatecne a ani jsi nedokazu prestavit co se deje od 3500 do 6500.......ale vse musi jit postupne...k tomu kdyz gumy mam jak z F1....
Proste mam s toho auta respekt.....a vse postupne
Jinak cesta uzasna...., za Hamburgen jsem dokoncil nastaveni sedadel...a vseho co slo nastavit a od Berlina do Prahy jsem jsi to uz vice uzival a nejel s tim jak s hnojem.....i pres ten omezovac......
Splnil jsem jsi dalsi klukovsky sen a je to fakt sakra dobrej pocit, doporucuji neodkladat....
Jinak dnes dovozove emise, zitra STK a pak dopravku a SPZ a mezi tim uz vybiram zimni gumy a jine disky na zimu.
Takze ted zacnu brouzdat po foru na nejaky napady, vylepseni a pneu atd.........
 a uz se tesim jak budu postupne odblokovavat omezovac....
  a uz se tesim jak budu postupne odblokovavat omezovac....  

Máš nějaké foto?
 Máš nějaké foto?
 ale jsem zvedav jake potvrzeni budou chtit jak pujdu pro SPZ....doufam ze mi daji treba 5500, to by mi sluselo....
  ale jsem zvedav jake potvrzeni budou chtit jak pujdu pro SPZ....doufam ze mi daji treba 5500, to by mi sluselo....  ale postupne urcite na to prijde rada...
   ale postupne urcite na to prijde rada...  do N62 dokonce.
 do N62 dokonce.