Problém začal s horšími starty a ve vyskokých otáčkách se motor zakuckal občas, vyměnil jsem tedy benz. čerpadlo za staronové a začal problém že motor nejede na všechny válce. Po přepnutí na LPG auto jede v pohodě.
Tak jsem tedy dal nové čerpadlo (Bosch) a vyměnil i benz. filtr - stále vše stejné.
Přikládm tabulku hladkosti/jemnosti válců, je vidět že 5. válec nejede vůbec, kde hledat problém benz. vstřík? Lambda?
jen od boku - benzínový vstřikovač, kabeláž mezi lpg a vstřikovačem (signál do lpg jednotky dojde a pak z jednotky by nemusel dojít do benz. vstřikovače)
edit: (netýká se neběžícího válce) řešil jsem na n62 horší starty, u mě byl 1 lpg vstřik na hranici života a projevoval se tak, že jeden válec měl jinou směs. Auto si to při jízdě na lpg srovnalo, ale při raním startu na benzín se to klepalo jak ratlík asi 30s
Tak jsme vyměnili střik na 5 válci a zlepšilo se to. Ještě mně napadlo že mám na svičkách NGK (jedna stála snad 360Kč..) najeto kolem 35tis. tak jestli je raději nevyměnit?