Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

540i touring - výmena tlmičov

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hugino

#1 Příspěvek od Hugino »

Nazdar hoši,

chcem sa Vás spýtať na vaše názory/skúsenosti. Budem musieť meniť predné tlmiče. Mám ponuku na Bilsteiny B6 na V8. Na SR klube ms odhovárajú, že je to nekvalita a mám tam dať tie čo, sú predpísané v ETK - Sachs Super Touring.
Záhada je, že na iných fórach väčšinou vidím, že 540i majú tie Bilsteiny, tak sa chcem spýtať aj tu o radu.

Dík :wink:
RomanM3
Klubové ID: 4038

#2 Příspěvek od RomanM3 »

Doporucuju ti take sachs a myslim ze nebudu sam kdo ti je tady doporuci. Sam jsem menil vsecky 4 asi pred mesicem na e39 tour v8 a jsem spokojeny naprosto :wink:
Meda
Klubové ID: 3310

#3 Příspěvek od Meda »

Hele ja Bilsteiny mam, sice ne B6, ale B8, ale rozdil by mel byt jen v kratsi pistnici a muzu ti rict, ze je to tvrde jako prase, ale fungujou, nicmene pokud chces pohodli, dej tam Sachsy :)
Hugino

#4 Příspěvek od Hugino »

Origo tam mám podvozok S227A - sport + nivo. Práveže nechcem nič tvrdé, po Bratislave je aj tento podvozok niekedy moc športový :lol:
Meda
Klubové ID: 3310

#5 Příspěvek od Meda »

Tak kup Sachsy co tam patri, pripadne, pokud do toho nechces dat tolik, mel jsem tu na jednom aute i TRW, fungovaly dobre, ale nevim jak je to s vydrzi, nicmene cena myslim tretinova oproti Sachs.. :)
Hugino

#6 Příspěvek od Hugino »

U nás na klube máme teraz akciu na "sériové" Sachsy za 198€ (neviem koľko je to na kačky) a lacnejšie sú len Magneti Mirelly.....som sa bavil, lebo aj Kayabi sú drahšie ako origo Sachsy... :lol:
RomanM3

#7 Příspěvek od RomanM3 »

To mi ani neříkej ze mate sachsy za dve kila....ja za ne dal dvkrat tolik. Jsem spokojeny. Funguji dobre. Je to teď takové pevnější ale při tom ne tvrde
Hugino

#8 Příspěvek od Hugino »

Môžeš nabudúce skúsiť nášho "dvorného" dodávateľa dielov, ceny aj prístup má fantastické :wink: http://autodielyds.sk/tecdoc/
madmarty

#9 Příspěvek od madmarty »

Tak jasný, že B8 budou tvrdý. Stačí se podívat do jejich katalogu. Pokud chce měkčí, tak nevolit sportovní řadu B8.

Jinak někdo sem tam napíše Bilstein nekvalitní... buď je nikdy neměl, nebo to slyšel od němého, kterýmu slepej říkal že je viděl...

Měl jsem je na různých osobácích, na několika Jeepech. Jelikož jsem Jeepy trápil v terénu, nebo s těžkou károu tak Mopar, Kayaba, Monroe...šly do kopru skoro ihned. Většinu z nich jsem vrátil, např Mopar ne vydrželi ani 3tis km. A to nejzím žádný trial. Ale louky, polní cesty a sem tam nějakou mez. Pak jsem vzal od Bilsteinu, jak HD na silnici, tak vyšší řadu do terénu a oboje mám do dnes. Moje zkušenost, do terénu opravdu řady do terénu a Bilstein pro osobáky SKVĚLÉ!!! Na osobácích jsem na ně najel taky dost a možná na ně ještě jezdí nový majitele těch aut :) Teď na BMW 5 řady opět Bilstein a paráda.

Taková poznámka, často v autech vozím psy (součet vah je 90kg), často vozím věci kolem 100-150kg a káru 1300kg kam se omylem vejde i 1700kg :) Bilsteiny jsou jedny z mála které mi vydržely. Jestli to samé umí i SACHS do neřeknu, neměl jsem je. Řeči, že SACHS je original BMW, jsou řeči asi jako Gambrinus je stejnej jako Pilsner Urquel, vaří to stejnej pivovar..... takže jen ta etiketa....

Dle mých zkušeností, zkušeností mojich známých a Internetu, Bilstein, ani Sachs neuděláš chybu. Ostatní bych bych si nekoupil, krom orig BMW, ale to je úplně jiná cenovka.
Meda píše:Hele ja Bilsteiny mam, sice ne B6, ale B8, ale rozdil by mel byt jen v kratsi pistnici a muzu ti rict, ze je to tvrde jako prase, ale fungujou, nicmene pokud chces pohodli, dej tam Sachsy :)
RomanM3

#10 Příspěvek od RomanM3 »

Ahoj
Bilstein mam zkušenost jen na koktavce. A byly dobre. Na bmw jsem dal teď sachsy. Tak doufám ze dostoji svým rwcenzim tady a cene a žádné nabuduce už nebude :roll:
Odpovědět