Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW e60 530d 2004
Zdravím,
jsem nový majitel E60 530d 04 a chtěl bych se zeptat na pár informací. Předem bych chtěl říct, že jsem ajťák, takže jak někdo uživatelsky využívá PC, tak já uživatelsky využívám auto. Koupil jsem E60, hodně dlouho jsem ověřoval km, až jsem došel k závěru, že by mohly být skutečné, najeto 215 tis. Co mě zajímá:
1. Ve 166 tisících se dělala kompletní olejová vana od automatu včetně oleje, pokud jsem se dobře informoval, olej by se měl měnit (stačí pouze olej bez vany?) ve 226 tis (po 60 tis.). Za kolik je reálná cena to zrealizovat?
2. Po kolika km se mění motorový olej? Poslední výměna 213 366km včetně filtru.
3. Na autu blbnou zadní dva PDC senzory, ale zajímavě. Skoro pokaždé ráno, když sednu do auta, vše je ok, senzory fungují (přední i zadní), ale pak již celý den dva levé zadní značí jako byste za nimi měli trvale ruku, zvláštní je, že stále tikají. Když ten senzor tiká, může být i přes to špatný? Prodřená kabeláž? Jednotka co je řídí?
4. Nepatrně lupe v řízení, na místě i při jízdě, takové praskání, ne často, jednou za čas, ale při točení volantem (řízení je hydro, čím rychleji jedu, tím je tužší). Čím by to mohlo být? Na dírách mi i přijde, že je v tom řízení trochu vůle.
5. Mám velkou navigaci prof., při párování BT s telefonem můj BT na telefonu BMW vidí, ale po spárování se nepřipojí. Nějaké nápady?
6. Mám vrtané brzdové kotouče Zimmerman (přední), kde se otvory zanáší od brzdových desek, byl jsem informován, že bych to měl pravidelně provrtávat, aby mi kotouč nepraskl nebo ne?
7. Dělají se na tom rozvody?
8. Dáváte do nafty nějaká aditiva?
9. Někdo z okolí Olomouce, ke komu bych mohl pravidelně jezdit, kdo by mi auto odborně prohlédl, ale přitom mě neojebal jak to dělá mnoho lidí?
V příloze dávám informace od předchozí majitele, kde lze vidět co bylo děláno na podvozku a nápravách (skrz to řízení).
Předem díky za rady.
jsem nový majitel E60 530d 04 a chtěl bych se zeptat na pár informací. Předem bych chtěl říct, že jsem ajťák, takže jak někdo uživatelsky využívá PC, tak já uživatelsky využívám auto. Koupil jsem E60, hodně dlouho jsem ověřoval km, až jsem došel k závěru, že by mohly být skutečné, najeto 215 tis. Co mě zajímá:
1. Ve 166 tisících se dělala kompletní olejová vana od automatu včetně oleje, pokud jsem se dobře informoval, olej by se měl měnit (stačí pouze olej bez vany?) ve 226 tis (po 60 tis.). Za kolik je reálná cena to zrealizovat?
2. Po kolika km se mění motorový olej? Poslední výměna 213 366km včetně filtru.
3. Na autu blbnou zadní dva PDC senzory, ale zajímavě. Skoro pokaždé ráno, když sednu do auta, vše je ok, senzory fungují (přední i zadní), ale pak již celý den dva levé zadní značí jako byste za nimi měli trvale ruku, zvláštní je, že stále tikají. Když ten senzor tiká, může být i přes to špatný? Prodřená kabeláž? Jednotka co je řídí?
4. Nepatrně lupe v řízení, na místě i při jízdě, takové praskání, ne často, jednou za čas, ale při točení volantem (řízení je hydro, čím rychleji jedu, tím je tužší). Čím by to mohlo být? Na dírách mi i přijde, že je v tom řízení trochu vůle.
5. Mám velkou navigaci prof., při párování BT s telefonem můj BT na telefonu BMW vidí, ale po spárování se nepřipojí. Nějaké nápady?
6. Mám vrtané brzdové kotouče Zimmerman (přední), kde se otvory zanáší od brzdových desek, byl jsem informován, že bych to měl pravidelně provrtávat, aby mi kotouč nepraskl nebo ne?
7. Dělají se na tom rozvody?
8. Dáváte do nafty nějaká aditiva?
9. Někdo z okolí Olomouce, ke komu bych mohl pravidelně jezdit, kdo by mi auto odborně prohlédl, ale přitom mě neojebal jak to dělá mnoho lidí?
V příloze dávám informace od předchozí majitele, kde lze vidět co bylo děláno na podvozku a nápravách (skrz to řízení).
Předem díky za rady.
- Přílohy
-
- Servis od 2011
- Výstřižek.PNG (46.55 KiB) Zobrazeno 2138 x
1) olej + vana (má v sobě filtr) a zhruba po 60 tis měnit pokud ji chceš mít v dobrém kondici.
2) 30 tis, ale my měníme po 15 tis. Idrive ti řekne ale po 30tis.
3) pokud necvaká tak je mrtvý, zřejmě kabeláž, sundat nárazník a mrknut,
4)většinou odchází hřebenové řizení, musí se zrepasovat či pomalu koupit jiné. Ale nejdřív zkontrolovat nápravy + tyčky a čepy a to pořádně.
5)Pokud je v loketní opěrce mobil, tak se s jiným telefonem nespáruješ.
7) měl bys je nechat zkontrolovat, pokud chrastí tak vyměnit, nebo pro dobrou duší ihned vyměň.
8)Ano, mám sice DPF ale aditiva dávám menší množství nebo někdy nedám vůbec. Beru klasickou naftu od jedné benzinky které zatím věřím.
2) 30 tis, ale my měníme po 15 tis. Idrive ti řekne ale po 30tis.
3) pokud necvaká tak je mrtvý, zřejmě kabeláž, sundat nárazník a mrknut,
4)většinou odchází hřebenové řizení, musí se zrepasovat či pomalu koupit jiné. Ale nejdřív zkontrolovat nápravy + tyčky a čepy a to pořádně.
5)Pokud je v loketní opěrce mobil, tak se s jiným telefonem nespáruješ.
7) měl bys je nechat zkontrolovat, pokud chrastí tak vyměnit, nebo pro dobrou duší ihned vyměň.
8)Ano, mám sice DPF ale aditiva dávám menší množství nebo někdy nedám vůbec. Beru klasickou naftu od jedné benzinky které zatím věřím.
Nesmysl, 160kw verze ještě neměly problémy s rozvody, až 170, 173 a dál.. Osobně jsem se ještě nesetkal s problémem na rozvodech u M57N, a to mi sem jezdí i E61 s 600tis najeto. Tak tu prosím nešiř bludy.mi00wa píše: 7) měl bys je nechat zkontrolovat, pokud chrastí tak vyměnit, nebo pro dobrou duší ihned vyměň.
1. Jak píšeš ideálně po těch 60tis, cena je hodně o tom, kde a jak se to bude dělat.
2. Olej měnit podle toho, jak auto používáš. Jestli jezdíš denně třeba 100, 150km, klidně můžeš fungovat na LL výměny po 30tis (ale pouze na 5w-30). Jestli ale jezdíš kratší trasy a víc město, ideál bude tak kolem 15ti až 20ti tis.
3. Zřejmě vadné čidlo, pokud zvládneš. můžeš na zkoušku prohodit mezi sebou.
4. Tohle bych spíš tipnul na vůli jinde než v řízení, na dálku těžko radit.
6. Neřeš, nepraskne.
7. Ne, nedělají.
8. Osobně používám VIF
9.Pokud budeš něco potřebovat, klidně napiš SZ.
Prostě M57N nemá problém s rozvody, M57N2 už ano. Pokrok nezastavíš.. A ano, starší verze má ještě masivní řetěz. Ona M57N je konstrukčně pořád stejná, jako prapůvodní M57 - litinový blok, klasické elektromag. vstřiky. Až N2 je opravdu modernizace - přechod na hliník, piezo, odlehčené řetězy atd.
loutocky:
V tom seznamu co si sem dal, máš pár podstatných věcí udělaných, jako olej s filtrem v převodovce, svody, nebo zaslepení klapek - i když zrovna ty se dělaly jak se dívám na dvakrát. Počítám že poprvé je někdo zaslepil samořezkama, proto se pak měnila ta jednotka žhavení
Jako novému majiteli bych ti preventivně doporučil určitě diag, ať máš jistotu že je vše ok a hlavně je funkční regenerace DPF - tzn. hlavně teplota a žhavení.
loutocky:
V tom seznamu co si sem dal, máš pár podstatných věcí udělaných, jako olej s filtrem v převodovce, svody, nebo zaslepení klapek - i když zrovna ty se dělaly jak se dívám na dvakrát. Počítám že poprvé je někdo zaslepil samořezkama, proto se pak měnila ta jednotka žhavení

Jako novému majiteli bych ti preventivně doporučil určitě diag, ať máš jistotu že je vše ok a hlavně je funkční regenerace DPF - tzn. hlavně teplota a žhavení.
170kW motor dávali už někdy od půlky roku 2005, 173kW už byl zárověn s faceliftem od 2007.fx99 píše:Ahoj od kdy se daval ten problematickej motor
M57N2-předpokládam že s faceliftemmúžete prosím někdo upřesnit
citace jednoho příspěvku: ,, S těmi facelifty u E60 je to složité. V březnu 2007 sice přišel facelift vizuální (jiná přední a zadní světla, a další věci) . Jenže v březnu 2007 motor zůstal na 170kW, o několik měsíců později byl modernizován a posunut na 173kW. Myslím, že tak 2008 a dál už jsou jen 173kW."