Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW e 60 Automatická převodovka
-
- Klubové ID: 3086
Filozofe, nikdo ho nestraší ale je potřeba být nohama na zemi.
Pokud převodovka kope při řazení nějakého kvaltu tak to většinou bývá mechatronik a ten je lepší koupit nový a stojí min 35tis.
Pak hydroměnič kolem 11tis u ZF
Sada těsnění je kolem 5tis
Oleje s filtrem taky cca 5tis
Lamely kolem 5tis
Takže reálná cena převyšuje 50tis jen to hvízdne aby to bylo udělané pořádně a ne jen zfušovaná oprava
Pokud převodovka kope při řazení nějakého kvaltu tak to většinou bývá mechatronik a ten je lepší koupit nový a stojí min 35tis.
Pak hydroměnič kolem 11tis u ZF
Sada těsnění je kolem 5tis
Oleje s filtrem taky cca 5tis
Lamely kolem 5tis
Takže reálná cena převyšuje 50tis jen to hvízdne aby to bylo udělané pořádně a ne jen zfušovaná oprava

- Filozof
- Klubové ID: 1044
nebo kopí převodovku co bude OK. Je to levnější chápu že musí mít stopro jistotu že je ok ale jsme pak na polovině těch peněz.
Nebo zjistit přesně problém a ten řešit. Nechce se mi věřit že by bylo obojí špatné plus ty další výdaje. Pokud si chce auto nechat dalších 5let proč ne.
Kamarád sehnal jinej automat vyhodil starej dal novej z jeté 5er a jezdí už 2roky v pohodě. Za směšné peníze to sehnal.
Takže cest je více a ne vždy je potřeba do těch našich starejch střepu dělat novej REPAS.
třeba tady něco je ...je potřeba co konkrétně to je a zjistit zda ta kupovaná je OK. to je základ. Takže s odborníkem na automaty ideálně.
http://auto.bazos.cz/inzerat/50884919/A ... 3-2007.php
Nebo zjistit přesně problém a ten řešit. Nechce se mi věřit že by bylo obojí špatné plus ty další výdaje. Pokud si chce auto nechat dalších 5let proč ne.
Kamarád sehnal jinej automat vyhodil starej dal novej z jeté 5er a jezdí už 2roky v pohodě. Za směšné peníze to sehnal.
Takže cest je více a ne vždy je potřeba do těch našich starejch střepu dělat novej REPAS.
třeba tady něco je ...je potřeba co konkrétně to je a zjistit zda ta kupovaná je OK. to je základ. Takže s odborníkem na automaty ideálně.
http://auto.bazos.cz/inzerat/50884919/A ... 3-2007.php
-
- Filozof
- Klubové ID: 1044
kamarádovi takto prokluzoval a taky kolísali otáčky lítali při konstantní rychlosti o cca 300 +- nahoru dolu nakonec i po výměně oleje to stále dělalo a řekli mu v servisu kde dělají jen automaty že je třeba novej hydroměnič
Takže třeba to bude to samé. Ale jistě si to nech zjistit odborníky v servisu kde automaty dělají od rána do večera. Tam budou vědět hned.
Takže třeba to bude to samé. Ale jistě si to nech zjistit odborníky v servisu kde automaty dělají od rána do večera. Tam budou vědět hned.
Převodovku dělali v http://www.jptransmissions.cz, řekl bych, že týpek co to tam kuchá atd. se celkem vyznal, ale co se týče diag tak v tom dost plavou, diag mi dělal známý tehdy ještě v DISu a mechatroniku mu to neřeklo, že je v čudu. Nicméně jak vše nahodil a auto bylo totálně mrtvé a v nouzáků, tak mi volali, že si neví rady, že auto celé bliká hučí větrák atd., musel jsem přijed s kámošem a ten zjistil, že mechatronika je bez softwaru a nejnovější software měli v Cartecu a po nahrání bylo vše OK.
Celkem jsem si užil s automatem, stalo se to dva roky zpátky, tak třeba se už poučili a už umí BMW diagnostikovat.
Celkem jsem si užil s automatem, stalo se to dva roky zpátky, tak třeba se už poučili a už umí BMW diagnostikovat.

-
- Klubové ID: 1836
dobre hovorite, praveze ked prevodovka zacne robit hluposti, tak vo velkej miere zato moze mechatronik. Tyka sa to obzvlast 6hp26 a 6hp19. Samostatne prevodovky toho vydrzia celkom dost....
Sekanie, trhanie, cukanie, nezmyslene radenie, rana pri dobrzdeni, cuknutie pri rozjazde alebo pri prehodeni do 2ky, oneskoreny zaber spiatocky, pravidelne trhanie pri konstantnej rychlosti - tot vsjo mechatronik
Jednoducho sa vybeha a nedrzi tlaky tam kde ma a ako ma.... Tak ako kazda mechanicka zalezitost.
Ja som tiez repasoval prevodoku a po investicii 1800eur a repase menica sa problemy kvoli ktorym som to robil, neodstranili. Az vymena EDS ventilov na mechatroniku ciastocne pomohla, nakoniec isiel iny mechatronik zo zanovneho auta. Programovanie a kodovanie vo vlastnej rezii.... Teraz uz vsetko konecne ok.
Inac daju sa kupit sady aj pre repas samostatnej mechatroniky, ale to uz len pre dobrodruhov.....
Denny09 - je to tak novy mechatronik pride vacsinou prazdny a treba ho programovat. Niekedy si to pyta pripojit stary pre vycitanie sw, ale ide to aj bez neho.
Sekanie, trhanie, cukanie, nezmyslene radenie, rana pri dobrzdeni, cuknutie pri rozjazde alebo pri prehodeni do 2ky, oneskoreny zaber spiatocky, pravidelne trhanie pri konstantnej rychlosti - tot vsjo mechatronik

Ja som tiez repasoval prevodoku a po investicii 1800eur a repase menica sa problemy kvoli ktorym som to robil, neodstranili. Az vymena EDS ventilov na mechatroniku ciastocne pomohla, nakoniec isiel iny mechatronik zo zanovneho auta. Programovanie a kodovanie vo vlastnej rezii.... Teraz uz vsetko konecne ok.
Inac daju sa kupit sady aj pre repas samostatnej mechatroniky, ale to uz len pre dobrodruhov.....
Denny09 - je to tak novy mechatronik pride vacsinou prazdny a treba ho programovat. Niekedy si to pyta pripojit stary pre vycitanie sw, ale ide to aj bez neho.
-
Koukal jsem že se hledá potencionální servis automatek. Tohle jsem řešil na Jeepu, ono to je v principu stejný... Pár šmejdů mě obralo a udělali hov...Potom jsem na netu našel doporučení na servis u Strakonický v Praze. Ob dva baraky co jsou ty bazeny za RobinOilem. Jméno už nevím. Dělají jen automatky, nic jinýho a dělají to hodně dlouho... Řekli si za komplet repas asi 44tis Kč, 45RFE. Což mi přišlo dost, ale předchozí (mimochodem pěknej sráč, působil v Hammer Centru jako majitel servisu, než je vyhodili pro neschopnost a ostudu) 36tis, dostal na zalohách 36tis a za 6 měsíců neudělal ani hov... Než ho stihnul dát právník k soudu tak firmu převedl na bezdomovce... Několik dalších v Praze nabízelo že to někam pošlou a bez papíru za super cenu... To už nikdy. U těch u Strakonický byl takovej jeden morous, prej až po dovolenej atd. Ale nesliboval žádný nesmyslný termíny a neměl žádný problém s dokladem i s předávacím protoklem že tam nechám auto a co objednávám. Většinou všude chtějí auto za dobrou víru.
Udělali to v ceně co řekli, udělali to i v termínu. Převodovku trápím občas v terénu, má už něco najeto (je to asi 2-3 roky) a šlape skvěle. Špatnou referenci jsem na ně nikde neslyšel, ani na netu nenašel. Jestli má reference někomu pomůže budu rád. Až mi padne na 525d pojedu k nim
Udělali to v ceně co řekli, udělali to i v termínu. Převodovku trápím občas v terénu, má už něco najeto (je to asi 2-3 roky) a šlape skvěle. Špatnou referenci jsem na ně nikde neslyšel, ani na netu nenašel. Jestli má reference někomu pomůže budu rád. Až mi padne na 525d pojedu k nim