Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě BMW 5

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
matiz
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od matiz »

JaraX píše:spíš byla naftova ta E65 :)
samozřejmě že nespravuju zadarmo, ale prostě ELV na sedmě spravuju zadarmo protože sedma ELV nemá.
Tak to je velmi originalni, toto bych nevymyslel. Evidentne dobry matros :wink: :wink: :wink:
kurevtor

#142 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše:spíš byla naftova ta E65 :)
samozřejmě že nespravuju zadarmo, ale prostě ELV na sedmě spravuju zadarmo protože sedma ELV nemá.
kdybys měl pod čepicí jako v autorizovaných servisech tak si naopak za opravu ELV na sedmičce naúčtuješ příplatek :lol: + samozřejmě diagnostika ELV alespoň 80 časových jednotek :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od JaraX »

to je dost možny
hungar

#144 Příspěvek od hungar »

To že si odborník na auta neznamená, že nejsi lidsky mimo, jak tu předvádíš! takže statistiky závad aut jsou mimo, protože to dělají na STKa nikoliv odborníci jako ty ze servisu, atd. atd. atd.! a srovnávat páte dveře kombajnu a sedanu, to už vyžaduje notnou dávku trapnosti! ale jinak nic proti tobě jako odborníkovi, jen se vyhýbej argumentacím a raději se soustřeď na odborné věci, tam jsi určitě pro všechny lidi z této komunity velký přínos a super člověk, ale ve zbytku se chováš trapně mimo a uboze, což je velká škoda a mě samotného to dosti mrzí!
TANN3R

#145 Příspěvek od TANN3R »

Mě zas přijde jako největší fail tady, ohánět se statistikou poruchovosti. Je snad logické, že to není objektivní. Na seznamu se vyceméně projevý jen závady vynucující odtah, případně opravu v autor. servisu nebo asistenčkou. Zda se jedná o defekt, nebo potkaný motor už vidět není.
Taky asi nebude majitel 5 let staré 7er řešit opravu odtahem na laně k frantovi do prasečáku na lowcost opravu, ale odtahem asistenční službou = záznam do statistiky. Zatímco 5 let starej pežot má hodnotu 100tis, takže ho radši odtáhnu tomu frantovy na laně :D, ten ale do žádné statistiky svoje opravy uvádět nebude = pežot je podle statistiky pezporuchový...
Teddy

#146 Příspěvek od Teddy »

Tak v jednom má JaraX pravdu.... ta statistika je z stk. Takže podle mě je to o závadách se kterýma lidi přijedou na stk.

Asi obdobně jako u nás. Takže potkaný motory tam fakt nebudou. :D Ostatně motory jsou stejný v obou řadách. Budou tam věci jako vytlučený podvozky, brzdy, olejničky, tlumiče, koroze atd. K tomu samozřejmě stejnym dílem to nejzávažnější, jako třeba prasklá žárovka, prošlá lékárna atd. atd. :D

No a jestli je pažout (nebo jiný podobný auto) spolehlivější? Možná, že i je. :) Kolo je taky spolehlivější, než auto a přesto lidi jezdí autama a ne na kole. Prostě co v autě není, to se nemůže rozbít. Nicméně objektivně by se určitě našla řada věcí, který jsou v Pažoutech udělaný poctivějš a stejně tak naopak.
kurevtor

#147 Příspěvek od kurevtor »

:) Teddy, ty vtipálku, jmenuj jednu z té řady věcí, které jsou na pežotech poctivější :-D
Teddy

#148 Příspěvek od Teddy »

Tak třeba sedačky jsou lepší, nesere se v něm rádio (i když to ani mě v bavu), nenapršelo mi do jednotky dálkovačky k centrálu, nerozpadá se kabeláž, nemá IBS, netrpí na vybíjení baterie atd. atd. :D
Zahoď zbytečnou nabubřelost a přiznej si to taky, že je hromada věcí, který chlapi v BMW prostě posrali. Jinak je samozřejmě jasný, že v globálu je bavo o x tříd lepší.... psal jsem o ojedinělých věcech.
kurevtor

#149 Příspěvek od kurevtor »

nejsem vůbec nabubřelý, naopak - co je na bmw špatně nemám problém si přiznat :-) Ale ten pažout si podle mě netrefil. V rodině s nimi máme zkušenosti a nejsou to poctivá auta. Že jsou v pežotu lepší sedačky beru jako vtip, každopádně pažout má taky dost svých bolestí...
Teddy

#150 Příspěvek od Teddy »

sedačky jsou čistě věcí výbavy a vkusu. Nicméně vidim, že s ostatním taky souhlasíš. :)

P.S. nemyslel jsem, že seš nabubřelej. Obecně majitelé "prémiových" značek neradi slyší, že už ty značky minimálně v oblasti kvality dávno nejsou prémiový.
kurevtor

#151 Příspěvek od kurevtor »

ohledně těch sedaček - šlo mi o tu kvalitu pěžoťáckých semišových sedaček / opěrek rukou ;-)

Co se týče prémiovosti značky, hodně lidí si jede svý hogo-fogo iluze o tom, že mají prémiové auto, přitom opravdu prémiových aut na silnici člověk moc nepotká. Navíc značka je jedna věc a typ/stav/reálná cena našich vraků je věc druhá :lol:
Filozof

#152 Příspěvek od Filozof »

no poctivé auta mizí ...a jsou to snad jen nějaké skládačky co si člověk z 80procent sám poskládá nebo to nej jako je RR a Bentley. Ale i tam se už dneska šetří.
kurevtor

#153 Příspěvek od kurevtor »

no a pak je otázkou co to znamená "poctivé"...
horan

#154 Příspěvek od horan »

Kurevtor: tak zrovna ta nechutna plys/semis.... Co je v peugeotech neni alespon pro me vyhoda. Je neprijemna na dotek. Kdyz to mam jit projet, tak jsem nasranej. Tak hnusne to "vrze", mam z toho husi kuzi a boli me zuby.
Navic nevim kam dat ruce, kdyz mam kratky tricko, protoze tim humusem je polepeny vsechno.
Ale kazdej ma jinej vkus. :wink:
kurevtor

#155 Příspěvek od kurevtor »

horan: asi jsme si nerozumněli - podle mého názoru je to s kvalitou pažoutů dost na kundu a ten semiš je podle mě na kundu též... :) nezmiňoval jsem to jako výhodu :lol: prostě pěžoty shodit ze skály, a čus.

(mimochodem ale na to, že jsou to sračky jsou v určitým ohledu držáky :-D před x lety měla matka pažouta 205 s dvoulitrem v automatu. Strejdovi se během jízdy podařilo zařadit zpátečku.. ozvaly se hrozný zvuky... ale pak jsme nastartovali a auto žilo dál yks let :-D )
Teddy

#156 Příspěvek od Teddy »

já mam 307cc. Plyšový sedačky tam naštěstí nejsou, to bych si ani nekoupil. Spíš jsem měl na mysli kvalitu výplně a to jak se v tom sedí, než potahy.
Jinak je auto držák. Ani na fóru jsem nezaznamenal tolik problémů, jako tady. Jak jsem psal, co v autě není, to se nemůže posrat. :)
Nicméně jsou věci, který jsou v bavu tak nějak překombinovaný. Např. ručka. Nevim, co je vedlo k tomu dát desky i pakny. U jiných aut jsou jen desky a funguje to. Navíc už moje Honda z r. 82 měla samonastavovací pakny. V bavu k tomu ještě asi nedospěli, tak se to šteluje šroubem. :D
kurevtor

#157 Příspěvek od kurevtor »

a jak často ti na 307 praskají žárovky? ;-) Předpokládám, že máš manuál...? Automat je u 307 ta největší (nefunkční) 3.14čovina!!! Hele asi je to jedno, nebudem tu zasírat pežotama :lol: :wink:
Teddy

#158 Příspěvek od Teddy »

Souhlas. Taky bych to tu nezasíral. Tady je potřeba nechat dostatečnej prostor na řešení technických problémů. :)

Jen odpovim. Žárovky jsem u Pažouta ještě neměnil. Najel jsem (teda manželka) ale zatím jen cca 60 tis. Vlastně krom pneu a destiček je tak, jak jsem ho koupil. Zrovna dneska první diagnostika před létem a kromě výfuku vše OK. :D Nějak se nemusim srát s hromadou píčovin. Třeba jako jsou dečky v sedačkách, vyplavenym centrálem, paticema světel, kabeláží, atd. atd. Možná by klucí z bmw měli jít něco okoukat. :D
Jinak jasně, když sednu za volant, tak je to gumový a líný, ale to už jsem psal, že nic se neřídí tak dobře, jako bavo.

P.S. Výbojky jsem měnil jen na bavu. :D
tommee

#159 Příspěvek od tommee »

Tenle topic je kouzelnej. Frajer chce poradit s nakupem 5ky, nacez se dozvi, ze e60 je shit a e39 nesezene ve stavu jakou by ji chtel. Vysledkem je sedmicka e65, ale jeste jsou tu Audi a hlavne Pazouti:))

Berme to s nadsazkou, ale ja se zeptam na 6er e63/64, treba 650i. Je to natolik auto vychazejici z e60, ze trpi stejnejma poruchama, nebo se preci jen soudruzi u BMW snazili u tohoto modelu vic? Mate s tim nekdo nejakou zkusenost?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od JaraX »

to je pravě to vtipné že E63/e64 nemá skoro žádné z těch problémů co má E60 i když z ní vychází,
nelámou se tomu kabely, neteče do kufru ani do světel, pouze občas vytopená SMC jednotka dynamic světla, celkově celkem spohelivé auto, proti E60 nabízí mnohem sportovnější svezení, bohužel je taky nejméně komfortní.
Odpovědět