Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bmw 535d
Jarax: a jakou máš barvu interiéru? Ten vnějšek v tý titanově šedý je hodně dobrej, tahle barva se hodně povedla, tak snad nemáš šedivej i interiér, tam se šedivá naopak nepovedla

Proboha, podívej se na ta videa několik stránek zpět než začneš píčovat o píčovináchVlasta píše:Proboha, porovnej si grafy průběhu výkonu a krouťáku, než začneš tvrdit takový pičovinyJaraX píše:bohužel je zažitá teorie jak se musí benzínák točit, to ale platí na dvoulitry a podobné, sám dvoulitra mám a prostě to strašně nejede odspoda, ale 4,5i V8 jede odspoda líp jak nafta.
Nejdřív vyndej hlavu ze svojí prdele, než budeš pičovat. Ty videa přece nezpochybňuju. Teddy tady jasně napsal čísla z těch výkonových křivek.kurevtor píše:Proboha, podívej se na ta videa několik stránek zpět než začneš píčovat o píčovinách
Pro tebe to tady ale nakopíruju ještě jednou:
545i má v 1500 ot. 50kW
530d 70kW
535d 80kW
ve 2 tis.
545i 80kW
530d 105kW
535d 115kW
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
aha ty demente, a jak to souvisí s tím co psal JaraX? Myslím tim ten text, který si citoval, že V8 jde od spodu líp než nafta?
Takže kdo si má vyndat hlavu z prdele? Asi spíš ty, co?
Takovýhle píčusové vymrdaný mě vždycky akorát naserou, doteď to byla slušná diskuze. Nebuď taková píča, Vlastičko, dík.
Raději už na tebe nebudu reagovat, demente
Takovýhle píčusové vymrdaný mě vždycky akorát naserou, doteď to byla slušná diskuze. Nebuď taková píča, Vlastičko, dík.
No nevím, kdo je tady dement a piča, ale ta čísla snad hovoří jasně, jak to je ve skutečnosti s otáčkama a výkonemkurevtor píše:aha ty demente, a jak to souvisí s tím co psal JaraX? Myslím tim ten text, který si citoval, že V8 jde od spodu líp než nafta?
kluci neblbněte, Vlasta mě sice někdy hodně štve, ale za todle to nestojí, přece jen všichni máme rádi BMW,
stejně sou to jen čísla, tak se mužem domluvit a udělat nějaky prakticky testy, ale nestojí za to ty spory. většina lidi stejně obhajuje naftu, pak je svezu v benzínu a změní jim to nazory. mě tendle benzínovej boj strašně bere sílu, přitom by stačilo každyho svíst.
stejně sou to jen čísla, tak se mužem domluvit a udělat nějaky prakticky testy, ale nestojí za to ty spory. většina lidi stejně obhajuje naftu, pak je svezu v benzínu a změní jim to nazory. mě tendle benzínovej boj strašně bere sílu, přitom by stačilo každyho svíst.
Tak ty čísla jsou přece jednoznačný, nikdo si je z prstu nevycucal. Při 1500 otáčkách dává 545i 63% výkonu, co 535d, při 2000 otáčkách 70%. Z toho vyplývá, že k dosažení stejnýho výkonu musíš ten benzín víc točit. O krouťáku ani nemluvě
Ty vole, to je debata jak prase. A predchozi stranka se tak hezky cetla. Proste nekdo se posere z benzina, nekdo se posere z nafty. U me je to jednoduchy. Driv jsem mel benziny a jezdil za 14l. Pak prisla rodina, hypoteka a nevim co jeste a ted mam E65 v nafte a jezdim za 7 a jsem naprosto spokojenej a nejaky keci odpurcu nafty mne jsou uplne u prdele. A prece si nebudu vybirat podle toho, ze mi nekdo bude tvrdit, ze benzin je lepsi. A nejaky reci o drazsim servisu naftaka a super provozu na plyn? Mam naftu a jezdim a jezdim. Pak si tady prectu jak se sere a ze si mam koupit benzina, a udelat za 60t preventivne motor.
Stejně je prdel, jak se tu (včetně mě) hádáme který auto jede líp. Přitom na silnici nepotkáváme moc aut, který by jely líp, než naši miláčci. Tim jely nemyslim jen zrychlení. Myslim to celkově. U BMW se mi líbí, jak je to auto vyvážený. Je to příjemný v zatáčkách, auto je parádně čitelný. Kolikrát manželce v zatáčce říkam koukej, ještě trochu pootočim volantem a už se to trhá. Přitom se to neutrhne úplně a nevylítne to ze zatáčky ven. Taky je to příjemný na předjíždění.
Prostě jsou to fajn auta.
Prostě jsou to fajn auta.
Absolutně!!! se nechci pouštět s Vlastou do křížku, ale fakt nevím co mají říct ve srovnání tyhle dvě čísla?Vlasta píše:Při 1500 otáčkách dává 545i 63% výkonu, co 535d, při 2000 otáčkách 70%.
Kdyby Jarax našel ten článek o kruťáku a výkonu, taky bych si ho rád přečetl, přiznávám že v tom úplně jasno nemám.
Kupříkladu jsem teď někde viděl reportáž se starého Dakaru někdy před revolucí a tam uváděli, že ty Lopraisovy Tatrovky speciály měli nějakých 80 kW!
A jinak: přesně tak, 525, 535, 530, 545, 550...furt je to radost řídit. Něco víc, něco trošinku míň.
Podobná diskuze se probírá tady,přiznám se že jsme to nečetl,takže netuším jestli vám to nějak pomůže.Nicméně to měření "piňďourů" o to kdo ho má většího je opravdu děs.Každej si bude vždy obhajovat toho svého,že je nejdelší,nejtlustčí,nejhezčí.Tak se někdě sejděte a už si je konečně přeměřte a zkoukněte ať si taky nemusíte nadávat do píčusů a podobných nesmyslů.
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... &sk=t&sd=a

http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... &sk=t&sd=a
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Možná jsem tady s některejma účastníkama diskuze ve při. Vždycky jsem měl jen benzínový auta, v r. 1993 Mondeo 1.8i, v r. 1997 Mondeo 2.5i V6. V roce 2002 jsem se svezl dva roky starou E39 530dA, na které zbývalo doplatit rok leasingu. Neváhal jsem ani okamžik a byla doma. Najednou mně začal chybět fofrklacek, takže další volba asi za bylo přikoupení E46 M3. V roce 2007 se naskytla možnost výměny E39 530d a E46 M3 za rok starou E60 535d. Neváhal jsem ani chvilku a vyměnil. Šestikvalt ZF oproti pětikvaltu GM v E39 nemá chybu, přesto mně pořád chyběl ten fofrklacek a možnost řadit jak chci. Tak jsem k 535d přikoupil jinou E46 M3. Každý to auto má jinou charakteristiku, každý je úplně někde jinde. Asi nejde srovnávat motor N62 s S54. Když chci trochu rozproudit adrenalin, sednu do benzína, když chci někam jet v klídku a v pohodě, sednu do nafty
Kluci co na to říkáte?
http://autofrana.cz/270-bmw-rada-5-525d ... ujeme.html
http://autofrana.cz/270-bmw-rada-5-525d ... ujeme.html
Dá se někde dohledat, jaká je délka hadiček podtlaku okolo turba (černá, červená, modrá) na 535d? Prodávají to v metráži, cena cca 400 za metr, tak ať toho nekupuju zbytečně moc nebo ať nechybí
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3791
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3791