Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 - hučení klimakompresoru
Ahoj lidi, po zime mi prestala chladit klima (vubec jsem ji nezapinal) a tak jsem ji nechal naplnit, je sice chladno, ale zjistil jsem ze urcite chladi (jak moc netusim). Klimakompresor ma hucivy zvuk, je to slyset jen v interieru, je to jakoby byl jeste jeden motor (neco podobneho jako viskospojka na vrtuli) zkratka to huci s otacky motoru. Nemuze tam byt malo oleje, nebo malo naplne? DIKY
Tak to jsi musel být u velkejch odborníků, pokud ti doplňovali olej do kompresorudejvidek píše:Resil sem minuly tyden to same, hucelo to jakoby bylo v servu malo oleje. Nechal sem doplnit klimu + olej do kompresoru a je klid. Sice to trochu jeste slyset je, ale pokud se na to nesoustredim tak to nevnimam.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Primo do kompresoru samozrejme ne...Vlasta píše:Tak to jsi musel být u velkejch odborníků, pokud ti doplňovali olej do kompresorudejvidek píše:Resil sem minuly tyden to same, hucelo to jakoby bylo v servu malo oleje. Nechal sem doplnit klimu + olej do kompresoru a je klid. Sice to trochu jeste slyset je, ale pokud se na to nesoustredim tak to nevnimam.
To je právě ono, plnička nikdy všechen olej nevysaje, minimálně třetina ho tam zůstane. I automat to dělá podle toho, jak ho nastavíš. Olej degraduje chladivo, v podstatě se nedoplňuje, protože se nevypařuje ani sám ze systému neuteče, pokud není díra v kompresoru.knedlifek píše:Delal to automat, psalo to 10g, ale je divne, ze to delali 2x a podruhe to odsalo poze 2g oleje.
Žádnej ventil není. Kompresor vymontovat, vylejt a začít odznova. Ale někdo, kdo tomu rozumí