Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Aut. převodovka e60 530i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Danek55

#1 Příspěvek od Danek55 »

Zdravím,

Mám problém s aut. převodovkou.. za jízdy mi to škube a cuká a je tam nějaká prodleva v řazení. Podle fóra jsem se dočetl, že to bude hydroměnič. Byl jsem s tím v servise a mechanik se s tím projel a hned ze startu vyloučil, že to bude špatný hydroměnič. Poradil mi ať si nechám zkontrolovat hladinu oleje v převodovce tak jsem to udělal. Přijel jsem si pro auto a řekl mi, že tam dolil 1litr oleje. Chtěl jsem udělat i výměnu oleje jenže mi řekl pokud tam olej nebyl nikdy měněný můžu tu převodovku ještě víc odrovnat. Při dolití mi řekl, že ten olej tam byl úplně černý. Tak jsem se ho ptal co mám udělat aby to bylo bez problému a odpověděl mi ať to auto prodám protože tam bude údajně mechanika špatná v převodovce, která stojí 35 000 Kč. Nechce se mi to moc věřit a proto se Vás ptám co na to říkate Vy... Mohl mít pravdu nebo ne ? Díky za odpovědi
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pazdi »

není lepší sehnat druhou převodovku než prodat auto, pokud je jinak ok?:)
mr_nitroz

#3 Příspěvek od mr_nitroz »

Automat neni manual a vymena oleje jenom pomuze. Tezko rict jestli je problem v hydromenici nebo jinde, kdyz tvuj mechanik nema spravne informace o teto prevodovce.
Taky tvoje definice problemu je celkem obecna, chtelo by to presnejsi popis. Vymenou oleje nic nezkazis, ale nemuzes cekat zazraky. Ja byt tebou tak to zkusim + vymazu adaptacni hodnoty prevodovky - to muzes zkusit hned, zapnes zapalovani a zmacknes plynovy pedal na doraz, az na zapadku a drzis zmackly cca 40 vterin.
Danek55

#4 Příspěvek od Danek55 »

V čem mám být konkrétnější ? Ty převodovky nevím.. a když vymažu ty adaptační hodnoty převodovky pomůže to k něčemu ?
Danek55

#5 Příspěvek od Danek55 »

V čem mám být konkrétnější ? Ty převodovky nevím.. a když vymažu ty adaptační hodnoty převodovky pomůže to k něčemu ?
Danek55

#6 Příspěvek od Danek55 »

mr_nitroz

#7 Příspěvek od mr_nitroz »

No tak pri jake rychlosti, dela to kdyz jedes do kopce nebo pri zatezi? Kolisaji ti otacky? Trepe se auto pri pomalem zrychlovani pri zatezi? Atd.
V Cesku jsou firmy, ktere se zabyvaji opravami automatickych prevodovek. Odkud jsi?
Kdyz adaptaci nevyzkousis, nezjistis. Nic to tomu neuskodi a co vim casto to vyresi tvrdsi razeni 1-2 nebo 2-1.
Danek55

#8 Příspěvek od Danek55 »

Jsem z Ostravy a tam to nechci delat. Chci nejakou kvalitni firmu na to. Jinak to dela pri ruznych rychlostech to se neda urcit i do kopce
mr_nitroz

#9 Příspěvek od mr_nitroz »

Na vymenu oleje doporucuji ZF pakra Jihlava, je to primo autorizovany prodejce a servis ZF vyrobku. Verim ze s tebou proberou i chovani prevodovky. Pokud budes mit spatny hydromenic, neni to zas takova hrozna investice. Verim ze do 30ti i s olejem se vejdes.
Pokud mas spatnou prevodovku, da se sehnat jina jeta.
tommy_romeo

#10 Příspěvek od tommy_romeo »

Kde v Ostrave jsi to resil? Ja menil olej u p. Pechy zabyva se automaty a vypada ze tomu opravdu rozumi. Tedy doufam :-D
Danek55

#11 Příspěvek od Danek55 »

Právě, že u Pechy. Neŕíkám, že tomu nerozumí, ale zrovna on mi řekl ať to auto raději prodám..
tommy_romeo

#12 Příspěvek od tommy_romeo »

Ojoj tak to mi rekl u me e91 jeste pred vymenou oleje v prevodovce protoze se mne ptal z jakeho duvodu chci menit olej, tak jsem ji prodal. Ale ted kdyz jsem mu privezl E60 tak jedine co mi rekl ze neco uz ma za sebou to auto ale nic extra negativniho.
Odpovědět