Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

F10 2014 - Úprava zadních sedaček na průchozí

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Krwell

#1 Příspěvek od Krwell »

Ahoj,

nedávno jsem se stal majitelem svého prvního BMW, konkrétně F10, rok výroby 2014. Koupil jsem barazovku od dealera, která měla vše, co jsem po několika měsících dal dokupy, že bych chtěl v novém autě.
Bohužel jedinou nevýhodu jsem objevil minulý týden a to když jsem byl kupovat garnýže do bytu a zjistil jsem, že zadní sedačky nejsou skládací, ani nijak průchozí. Zkoušel jsem kontaktovat prodejce s tím, zda je nějaká možnost úpravy, ale bohužel jsem neuspěl s tím, že by to bylo cenově hodně nákladné, protože by se musela měnit celá ta zadní deska. Dneska jsem koukal na internetu a narazil jsem na pár stránek, na kterých se dají sehnat OEM díly do aut a právě průchozí loketní opěrku zadních sedadel tam mají, ale bohužel nemám žádné zkušenosti s takovou úpravou a tak bych se rádši zeptal tady, zda někdo z vás nemá s touhle úpravou zkušenost. Ideálně mi jde o řešení, které nabízí i BMW jako "Vak na lyže".

Děkuju za odpovědi.
Jirke

#2 Příspěvek od Jirke »

reseni - sehnat v polsku zadni sklopny operadla treba i s pruchodkou..
Krwell

#3 Příspěvek od Krwell »

a máš s tim nějak zkušenosti ? netušim, kde bych to měl sehnat ani kolik by to mělo stát, popřípadě kdo by mi to udělal :(
Půjde to dát, i když mám zadní sedadla vyhřejvaný ? nebo o to přijdu ?
Jirke

#4 Příspěvek od Jirke »

napsal sem to na zaklade zkusenosti, ze v PL se sezene fakt vsechno...ale osobne tam nejezdim.. zkus www.allegro.pl
Krwell

#5 Příspěvek od Krwell »

aha, ok, díky
Krwell

#6 Příspěvek od Krwell »

zkoušel jsem hledat různě na netu když jsem se k tomu dostal, ale bohužel bez úspěchu. Předpokládám, že když se mění sedadla, tak se tam musí dát nějaká speciální výstuž, která nahradí pevnost nesklopných sedadel, že ? Neznáte někoho v republice, kdo by se tím zabýval ? Zkoušel jsem obepsat i hromadu vrakovišť, jestli nemají ty sedačky a nic :(
Lucifer

#7 Příspěvek od Lucifer »

Nevím jak u F10 ale obecně u všech BMW platilo, že pokud máš sklopný sedačky tak jsou výztuhy různě po zadní části kastle. V dutinách je víc výztuh je tam víc vrstev plechu po celý zadní části vozidla od B sloupku až po zadní světla střechu a podlahu kufru.

Pokud nemáš sklopný sedačky, nemáš takovýhle výztuhy různě ukrytý ale máš za zadníma sedačkama kus profilovaného plechu který zastává tyhle výztuhy.

Tzn. pokud si nedejbože odvrtáš přepážku mezi kufrem a sedačkama tak se může stát, že při první ostřejší zatáčce ti praskne zadní okno rozhodí se geometrie karoserie a může se až zkroutit do vrtule.

Můžeš si tam vyříznout díru na skibox ale otázkou je jestli i v těch velkých plechových překážkách nejsou navíc profily kvůli pevnosti, chtělo by to vysledovat jak vypadají plechy pro skivak a bez skivaku.

Nedivil bych se vůbec, že u F10 to bude tímto způsobem jako to bylo od e28 až po e60 s čím mám zkušenosti, F10 jsem ještě nestihl tak detailněji nastudovat a pozjistit o tom tolik info.

Další věc je ta, že nebudeš tam mít ani panty pro sklopný sedačky který by se případně musely taky nabodovat na určený místa.
Krwell

#8 Příspěvek od Krwell »

děkuju moc za informace, zatim všechny auta, co jsem měl, tak už sklopný sedačky měli, takže jsem to nemusel nijak řešit, ale většinou to byly SUV, kde to mají v základu.
Podle toho, co píšeš, tak asi bude lepší se v tom nevrtat a nechat to tak, jak to je a řešit to až u případnýho dalšího auta za X let
Lucifer

#9 Příspěvek od Lucifer »

Určitě to bude lepší ale nereálný to nebude :D
Krwell

#10 Příspěvek od Krwell »

je mi to jasný, ale proč se do toho vrtat. zas tak často bych to nevyužil, spíš je dobrý to mít, kdyby náhodou
Lucifer

#11 Příspěvek od Lucifer »

Pro příště už víš, že to máš u bmw sledovat :wink:
Krwell

#12 Příspěvek od Krwell »

to jo no, ale zase já jsem mazlíka kupoval jako referenční auto, takže tam už nebylo co bych mohl upravit
FFrenkie

#13 Příspěvek od FFrenkie »

Mezi kufrem a kabinou není žádná přepážka,jen zadní opěradlo je pevně uchycené dole šrouby a nahoře mechanickým zámkem. Stačí rozebrat a namontovat ovládání sklápění, vyměnit sedák a opěradla a je to.Z výroby je to připravené na obě varianty, jak pevné tak sklopné.
Přílohy
3821964419.jpg
3821964419.jpg (142.67 KiB) Zobrazeno 235 x
schéma.jpg
schéma.jpg (57.54 KiB) Zobrazeno 235 x
Krwell

#14 Příspěvek od Krwell »

aha, jsem myslel, že u nesklapovací verze je nějakej pevnej nosník za sedadlama. Máš už s takovou přestavbou nějaký zkušenosti osobní ?
FFrenkie

#15 Příspěvek od FFrenkie »

Mám vlastní skušenost, taky jsem koupil auto a doma zjistil že nesklopím opěradla. Zámky mě na alegru stály tisíc, zadní sedačky i se skivakem dva, jen si pohlídej abys to koupil i s panty (pozice 9-13) , samotná výměna cca 2 hodiny.
Lucifer

#16 Příspěvek od Lucifer »

Tím líp, že to je takhle :palec:
Krwell

#17 Příspěvek od Krwell »

zajímavý, ještě mi řekni, jak velkej problém je vyhřejvání sedaček. mám ho tam zabudovaný, tak jestli se to dá nějak vymontovat ze sedačky nebo musim koupit sedačky už s topením. díky
FFrenkie

#18 Příspěvek od FFrenkie »

Tak to nevím, já tam mám jen patrony od napínáků pásů. Ale vzhledem k tomu že topné elementy jsou nalepené, tak asi bude lepší koupit ty s vyhříváním, přečalounit to nepůjde kvůli tvarovým rozdílům a děleným opěradlům.
Krwell

#19 Příspěvek od Krwell »

ok, každopádně díky moc, zkusim se skamarádit s allegrem
Odpovědět