Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
ATF - únik kapaliny do posilovače
-
Dnes jsem byl obhlídnout svou e39 (530d) a při odchodu jsem si všiml loužičky (malé) vlevo pod nárazníkem - byla to ATF kapalina (viz foto). Jednalo se o malý únik. Zkontroloval jsem hladinu a mám jí tam po první osazení (viz foto).
Je to cca týden co jsem byl auto projet, když bylo vše zahřáté, tak jsem jí trochu šlápl - protočit turbo a vyhnat pavouky... (měl jsem tam trochu nad 200km/h).
Takže z odchodu z garáže se stala odstrojovací akce, abych zjistil odkud to vyteklo, ale víceméně bez výsledku. Vše jsem otřel a nikde žádný markantní únik. Když jsem čučel mezi chladiče, je tam jen vyvzlínaná mlhovina. Stejné to bylo kolem vypoštěcího ventilu chl. kapaliny.
Tak se teď, pro mechoše znalé věci, zeptám hodně pitomě: Je tam nějaký ventil, nebo něco podobného co by mohlo při velkém tlaku upustit trochu kapaliny/tlaku? (např. když jsem měl Golfa III 1.9TD stalo se mi, že mi při "vyhánění pavouků z výfuku" vytekla hydr. kapalina vrchem z expanzky a zasrala polovinu motoru) a nebo mám hledat netěsnost někde na přechodu do prostoru mezi chladiči. Jinak hadice jsou ve spojích suché. Nikde žádné vizuální poškození.
Je to cca týden co jsem byl auto projet, když bylo vše zahřáté, tak jsem jí trochu šlápl - protočit turbo a vyhnat pavouky... (měl jsem tam trochu nad 200km/h).
Takže z odchodu z garáže se stala odstrojovací akce, abych zjistil odkud to vyteklo, ale víceméně bez výsledku. Vše jsem otřel a nikde žádný markantní únik. Když jsem čučel mezi chladiče, je tam jen vyvzlínaná mlhovina. Stejné to bylo kolem vypoštěcího ventilu chl. kapaliny.
Tak se teď, pro mechoše znalé věci, zeptám hodně pitomě: Je tam nějaký ventil, nebo něco podobného co by mohlo při velkém tlaku upustit trochu kapaliny/tlaku? (např. když jsem měl Golfa III 1.9TD stalo se mi, že mi při "vyhánění pavouků z výfuku" vytekla hydr. kapalina vrchem z expanzky a zasrala polovinu motoru) a nebo mám hledat netěsnost někde na přechodu do prostoru mezi chladiči. Jinak hadice jsou ve spojích suché. Nikde žádné vizuální poškození.
- Přílohy
-
- Pro foro.jpg (195.6 KiB) Zobrazeno 1450 x
-
Možná ti to pomůže ale popisuju e36, tam bývají často vymačkaný hadice v místech kde je stahují origo kovový stahovací svorky k servonádobce a k servočerpadu, začně to tam pak časem prolínat právě když hodně prohřeješ auto.... stačí vyměnit origo stahovací pásky za ty se šroubkem a dotáhnout podle potřeby a je po problému... ale u tvého vozu to může být řešeno jinak,nevím
Mezi chladici (klima-voda) mas jeste chladic servo oleje. Je to jen ohybana trubka. Je hlinikova a prosoupava se v drzacich a i mimo oxiduje a pak zacne lehce prolinat. Resil jsem to loni. Kupoval jsem novy v renocaru. Tusim, ze za 1500, ale na manual. Automaty maji tu trubku myslim jinak ohybanou a deeeeelsiiiiiii, takze drazsi 

-

Jen takový dotaz, co by se stalo, kdybych tu část, která vede mezi chladiči vyřadil a napojil to "na krátko". Samo, že bych dal aktivní voštinové vedení min 25cm aby se nějaká chladicí schpnost zachovala.
Protože když nad tím zapřemýšlím, tak mezi těmi chladiči, při parném létě, se ta kapalina spíše ohřívá než chladí??? ale to je jen selská úvaha... nepochybuji o tom, že to soudruzi v NDR vše propočítali a věděli proč to tam vedou zrovna tudy...
Pro dokreslení přikládám foto:
- Přílohy
-
- pro foro2.jpg (167.04 KiB) Zobrazeno 1402 x
To je presne to, co jsem ti psal. Je to tam jen nacvakany. Jde to z toho klimachladice oddelat. Taky jsem premyslel, ze bych si to udelal z medi......, ale pak jsem se na to vysral a koupil novy origo. Jinak kdyz nejede klima, tak na to jde vzduch o teplote okoli. A kdyz klimujes, tak pujde asi teplejsi, ale porad to nejak fungovat bude. Nikdy jsem nemeril teplotu klimachladice pri bezici klime.
Jinak nevim, na kolik by mohla vylezt teplota servo oleje bez chladice, ale nemyslim, ze maji chladic vsechny auta.
Jinak nevim, na kolik by mohla vylezt teplota servo oleje bez chladice, ale nemyslim, ze maji chladic vsechny auta.
-
-
-
Jj, už jsem našel na netu...
http://forum.bmw5.co.uk/topic/90481-pow ... to-remove/
úplně ten samý problém...
Budu to teď sledovat a až bude chvilka tak se do toho pustím.
mmch. líbí se mi tvůj přístup - Auto vs. cizí mechoš
máme, zdá se, stejnou filosofii 
http://forum.bmw5.co.uk/topic/90481-pow ... to-remove/
úplně ten samý problém...
Budu to teď sledovat a až bude chvilka tak se do toho pustím.
mmch. líbí se mi tvůj přístup - Auto vs. cizí mechoš

-
-
-
-